Frågestund Del 2

Varför ville du starta en blogg? 
Jag började läsa bloggar igen och kände väl att de där kan jag fixa också. Var dessutom nere i en svacka med Uffe och hoppades att bloggen skulle hjälpa mig med motivationen igen, och det har den gjort
 
Tävlar du mycket?
Till och från. Beror på om det finns någon tävling som passar och om Uffe är frisk. 
 
 Är du dressyr eller hopp människa?
 Var hopp människa förut. Men efter att Uffe blev skadad är det dressyr nu. Saknar dock hoppningen lite.
 
Vilken häst affär brukar du köpa dom "billiga sakerna"?
Mycket är från Hööks och Börjes. Försöker även hitta saker i "vanliga" hästsportsbutiker som är till ett vettigt pris, men det är lättare sagt än gjort.
 
Hur mycket pengar lägger du på dig och din häst?
Oj, det varierar väldigt mycket. Just nu har vi varit inne i en period då vi har behövt förnya massa saker som började bli slitna. Men Uffe kostar några tusen i månaden i "fasta" avgifter som stallplats och försäkring, sen blir det väl mellan 200-1500 per månad då saker går sönder och sånt. Nu har vi haft väldigt mycket utgifter en period!
 
Varför budgetryttaren?
Jag liksom många andra var provoserade av bloggen "Snobbryttarna" som nu har lagt ner. Och jag ville väl helt enkelt göra en motaktion mot den bloggen. Dessutom så bryr jag mig inte så mycket om märken och sånt, utan jag handlar gärna på Hööks och köper hellre två schabrak istället för ett med ett fint märke.
 
Är Uffe din häst eller lånar du honom bara?
Han är min, eller pappas, han står som ägare.
 
Hur mycket pengar kan du lägga på häst saker i månaden?
Mellan 200-1500, ibland mer, men då är det något som han verkligen behöver
 
Hur länge har du ridit?
I 12 år.

Träffa kändisar

Idag är Madame Tussauds inplanerat och London Dungeon. Massa skoj på programet alltså
 

Frågestund Del 1

Varför lindar du oftast bara bakbenen på Uffe? 
Efter skadan så vill jag att Uffe får ett extra stöd på sina bakben. Skadan sitter ju inte där, men det hindrar honom från att vrika sig. Han har inga veka kotor eller så, utan det är mest bara som ett stöd. Eftersom att han bara har skadan i bakbenet så lindar jag ju inte frambenen för att han inte behöver det.
 
När började du rida?
 
Jag började rida när jag var sju år.
 
Vad jobbar du med?
 
Arbetslös. Men förhoppningsvis får jag jobbai vinter på samma ställe som jag jobbade förra året. Får hoppas och se. Men sen ska jag ju fortsätta plugga, så det är inte så att jag går hemma och drar.
 
Vilket gymnasium gick du på, linje?
 
Jag gick Mimers hus gymnasium i Kungälv estet-musikal
 
Vilka bloggar följer du?
Oj. Massor. Dressyrmupparna, Ponnysanning, Darios, Matilda Holmström, Frida Hallgren är de jag tycket bäst om. Sen klickar jag in på Nellie Berntsson, Linn Ohlsson och Sofia Gennes ibland med och flera andra.
 
Har du en pojkvän?
 
Nej. Inte än. Men man vet aldrig vad som händer i framtiden :P
 
Har du nån annan sak du håller på med på din fritid??
 
Ja, massor. Teater, historia, musik, sömnad. De är väl mina stora intressen.
 
 
Hur många läsare har du ungerfär???
Mellan 30-40 på en dag. Men det växer. Hade 15-20 för ca en månad sedan :)
 
Hur gammal är du?
 
Jag blir 19 den 25 september
 
Vart bor du?
I en kommun som heter Ale 3 mil norr om Göteborg. I Älvängen om man ska vara exakt.
 
 Hur mycket pengar lägger du på foder åt Uffe?
Oj, det är pappa som har mest koll på det. Men med alla tillskott och allt borde det nog bli 1500-2000 i månaden skulle jag gissa på, men det är en gissning.
 
Har du funderat på att köpa en till häst?
Skulle vara jätte skoj. Men mina föräldrar skulle nog inte tycka det var så roligt. Så får nog svara inte just nu, men det vet man aldrig.
 
 
Har du Uffe hemma hos dig eller inakrorerad(stavning)?
Han står i ett stall bara 3 km från mig. Så han står som inhakoderad.
 
 
 

Bath

Idag ska jag och Anna till Bath. En liten stad i England där Jane Austen fick mycket inspiration till sina böcker. Har velat åka till Bath i hela mitt liv och idag blir det sanning :D Vi ska vara i Bath hela dagen och gå på Jane Austen center och går och kolla i den supermysiga staden. Är jag lycklig eller??
 

1a musikalen

Missade Lejonkungen när jag var här sist trotts att jag så gärna ville se den. Men idag får jag changsen :) 
 
 
Så fantastiska kostymer

Camden

Idag står Camden på schemat. En liten stadsdel som jag tycker är rätt sunkig. Mycket byggnades som skulle behöva rustas upp, men affärerna är helt underbara. Här finns något för alla. Massa unika affärer med allt från bohem till emo stilar finna här. Här ska jag och Anna spendera en dag och bara gå och kolla i alla coola affärer. Är ni i London någon gång, åk hit! Denna marknaden måste bara ses!
 

Blir så arg!

Läste Nellie Berntssons blogg om hennes sista start med hennes låne ponny Bellman. De hade tagit sig till Ridsport Ponny cup final. De har kämpat så mycket ihop och Bellman är ingen lätt ponny, det ser vem som hellst. Och vad händer om inte några j*v*a ponny mammor förstör allt. Nellie är en person som kämpar med sina hästar och ingen som åker snålskjuts. Ponny mammor som beter sig så är totalt ointeresserade om vad deras barn vill utan de vill bara att deras barn ska vinna. Tror de inte att det är sjukt pinsamt att vara barn till någon som beter sig på det viset. Det är inte mammorna som blir drabbade utan barnen som får stå ut med alla blickar. De ponny mammorna vill är att få alla konkurenter att tappa fokus så att de gör bort sig, men tror de inte att deras barn tappar fokus minst lika mycket?!
 
Jag har tävlat ponny i ett år, på en ponny som ingen trodde skulle kunna hoppa. Men det gjorde han! Han skulle inte vara ngot hot! En ponny som såg ut som en tinker, snälla nån, är han ett lika stort hot som en SM ponny? När man lyssnar på vissa ponny mammor så tror man det. En överdomare kom fram till oss på våran första lokala tävling som vi skulle hoppa innan vi var med i Gotacupen, en LD, alltså 80 cm för oss. Domaren hade fått höra att vi inte hoppade fram av en ponny mamma såklart. Pappa hede hört när det hände och han blev vansining. Det var snö ute och några ungar lekte på snön precis vid framhoppningsbanan och "min" häst var rädd för detta. Även några vuxna hade klättrat upp där för att ta kort, men brydde de sig när nästan alla hästar blav rädda? Nej! För de gynnar deras barn! Domaren som vi pratade med var väldigt shyst och förstod hela situvationen och vi fick till och med frågan om vi ville hoppa ett hinder inne på banan innan vi började. Nu var ju "min" häst en sån häst som inte behövde några språng i kroppen för att kunna hoppa, utan han behövde snarare vila för att orka hoppa, så vi gick in på framridningen igen och värmde lite i lagom takt och gick sedan in och hoppade. Vi kom till omhoppning oc hamnade precis utanför placering, framför ponny mammas dotter. Hennes dotter hoppade sedan Gotaupen och det blev många dödliga blickar mellan mamman och min pappa...
 
 
Älskade Ceasar

Frågestund på g

Under tiden som jag är i London kommer två delar av frågestunden komma upp. Blev dock skrivna inlägg för jag hade ingen tid att fixa vlogg med alla tidsinställda inlägg inför London. Så läs och njut :)
 

Väntar

Sitter nu med Anna på Landvetter och väntar på flyget. Bording om 30 min


Tapp sko

Uffe har stått i två dagar nu. Klanthästen tappade en sko igår och Håkan kunde inte slå på den idag. Men Uffis ska ändå skos imorgon så han får två dagars vila. Synd bara att man inte kunde ta ett sista ridpass innan man åker :/
 

Packat klart

Vad mer behöver man ha med sig?


Tävlingen

Tävlingen gick ju sådär. Uffe var väldigt pigg och spänd.
 
Han var jätte fin på framridningen och trampade på bra. Jag kom även ner i sadeln och fick en bra sits. Men inne på banan blev han spänd. Fick startsignal och ville lägga en volt men jag är som alltid rädd för att inte hinna, trotts att jag har gott om tid. Detta resulterar i att inridningen blir spänd och Uffe blir för hög. Han fortsätter vara spänd i hela travprogrammet och i mellantraven så skjuter han bara iväg och jag är tvungen att ta tag i honom, han ska inte bestämma ökningen...
Skritten gick helt åt skogen, Uffe ville inte alls. Hade det varit samlad skritt hade det nog gått men ökad skritt kunde ju jag ju bara drömma om, Uffe vill takta istället...
Galoppen var väl det som gick bra. Uffe var lugn och harmonisk som han brukar vara på galopprogrammen och vi fick 2 sjuor. 
 
Allt som allt blev det 59,66 %.
 
Jag håller med domarn på vad han skrev. Allt hade jag redan känt inne på banan och jag tycker faktiskt vi fick rätt bra betalt trotts en rätt dålig ritt. Skönt att vi har en rätt bra lägsta nivå att falla tillbaka till. 
 
Nu laddar vi om inför nästa tävling som är den 30 september på Ajrk. Kan hända att jag rider en programridning två veckor innan bara för att få en start till i kroppen. Då blir det troligen en LA på programridningen och till den 30 är vi anmälda till en LB. 
 
Blev dock inga bilder eller film för jag hade glömt minneskortet hemma...

Orkar inte

Orkar inte blogga så mycket nu. Har en infektion i kroppen som vägrar bryta ut och känner mig allmänt trött. Jag hoppas att jag orkar skrib´va om tävlingen och lite sånt ikväll. 
 
Skulle varit med WG på ett event idag men jag känner att jag behöver en slappar dag. Ska hem till Patrik och antingen skriva eller bara spela spel, ska bli så mysigt :)
 
Hoppas ni förstår
 

Sådär

Gick sådär idag. Uffe var övertaggad och spänd, men 59,66 % fick vi ihop till slut. Skriver mer imorgon för nu ska jag göra mig iordning inför ett 30 års kalas :)
 

Nu mot stallet

Fick köpte massa bra grejer på Hööks. Dock fanns inte benskydden inne i rätt storlek så får ta det en annan dag. Mer med hem kom även nya höpåsar, en långärmad tröja, 2 nya sporremmar, 1 schabrak+ lindor ( whops) hästgodis, ett skärp... Kommer inte på något mer just nu, men något mer var det säkert.
 
Nu blir det till att åka till stallet och rida + att fixa allt inför imorgon, kanske borde lära mig programet med :p Äh, det löser sig. Häst ska ridas, borstas, tvättas, flätas och finputsas. All utrustning ska putsas och schabrak ska bytas... Kommer bli en lång kväll
 
Men imorgon smäller det!
 

Ni sätter rubriken!

Inför min resa till London behöver jag fixa några tidsinställda inlägg. Därför tänkte jag låta er läsare sätta rubriken så skriver jag ett inlägg inom det området. Så sätt ingång och kommentera med roliga rubriker.
 

Klämma på

Ska till Hööks idag och inhandla lite saker inför tävlingen och kommande upptåg. Tänkte kolla på det här
 

Gårdagens ridpass

Blåst och hästar som jagade varandra var kanske inte de bästa förutsättningarna för att få en häst lösgjord och avspänd... Red en filosträng igår. Han var jätte fin i början men när de kom fler hästar in i paddocken så blev han tossig. Galoppen var jätte fin i början men i slutet kändes det som att sitta på en häst som galopperade med frambenen och travade med bakbenen. Det gick inte att göra något åt de heller, travade han på fint i bra form och så fattade man galopp så blev han övertaggad igen... Knäpp häst
 
Dock tycker jag det är lite roligt när han är sån, bara han inte är så på tävlingen så är jag nöjd :p
 

dagens konstaterande

Bebisar är jätte söta när de är glada och friska, men en sjuk och trött bebis är inte lika roligt... Är helt slut...
 
 
Snart kommer några som vill kolla på bloppis sakerna, hoppas att jag får sålt lite saker :)
 
Sen Uffe... blir nog ett lugnt ridpass idag :/

Dagen

Idag blir det att sitta barnvakt hela dagen till en liten tjej på 15 månader :) Sen upp och rida Uffe. Blir nog att gå ner till ridhuset. Går inte att rida ordentligt i paddocken när det är så blött, den blir så hal. Blir väl mest att rida igenom honom och cheka lite så rider jag igenom programet imorgon.
 

Gårdagen

Uffe fick stå igår. Dels för att det var så tråkigt väder och sen så har jag haft ont i nacken i två dagar så ville inte riskera något.
Var hos ett par kompisar och hade spelkväll och allmänt mysigt igår istället. Kom till dem kl 16 och åkte inte hem förens halv 12. Mys mys :)

Frågestunden

Ni glömmer väl inte frågestunden? Tänkte avsluta den imorgon! Så sista changsen nu. 
 
Fråga till er, vill ni ha vlogg eller bara ett vanligt inlägg??
 

Så mycket snyggt


Dagens outfit


Dagens träning

Blev ingen träning för Marie idag så jag och Uffe tog ett pass i paddocken själva. Ville känna igenom honom för att jag tyckte han såg ojämn ut i söndags när jag longerade honom. Började med en ordentlig skritt och började sen trava. Uffe kändes lite ojämn, men saken är den med spatt hästar är att de gärna blir väldigt stela, för efter ett tag med trav och galopp så blev det bättre. Gjorde lite uppmjukande övningar och gav mig sedan. Har har stått rätt mycket nu och han behöver alltid en dag för att komma igång. Ska rida igeno honom lite mer imorgon och rida lite delar ur programet. 
 
 

Vad tycker ni?

Satt och kollade runt på lite häst annonser. Inget specefikt utan helt random, och det har jag gjort ett tag. Vill bara ha lite koll på vad det finns där ute. Och nu såhär efter SM så läggs det ut så otroligt många ponnys som har gått SM. Är det någon mer än jag som har reagerat på detta?
 
Många unga ryttare med föräldrar med stora plånböcker köper sin färdiga SM ponny, tävlar den några år och säljer den när de har nått sitt mål. Många ponnys har gått flera SM med flera olika ryttare, hur tänker man?! Är det så viktigt att komma till SM under ponny tiden? Är det någon garanti för att man ska kunna gå långt inom denna sporten? Att köpa en SM ponny som hoppar allt som man styr på och som kan hoppa SM i sömnen och ändå vinna.
Tänk efter lite.Vad ger mest creds. Att vinna SM med en färdigutbildad ponny eller att ta och utbilda en unghäst själv och kanske komma upp till SM nivå?! Jag tycker svaret är självklart... 
 
Sen finns det ju många ponnys som har lätt för sig och tar ryttaren upp till SM nivå, men betyder det att ryttaren måste köpa en ny färdig SM ponny när hen ska byta kategori? Vad lär man sig på det liksom, håll i dig, styr och trilla inte av! Bra jobbat där...
 
Sen finns de ryttare som får en billig häst för att föräldrarna inte har råd med mer, de kanske bara får börja ha en foder/sköthäst också. De som älskar sin häst trotts att den kanske inte har kapacitet att hoppa LA. Hästen kanske inte är en bra första häst, men den nyblivna hästägarfen ger inte upp. De kämpar på Clear rounder och den första felfria rundan blir en så stor vinst. De jobbar mot sitt mål att komma ut på en LD och när första rundan är gjord så spelar det ingen roll hur många fel de har, för de klarade det tillsammans. 
 
Jag beundrar eldsjälarna mycket mer än de stora plånböckerna. Jag har själv fått sett många ryttare utvecklats. Från att inte våga hoppa ett hinder på 20 cm till att efter några år vara ute och tävla LD-LC. Dessa ryttarna tycker jag ska ha stort beröm! De kämpar och kämpar och tillslut går det. 
Sen finns det ju duktiga SM ryttare med, det måste jag säga. Många som köper en outbildad ponny och utbildar den själv upp till SM, bravo till er.
 
Detta möntret ser jag framförallt på ponny. Storhäst växer man inte ur på samma sätt utan man kan ha kvar det i många år. Men ponny växer man ur, och då säljs den. Dock tycker jag SM ponnys behandlas mer som maskiner som tar dig till SM än riktiga vänner...
 
Vad säger ni?
 

Vad vill ni läsa?

En fråga till er som läsare. Vad är roligast att läsa? Är det sånna deepshit inlägg som har varit i två dagar nu och kommer ett till idag, eller vad tycker ni är roligt?
 
Skriv gärna och berätta så ska jag försöka lösa det på bästa sätt
 

Igår

Uffe fick stå igår då han tappade en sko. Hovslagarn kommer idag så att jag kan vara med och träna i eftermiddag. Får bara ta det lite lugnt med tanke på att han inte har gått så mycket det senaste. 
 
Hade en jätte trevlig dag igår med goa vänner. Kvällen avslutades hemma hos Ritha och Patrik med spel och filmkväll. Självklart förlorade jag, men jag ser det såhär, de har spelet och kan öva det har inte jag. Dessutom var det inte med så många poäng som jag förlorade, så det tar vi igen en annan dag :P
 
Ni två betyder så sjukt mycket för mig. Trotts att ni spöar mig i golf

Lyssna på er själva

Efter att min förra häst blev utdömd på grund av en gammal skada sa vi i min familj att nästa häst skulle besiktigas på klinik och röntkas. Vi letade och pratade med massor med människor och flera sa åt oss att en häst för under 100,000 kr är inte värd de pengarna de kostar att röntka den. 
 
Vi bestämmde oss för Uffe och i stundens blindo blev han varken besiktigad på klinik eller röntkad. Jag tänkte inte så mycket på det då, men man kan alltid vara efter klok. Vad mycket pengar vi hade sparat på att ha röntkat honom, och inte minst tårar. Så många tusen vi har lagt på veterinärkostnader så ser röntken avgifterna ut som en droppe i havet. 
 
Vi har nu kämpat i snart 5 år! Hoppet har sinat många gånger och det kommer det fortsätta göra. Uffe klarar inte allt som en "normal" häst ska klara av. Han har sina skavanker och sina ärr. Jag måste börja acceptera detta, och på så sätt börja bearbeta det. Inget kommer någonsin vara lätt, det har aldrig någon påstått. 
 
Uffe är en sån otrolig karaktär. Han har sina busiga ögon och han älskar verkligen livet nu. När jag tycker han känns eller ser halt ut så får jag en klump i magen direkt, för jag vet att det kan vara dax att ta ett beslut. Jag lever med den ständiga skräcken. Jag har ångrat att jag valde just Uffe många gånger. Han har sin egen vilja och ibland går han en på nerverna, men sen har man de stunderna när han bara är perfekt. När han står och gosar, eller när han kommer galopperande till en i hagen. Han följer mig som en hund i hagen när han är på det humöret och jag kan nästan säga att jag kan honom utan och innan. Jag vet hur han reagerar på saker och jag kan berätta 5 år av hans historia.
Uffe har gett mig så otroligt mycket. Han har gett mig så mycket glädje och kunskap. Jag älskar honom över allt annat och önskar inte att jag hade någon annan häst i dax läget. Uffe är min bästa vän och man gör sig inte av med sina vänner.
 
Jag har kännt mig nedtryckt och sviken av de människorna som jag såg upp till. De som talade om för mig hur jag skulle göra. Men det är jag som har gråtit och inte de! De skulle ha fått ta mina tårar och känna hur det kändes. Jag litade på dem och nu sitter jag i ett träsk och sjunker längre och längre ner. Ingen hör mig och ingen ser mig. Jag är helt ensam i detta!
 
Den dagen beslutet ska tas är det jag som får ta det. Inte min pappa som inte betalade röntken. Inte hans förra ägare. Inte "experterna". Utan jag i samråd med veterinären. Jag vet att det kommer en dag, det gör det med alla djur! Frågan är bara när stubinen är slut och bomben smäller...
 
 
 
Det är du och jag mot världen
 
 
 

Gammal hoppfilm

 
Här är en hoppfilm på mig oh Uffe. Dessa är jätte gammla, den första delen är typ 3 gången jag hoppar honom.
 
Mycket nöje

händer idag?

Uffe får gå med Mia. Jag ska till teaterlokalen och hjälpa Lokagruppen att röja det sista inför repet imorgon. Sen drar jag och Patrik iväg och sätter oss på något cafe eller liknande och skriver på en pjäs som vi håller på med, tror den kommer bli så bra. Kanske vi syns på Broadway om två år, vem vet? :p
 
Vad händer hos er?
 

Idag

Idag kommer ett tungt inlägg här, så håll koll!
 

Vilket liv jag lever

Varför ser man alltid gravid ut i allmoge kläder? Förstår det inte!
 
 
 

Frågor om hoppning

Fick en kommentar utav en av er underbara blogg läsare om jag kunde lägga upp en film på när vi hoppar. Ja, det kan jag, men har en som är några månader gammal på låga hinder och några som är några år gammla. Anledningen är att jag inte hoppar med Uffe längre.
 
Om jag skulle våga mig på att hoppa ett riktigt hinder med honom och inte bara någon sockerbit så ska han vara otroligt välmusklad och stark i sig själv, och vi ska ha fått klartecken från veterinär, då skulle jag kanske våga överväga detta senariet men det är inget grönt kort för att jag skulle lägga upp ett hinder på 90 cm och skutta över det.
 
Uffe har för det första spatt i sitt bakben, och endast en liten vrikning kan göra så att den blir med aggresiv än vad den redan är och gå på andra leder än giddleden där den är nu. Om detta skulle hända så finns det ingen utväg när spatten har läkt ut än att ta bort Uffe. Jag har varit så rädd för det flera gånger och gråtit mig till sömns mer nätter än vad ni kan tänka er. Jag har suttit och letat på internet i flera timmar för att hitta botemedel och har hittat ett medel som hjälper honom lite, men det är absolut ingen garanti för att han ska hålla.
 
Man säger att en häst har ett vist antal språng i kroppen och jag tror Uffe har gjort nästan alla sina. Han har ju gått 140 cm, och det finns en del bra resultat på honom. Han hade troligen skadorna innan han kom till Sverige och jag har alltså hoppat med detta innan. Men hans ben har visat att de inte klarar allt som de gjorde när han var 12 år, vi får tänka på att Uffe faktiskt är 15 år och har inte varit en häst som har gått i en hage och skrotat hela sitt liv, han har en lång och innehålls rik historia och detta medför även skador och förslitningar. 
 
Jag köpte Uffe som hopphäst och hade som mål att tävla upp till 110-120 cm med honom, och sen skulle vi få se vad som hände. Antingen om man försökte klättra lite till, ligga kvar på 120 cm eller sälja honom och köpa en annan häst. Sen var vi ute på våran första dressyrtävling och det gick så bra som jag aldrig hade vågat drömma om, så vi fortsatte. Jag tänkte väl mest ha dressyren som en skojig sidogrej från hoppningen. Vi var ute och tävlade och dressyren tog upp mer och mer plats, och sen när skadorna började komma så började vi helt enkelt sattsa på dressyren mer och mer. 
Nu kanske ni undrar, hon köpte en häst för att hon ville hoppa och så blir den skadad, säljer man den inte då och köper en ny hopphäst? Nej! Uffe är min skälsfrände och övergången från hoppningen var inte så svår och ledsam som många skulle tro och tycka. Den har gått sugsesivt och under tiden så har jag och Uffe blivit allt mer sammansvetsade, så det kändes helt naturligt.
Under den senaste sjukdomsperioden hade jag ju planer på att låna ut honom som "tant"häst och det är jag otroligt glad att jag inte gjorde, för under den senaste månaden har man märkt en förändring hos både mig och Uffe och jag är så otroligt glad för den. 
 
Jag kommer fortsätta hämpa med Uffe tills veterinärena säger stopp! Oavsett i vilken gren vi tävlar.
 

6 dagar kvar


Så snyggt

Satt och surfade runt lite och hittade detta pannbandet. Hade jag haft brunt på Uffe så hade det varit så snyggt, dock är det långt över vad jag lägger på ett pannband. 
 
Men snyggt är det
 

Gårdagens kläder

Var ju på maskerad igår. Supermysigt och grattis till Tina som fyllde år. 
För min del blev det mina kläder från ett mönster från 1887. Efter mycket jobb fick jag på mig dem efter att lite knappar hade gått sönder och vi fick dölja detta med band och spets i sista stund. Dessa kläder åkte dock av fram år 10 snåret då det riktiga partyt började, så det fick bli att dansa i särk och korsett...
 

Vad händer idag?

Idag blir det Gunnebo slott med WG. Vi ska fira Gustav III revolutionsdag genom att visa upp vad vi håller på med. Så är det någon som har lust att titta förbi så är det öppet för allmenheten efter kl 12,00 till 17,00 tror jag. 
 
Sen ikväll blir det väl Uffe tror jag :p
 

Så underbart

Kom precis hem och tänkte sätta mig vid datorn en liten stund. Klickar in på bloggen och ser att en trogen läsare har skrivit en kommentar om att jag skulle kolla in en blogg. Tänkte att det kan ju vara roligt att kolla vem det är som läser mig blogg och jag klickar då in på den. Då är den en fan-blogg om denna bloggen. Sitter här och bara ler. Ni är så underbara <3
 
 
Blir så glad över att jag är en förebild för någon. Spelar ingen roll om det är 1 eller 1000 personer, kan jag få någon att inse hur sne hästvärlden är så har jag gjort något.
 
Vill ni läsa bloggen så finns den HÄR
 
Blir så GLAD!!!

Så mycket har förändrats

I våras var jag nära på att lägga ner allt vad hästar hette. Jag trvides inte 100% i stallet utan man kände sig mest i vägen. man gjorde det man skulle så fort som möjligt sen åkte man hem. En heldag som är så naturligt för många hästtjejer var helt otänkbart. 
Folk hejade knappt, den var mycket tissel och tassel och vart man än gick så kände man sig olustig. Det var sköt ditt och skit i andra, och andra sket i dig.
Jag trivdes inte helt enkelt och det gjorde inte Uffe heller.
 
Han gick med en häst i tre år och sedan fick den flytta. De gick visserligen med tre andra hästar som gick hyfsat bra ihop, men inte alltid. Den ena var ett nervvrak som var livrädd för allt. Den andra var en gammal herre som hade sina åsikter och den sista, som var lägst i rang, den kom Uffe bra överens med och tog under sitt beskydd om någon av de andra hästarna gick på den.
Men Uffe var inte sig själv. Han var trött och reagerade aldrig på något. Han fick små ryck i ridningen och var ibland så tjaffsig att man kom gråtandes ut från ridhuset för att det inte gick att göra någonting, man orkade helt enkelt inte sitta i ett ridhus i en timme i ett stall som man inte trivdes med på en häst som önskade att han var någon annan stanns. Det kan man inte tro om Uffe nu, eller hur?
 
Vi tog egentligen beslutet långt innan jag skrev något här på bloggen om att vi skulle flytta tillbaka till vårat gammla stall om det kom upp någon ledig plats, och så en dag så gjorde det de. Vi äntade ett par dar och tänkte igenom allt igen, vi hade ju trotts allt flyttat därifrån en gång innan, mer fördelarna vägde tyngre än nackdelarna, så den 2 maj sa vi till ägarna att vi ville ha boxen och att vi skulle flytta dit den 2 juni. Eftersom att det var en månads uppsägningstid så hade vi 2 boxar under juni månad, men vi valde att flytta Uffe så snabbt som möjligt för att han skulle kunna vara med på betessläppet.
 
Både han och jag har förändrats så mycket av flytten. Jag har en helt annan glädje och mer lust till att umgås med Uffe. Jag kan åka upp på kvällarna för att jag saknar honom så mycket trotts att jag var där för ett par timmar sedan. Jag tillbringar så mycket mer tid i stallet med att pyssla med honom och fixa hans grejer, stallet är inget jobbigt längre utan något roligt. Folket pratar med en och klappar på Uffe, det betyder så mycket i ett stall med gemenskapen.
Uffe verkar trivas så bra. Både jag och mina föräldrar säger att han är mycket gladare nu. Ibland blir man blind ch inser inte att hästen mår dåligt för förändringen sker så långsamt. Nu tittar han efter en när man går ner i sadelkammaren. Han sticker ut sitt huvud genom sin lucka och kollar när man åker. Han kommer ibland när man ropar på honom i hagen och när man släpper ut honom så går han iväg, det gjorde han inte i det förra stallet. Han stod vid grinden när man släppte ut honom och kollade efter en när man gick precis som "ta in mig igen, jag vill inte vara här!" Han har blivit mycket lättare att hantera och han verkar lite mycket mer på mig nu, jag klippte honom i öronen, hallå, det trodde jag aldrig slulle gå. Saker som han inte har gillat innan börjar han nu tycka är rätt skönt. Han har fått ett helt annat förtroende för mig.
 
Jag är så glad att jag tog det beslutet som jag gjorde! Det fanns ju självklart fördelar med det förra stallet med, men en lycklig häst väger tyngre än ridhus på gården...
 

7 dagar kvar


Känslan

Känslan när man har snörat in sig i en korsett trotts att man inte mår bra... Toppen!!
 

Inte bra

Uffe får stå idag. Vaknade och mådde inte alls bra. Troligen bara migrän. Men jag var uppe och gav honom mat och pussade på honom. Mår bättre nu men vill vila mig inför ikväll då det är 50 års fest med maskerad! Måste bara få klart dräkten nu...
 
 

Bilder från Marie träning del 3

 
Tack snälla Anna för att du fotade

Mys


Bilder från Marie träning del 2

 
Tack Anna för att du fotade

På g

Två rejäla inlägg är på g. Handlar om mig och Uffe! Så håll koll på bloggen under helgen!
 

Vad blir det idag

Tänkte åka upp nu så att jag hann rida innan det blev för varmt, men våran termostat visar på 31 grader i solen... Där sprak det...
 
Några kompisar kommer hit ikväll så då kan jag inte rida. Nä, vi får nog kämpa oss ut och röra på Uffe lite trotts värmen för idag måste han gå!
 

8 dagar kvar


Ändrade planer

Jag är som sagt anmäld till en Pay and ride på Nygård nu på torsdag. Men så skulle jag egentligen på ett lajv helgen den 25-26, och då fanns det massa tävlingar... Nu har lajvet blivit inställt och jag satt då igår och kollade på lite tävlingar och hittade en i Ljungskile den 25. Så vad gör jag om inte anmäler mig till en LB1 då. 
 
Sitter nu och funderar hur jag ska göra med Nygård. Det kan bli för mycket för honom med två tävlingar på en vecka. Det är ju bara en Pay and ride, så det spelar liksom ingen roll. Dock hade det varit skönt att få känna på honom innan, så om man inte rider järnet på banan och uppvärmningen... Sen har vi ju träning på tisdag med, det hade jag inte tänkt på!
 
Nä, blir nog att stryka Nygård, för Uffes bästa
 
 

Film från Marie träningen


Tisdagens outfit

 
Hjälm- Lamisell
Pikeé- Gekås
Byxor- Börjes
Stövla- Börjes
Handskar- Equiline
 
Sadel- Frank Banees
Träns- Ihopplock
Schabrak- Lamicell
Lindor- Showmaster

Segt

Hur segt är det inte att lägga upp en video på Youtube? Min video är ca min lång och det har hållit på i timmar snart... 14% kvar.... suck

Mys dag

Ingen ridning då det var för varmt, Uffe fick istället en ordentlig skönhets dag idag. Tvättade med det nya shampoot, han är så fjompig med vatten! Inte att han är rädd, nej då, det får bara inte vara för kallt då får han världens ryck, men hur varmt som helst går bra, gärna så att man bränner sig...
Han var jätte sur efter duschen då jag var tvungen att tvätta hans pannlug, vattnet var för kallt och han hatar att bli tvättad. Tog upp honom i stallgången och då var han gamla vanliga Uffe.
 
Sur Uffe
 
Tog sedan och gick med honom till en skogshage så att han fick gå och beta medans han torkade, jätte mysigt att stå där i solen med honom
 
 
Testade sedan några av de nya produkterna, bla kalket
 
Före
Efter
 
Före
 
Efter
 
Uffe fick även på sig sitt nya täcke, han blev så söt :P
 
Coolingen
 
Nu hoppas jag bara att allt hjälper honom så att han slutar klia sig, håll tummarna

Shoppat ( Utvärdering av butik)

Var på Extrem horse makeover igår, och gud vilket ställe. Fastnade direkt vid tränsväggen, så mycket fint. Hade man haft en stor plånbok skulle nog nått fått följa med hem! 
Vi var som tur vad själva i butiken så ägaren ägnade all sin tid åt oss. Det är en del av deras konsept, man förklarar lite om hästen och tar med en bild så hjälper de dig med allt.
Fick kommentaren att jag hade gjort ett bra jobb med Uffe, och då var bilden från igångsättningsperioden, skoj. Fick en liten kommentar om min sadel bara men det kommer bli bättre när han har musklat sig igen och nu så har jag en padd under, så det ska nog lösa sig.
för detta problemet.
Vi disskuterade Uffes skador och jag berättade vad jag gav honom för medel för benet och fick genast ett tips på ett annat. Mycket dyrare men hon sa att det verkligen fungerade och att det inte var något tävlingskomvalesens på det, ska ta och läsa lite om det och disskutera med pappa, jämför man med veterinärkostnader så var det billigt!
 
Gick sedan på Uffes tävlingsdebut. Fick med mig ett genomskinligt lack till hovarna, ett kalk till de vita benen och bläsen och sen ett nytt glansspray då mitt börjar ta slut.
Frågade även om hon hade något tips för klåda då Uffe har kliat söder sin man. Hon tg fram ett shampoo och en spray och visade oss ett nytt täcke. Hennes häst hade varit utdömd för exem och dessa produkterna + täcket hade räddat livet på den. Fick gå in i stallet och kolla och gud vad fin den vart! Manen var tjock och fin och det ända den hade var lite avskavd svans, den hade alltså varit utdömd och nu var den så fin! Så täcket och de produkterna fick
också följa med hem.
Hon tyckte att det var konstigt att vi inte hade fått Uffe klassad som allergihäst, men vi har liksom alltid försökt lösa problemet själva och har klarat det rätt bra så vi har aldrig varit i kontakt med veterinärena.
 
Sen fick även ett medel som man tar på stövlarna för att få en stadigare sits följa med hem. Tänkte använda det på tävling och träning för att lättare komma ner i sadeln då det går att använda på hela ridbyxorna om de är helskodda.
 
Sen disskuterade vi Uffes utrustnings färg och jag fick lite tillsägelser, så ska jag köpa ett kandar så lovade jag henne att jag skulle köpa ett mörkbrunt, behöver nog inte säga mer än så...
 
Kan bara säga såhär. Vill man ha mycket hjälp och en trevlig stund så ska man åka dit. Jag kommer återvända, om inte för produkterna så för tränsens skull. Hon hjälper er med allt på bästa sätt. Sen tar plånboken stryk men det är det värt. Hon har tagit fram enbart de bästa produkterna och har testat nästan allt, om inte allt så sina egna hästar och hon vet att det fungerar. Absolut värt ett besök!

7 dagar kvar


Bilder från Marie träning del 1

 
 
 
 
Tack Anna för att du fotade

Fina Uffe

Veterinär besöket gick bra. Han hade några hakar och en 1 års tand hade fått en liten spricka. Men veterinärens sa att hon trodde att det skulle vara mycket värre med tanke på hur han har sett ut de andra gångerna. Återbesök om ett år :)
 
Smart häst som står och biter sig själv i tungan i transporten :p

Ni glömmer väl inte

Ni glömmer väl inte frågestunden?? Ni hittar den HÄR. Så bara fråga vad som helst så ska jag svara så gott jag kan

8 dagar kvar


på väg

uffe Är lastad och vi Är pÅ vÄg

Veterinär besök

Idag lastar vi på Uffe på transporten för att åka ner till Ale Djurklinik. Han ska få sia tänder kollade och sen ska han vara så tävlings redo som man kan bli :)

Dagens träning

Hade träning för Marie idag och vad bra det gick. Efter fem år har man börjat hitta knapparna och vissa stunder går jag jätte fint.
Jobbade mycket med att få upp ryggen vilket han kan ha lite svårt med men vi fattade rätt snabbt galoppen :)
 
Både Uffe och jag var helt slut efter och vi fick var sin välförtjänt dusch. Nu sitter jag här i min soffa med en kopp the och funderar på att sätta på någon Jane Austen film och drömma mig bort till London, 14 dagar kvar nu!!!
 
Anna fotade och filmade träningen idag men det kommer nog upp imorgon.
 

9 dagar kvar


Får panik

Under den veckan jag har varit borta så har Uffe kliat av sig nästan halva sin man. Det finns några få långa hårstrån på den övre delen av halsen och sen är resten kort på den övre delen, ser skit fånigt ut. Sen på den nedre delen är hans man som vanligt tjock och fin. 
Med snart bara en vecka kvar till tävlingen så får jag panik. Vet inte hur jag ska lyckas knoppa honom. Har kollat runt lite och hittat extensions till hästar, men det känns lite överdrivet. Men jag funderar på om man kan klippa av lite svans och fläta in i manen på något sätt. Typ smälta lite bivax för att sedan göra som små tester och fläta in i den lilla manen som finns kvar. Vad tror ni? Sks nog testa detta, annars ryker manen i år igen.
 
Uffes man som började bli så fin :(
 
 
 

Nä, nu är det nog

Nu blir det till att sova om jag ska orka med ett tufft träningspass imorgon.

Natti natti

Dagens ridpass

Jobbade Uffe rätt mycket idag, redan efter uppvärmningen var han svettig. 
Jobbade rätt mycket med att få honom flexibel i kroppen. Flyttade undan baken ycket och gjorde mycket öppnor och slutor, allt för att få honom lyhörd för skänkeln och vikthjälperna. Jobbade sedan med galoppen och gjorde mycket övergågar då han skulle ligga kvar i en bra form och inte gå ur den som han brukar göra pga för lite muskler. Avslutade med lite försök till galoppombyten vilket gick skit! Innan han blev stående så var de nästan rena, nu orkar han inte änns försöka byta, jaja, vi har tid på oss.
 
Fick kommentaren idag att vi nog skulle klara av en MVSC... Vi får väl se om Uffe håller så kanske vi kommer ut på det om ett år eller något, vi måste bara hitta tillbaka till den tävlingsformen som vi hade för 3 år sedan, sen kan vad som helst hända
 

Rätt svar

 
Förstår i varför jag gjorde de inköpen som jag gjorde? :P

Nytt pannband

Uffe fick ett nytt pannband idag som jag köpte på gotland, vist blev han snygg?!


Äntligen

Min mobil har varit på lagning i 4 veckor, äntligen har jag fått tillbaka den :) i stort sett så är hela telefonen utbytt så nu måste den ju fungera som den ska


Kvälls planer

Vad händer ikväll? Den som först gissar rätt får en länkning


10 dagar kvar


Kvälls tur

Åkte upp till Uffe så fort jag kom hem igår och tog in och gosade med honom. Lindade, la på ett schabrak med täckesgjord, tränsade och satt upp. Paddocken var full med ridlägersdeltagare så jag skrittade ut en liten sväng, eller skrittade fram och tillbaka till Peters hage två gånger... Bestämde mig på första vägen tillbaka att klättra upp för en backe i en hage som ligger längs me vägen, inget smart val! Satt snart på Uffes bak med schabrak och allt, tur att man har en snäll häst som inte blir rädd för sånt utan bara stannar och undrar vad tusan jag håller på med :p
Skrittade till stallet och tog av schabraket och skrittade mot Peters hage igen. Tog samma backe tillbaka och Uffe bestämmde sig för i mitten av backen att bli rädd för en shettis som står i hagen brevid, han vänder om och ska sticka och jag är nära på att flyga av, vänder honom om så att han får titta på den häst ätande shettisen som är så farlig. Jag vet vilka ryck han kan göra så jag väljer att avstå från det bråket när jag satt barbacka. Skrittar tillbaka till stallet och pysslar lite.
 
Så mysigt det är att rida efter 9 på kvällen. Inga insekter, ingen gassande sol och bara jag och Uffe. 
 

Till Salu

Säljer nu mina nya mainblå benlindor från Equiline då det var för strama för Uffe. Använda två gånger så i nyskick. Inköpta för 399:- och säljer dem för 250:-. Lätta att skölja av om det är lerigt och de är relativt vattentäta. 
 
 
 

11 dagar kvar


Bloppis del 7

Träns storlek full. Använt dagligen i ett år. 100:-
 
Träns storlek full. Använt som tävlingsträns, så sparsamt använt. 175:-     Sålt!
 
 
Köparen står för frakter. Lämna en kommentar eller maila mig på [email protected] om det är något som verkar interessant. Jag låvar att allt läder är nyputast och att resterande är i så gott skick som möjligt

5 års slit

När jag fick Uffe så var han rädd om sina öron. Detta förvärrades efter att vi la bomull i öronen på honom då han skulle klippas. Det tog 2 dagar och många försök innan vi fick ut bomullen och vi trodde att vi hade förstört honom för alltid. Efter en vecka gick det att tränsa honom normalt utan att han slängde upp huvudet så fort man kom nära öronen. 
Jag har försökt att klippa öronen flera gånger och det har aldrig gått, utan så fort han har fått lugnande när han har varit på kliniken så har jag fått bett om en sax för att kunna klippa bort de värsta lodjurs toffsarna. 
För två år sedan började han upptäcka att det var skönt att bi kliad i öronen där det fanns massa knottbett, först bara med huvudborsten, sen med händerna, men allt var på hans vilkor hela tiden. 
Nu innan jag åkte så stod jag och kliade honom, det var inga problem och det har det inte varit på hela sommaren så jag tänkte att jag måste försöka. Jag tar fram saxen och börjar klippa lodjurs toffsarna och det gick bra! Vågar jag fortsätta? Börjar klippa lite inne i örat, inga problem... Han drog upp örat lite när jag skulle klippa det högra men inget mer. Han stod vissa stunder och njöt.
 
Så, efter 5 års slit så kan jag säga som i ponnyakuten "jag tror mitt problem är löst"
 
Före 
 
Efter
 
Kanske inte det snyggaste, men det gick i alla fall

Denna eviga väntan

Sitter och väntar på att båte ska komma, den ska gå om en timme så det blir nog att vänta en stund till...
 
 
 
Kommer hem vid 7-8 om att går som planerat och då sticker jag upp till Uffe direkt och kanske rider om det inte blir för sent, har saknat honom så
 

Bloppis del 6

Skrittäcke i fleece storlek full. Mycket använt men inget fel på det 75:-    Sålt!
 
Reflextäcke storlek full. Dock ganska litet i storleken så passar stor ponny eller liten häst. 100:-
 
Sadelöverdrag i fleece 45:-
 
Benskydd i läder. rätt mycket använda men inget fel. 100:-
 
Träns med strass stenar. Använt som träningsträns. 100:-
 
Köparen står för frakter. Lämna en kommentar eller maila mig på [email protected] om det är något som verkar interessant. Jag låvar att allt läder är nyputast och att resterande är i så gott skick som möjligt
 
 

Nedräkningen kan börja

12 dagar kvar :)
 

Vill ha

Har hittat en grimma på marknaden som är så fin. Den hade passat så bra på Uffe... Ligger dock på ett pris som är för saftigt för min plånbok och säljaren har dessutom åkt hem :( Handgjord och superfin.
 
 
 
Har planer på att om jag någon gång kommer upp på medelsvår nivå så ska jag speciall beställa ett kandar ifrån hon som har gjort grimman. Har redan börjat måla upp en bild :P
 
Hennes hemsida hittar ni HÄR
 
 

Bloppis del 5

Tyglar storlek full, nyskick. 50 :-
 
Lädertyglar storlek full. Använda 1 gång. 75:-
Rött sammetsschabrak. Använt max 5 gånget. 75:-
Blått sammetsschabrak. Använt max 5 gånger. 75:-
 
Baby blått schabrak. storlek full 40:-
 
Köparen står för frakter. Lämna en kommentar eller maila mig på [email protected] om det är något som verkar interessant. Jag låvar att allt läder är nyputast och att resterande är i så gott skick som möjligt
 

Gårdagen

Igår blev det ett besök på magikergränds kvällsföreställning. Så grymt duktiga! Trådar genom halsen, spik i näsan och mycket mera groteskt. Får ni någon gång möjlighet att se dem så gör det!
 
 
 
 
 

Saknar <3


Bloppis del 4

Ländtäcke storlek full. 100:-
 

Ländtäcke från Jacson rug collektion. Passar stor d-ponny eller liten häst. 100:-
 

Flugtäcke storlek 155. Bara testar på Uffe 200:-
 

Magplattegjord från Equline storlek 110 cm  200:-
 
Träns ihopplock. Bra läder och inte slitet. 100:-
 

Martingal storlek Full 50:-
 

Förbygel storlek full. Använd få gånger. 150:-
 
Köparen står för frakter. Lämna en kommentar eller maila mig på [email protected] om det är något som verkar interessant. Jag låvar att allt läder är nyputast och att resterande är i så gott skick som möjligt

Vi överlevde

Har blåst något enormt inatt. Tältet har varit på väg att lyfta och vi har inte kunnat sova nästan någonting. Men vi lever trotts att vi är dödströtta :P


Har det super

Hej! En liten kort hälsning från mig bara. Har det super, fint väder trotts blåsten. Hittat massa fint, bla en handgjord grimma som skulle vara så fin på Uffe, men den är för dyr, men drömma kan man alltid. 
Medeltidsmusik och roliga aktiviteter fyller våra dagar. Idag blir det ett litet break och vi ska åka runt och kolla lite, men ikväll kör vi igen.
 
Invignings paraden
 
Riddarna
Krabat
 
 
Kvälls musik på stranden
 
 
 
 
 

Bloppis del 3

Senskydd från Norton storlek full Fram 75:- Bak 50:- eller båda 100:-
 
Pannband storlek full. Använd under en kort period. 75:-
 

Pannband i olicka storlekar.
Blått- Ponny.
Rött med små pärlor- Cob
Blå/svart- Full
Rött- Full
50:-/ styck
 

Babyrosa schabrak från Tre hästar. en liten skada på insidan men inget som syns 50:-
 

Köparen står för frakter. Lämna en kommentar eller maila mig på [email protected] om det är något som verkar interessant. Jag låvar att allt läder är nyputast och att resterande är i så gott skick som möjligt

semester

Bloggen kommer ligga i en vilo period under en  eckas tid nu. Är på semester och hinner inte blogga så mycket. Men resterande av bloppisen kommer komma upp under veckan så håll utkik
 

Förändringar

Uffe börjar komma till åren och jag måste börja accetera att han inte längre den 10 åringen som jag startade med. Hans spatt är igång igen och han börjat bli stelare och kommer ha lättare för skador i framtiden. Hans träning har inte legat på den högsta nivån de senaste åren och nu under denna igångsättnings period så låter jag honom ta det i sin takt. Vi går visserligen ut på en Pay and ride i slutet av augusti men det är bara för att få komma ut. Nästa tävling blir inte förrens i slutet av september om allt går som planerat, men då ska han få en liten återhämtnings period mellan augusti och sptember då han bara ska skrittas. 
 
Har även börjat ändra på hans uppvärmning och jag tror det är bra för honom. Han känns mer vaken och bakbenen kommer under mycket lättare. Istället för att bara trava igång lite och sedan börja jobba honom som jag har gjort tidigare så låter jag honom rulla på i alla gångarter i en låg form innan jag börjar plocka upp honom. Bakbenen behöver då inte tvingas in utan de har redan vaknat under uppvärningen och bara hamnar på plats direkt. Tror detta passar den gammla herrn bättre är de tidigare upplägget.
 
Hur gör ni med era hästar??
 
Snart är det dax igen

Första dagen

Kom fram vid 6 till Gotland i går, sen skulle tältet och allt sättas upp. När de vad fixat så gick vi in till ringmuren och tog ett glas mjöd och en skänktallrik, ville inviga medeltidsveckan på det sättet. 
 
Vi gick och la oss rätt tidigt för att orka upp idag, vaknade vid 8 då det var för varmt i tältet. Så nu sitter vi här i husvagnen och väntar på att medeltidsmarknaden ska börja, sen börjar alla roligheter.
 
Gud vad jag är trött :P
 

Väntar

Sitter just nu i inchekningen till Gotlands färjan. Bara 1,5 timmar kvar tills båten går...
 
 

Bloppis del 2

Brun sadelgjord, stl 130 cm. Använd 2 gånger. 300:-    Behåller själv
 
Förbygel. Dagligt använd men i väldigt fint skick. 150:- Behåller själv
 
Gröna ponny lindor. Använda en gång. 40:-   Sålt!
 
Schabrak från Showmaster 100:-
 
Köparen står för frakter. Lämna en kommentar eller maila mig på [email protected] om det är något som verkar interessant. Jag låvar att allt läder är nyputast och att resterande är i så gott skick som möjligt

God morgon

Jag är vaken är ni? Just nu sitter jag i soffan med en snarkande hund i knät.


Snart klar

Snart klar med packningen. Lite sygrejer kvar och böcker, och skor... Sen är jag klar för ikväll. Imorgon blir det att gå upp vid 5 för att åka vid 7. Båten går 15,10 från Oskarshamn och den vill man ju inte missa :P


Kvälls mys

Var uppe och gosade med pojken. Massor med godis fick han med, och jag tror inte det är någon annan häst som dreglar så mycket som han när han får äpple, han gör det till en lek att jaga mig när jag försöker undkomma att få det på mig, lyckas jag? Nej! Mina ridbyxor och händer var fulla med äppledreggel. Tok häst
 
Tog en dusch och nu sitter jag här, har jag börjat packa? Nej! Löser det sig? Alltid. I värsta fall får jag väl bara sätta på mig mina medeltidskläder och ha de resten av veckan, mer behövs väl inte?
 

Åker upp till stallet... igen

Måste upp och gosa en sista gång med Uffe innan jag åker. Måste packa hela kvällen så jag får nog dra upp nu. Kommer sakna min lilla kille

Dagens ridpass

Red en liten stund i paddocken och red sedan ut tillsammans med en tjej. Han var jätte lugn och knallade på jätte bra. Hade en jätte mysig utrett. Kände att både jag och Uffe behövde en lugn mysig dag. Pysslade länge med Uffe och friserade hovskägg och dylikt. Passade även på att putsa alla grejer så att man inte behöver skämmas för de som ska ta hand om honom nu i en vecka. Ligger just nu utelåst i trädgården och har precis ätit, så fort mamma och pappa kommer hem blir det till att börja packa och har jag tur hinner jag sy lite ikväll också


Gårdagens träning

Var riktigt varmt igår då jag bestämde mig för att rida på förmiddagen. Redan efter uppvärmningen var han svettig och orken började gå ur honom, men jag kände att jag var tvungen att jobba honom lite mer. Jobbade på galoppen och försökte få etyt bra tryck från bakbenen i den. Gick tillslut efter mycket jobb och avslutade med trav på långa tyglar och en liten skrittrunda. 
 
 
 

Internet problem

Hej! 
 
Har haft problem med internet hela kvällen på grund av åska. Inte änns nu kom jag in utan tog mitt mobila refill bredband. Mer uppdatering kommer imorgon
 

Bloppis del 1

Schabrak, aldrig använt. Inköpt för 200 :- Säljes för 150:- (en liten fläck, går bort med lite vatten)  Reserverat
 
Schabrak från showmaster. Använt flitigt, inget större fel 75:-
 
Schabrak från Showmaster i fint skick 100:-  Sålt!
 
Schabrak i grönt sammet. I fint skick 150:-
 
Hoppschabrabrak från Showmaster. Använt 1 gång 100:-
 
Schabrak från Global. Använt flera gånger och har märken från sadeln. 50:-
 
Babyblått schabrak från Centaur. Använt få gånger 100:-
 
Köparen står för frakter. Lämna en kommentar eller maila mig på [email protected] om det är något som verkar interessant. Jag låvar att allt läder är nyputast och att resterande är i så gott skick som möjligt

Mot stallet

Nu drar jag upp till stallet, känner mig hurtig idag! Klockan är liksom halv 11 och jag brukar inte gå upp förens om två timmar. Nu hopp i kläderna och sedan upp till världens underbaraste pojk!
 

Gårdagens inköp

Var på Hööks idag. Skippade Börjes då vi hittade de vi skulle ha på Hööks och blev lite ont om tid. Fick med mig en del hem.
 
 
Blåa lindor
 
+ matchande lindor
 
Sen blev det hästgodis och ridstrumpor
 

Ush

Börjar känna mig sjuk... Inte bra :(


Håll koll

Håll koll på bloggen! Imorgon kommer första delen av bloppisen ut här. Ska sälja alla mina hopp och allround schabrak då hoppsadeln ska säljas och lite till!
 
Resten kommer under tiden jag är på Gotland
 

Psst!!

Ni kommer väl ihåg att ni kan gilla Budgetryttaren på Facebook??
 
https://www.facebook.com/Budgetryttaren
 

Dagens ridpass

Värmde bara upp Uffe idag då jag skulle hålla lektion för Johanna. Kändes fin och ganska pigg men så fort Johanna satte sig upp så började han testa henne. Vägrade gå på böjt spår och vägrade gå framåt. Uffe brukar inte testa nya ryttare så fort så jag fick en smärra chock. Efter lite bråk och en halv timmes skritt jobb så lossnade det i några steg och då var vi snabba med att avsluta.
 
Uffe är en häst som kräver sin ryttare och han har många knappar som måste hittas. Johanna har ridit på ridskola i flera år när hon var yngre och grunderna sitter rätt bra. Men Uffe är svår och hon vägrar ge sig och tillslut släpper han och gör som man vill. Jag tror detta kommer bli jätte bra med lite träning och massor med tålamod.
 
Jag kommer ge Johanna lektioner ca 1 gång i veckan ett tag framöver. Nyttig både för mig och Uffe och jag tror att jag kan lära mig massor av det 
 

Hööks

Nu drar jag och pappa till Hööks för att kolla på lite grejer, blir kanske Börjes efteråt också. Vi får se vad vi kommer hem med.
 

Gårdagens outfit

 
Hjälm- Lamicell
Tröja- Active wear
Ridbyxor- CRW
Strumpor- KL
Skor- CRW
Handskar- Equipage
 
Träns- Ihopplock ( Chalies och GG)
Sadel- Frank Baines
Lindor- Showmaster
Schabrak- DM

Natt sömnad

Sitter just nu och syr. Min blåa medeltidsklänning är helt sönder i fållen. Dessutom är jag inte trött så nu blir det äta nudlar, sy och kolla på Stolthet och fördom. 
 
Livet är väldigt bra just nu