Gårdagens skoj

Var ju som sagt på Liseberg igår med Patrik och hade jätte trevligt. Åkte en del, spelade en del och bara umgicks. Tog ett glas vin på Spökbaren och kollade på Lotta. En jätte mysig dag med andra ord
 
 
 
 
 
 
 

Dagens ridpass

Hade en sån bra känsla idag. Jag började med att värma upp honom länge på långa tyglar i alla gångarter och såg till att jag fick en bra energi och kvickhet i gångarterna, annars fick han bara rulla på i låg form. Kostade sedan upp och vips så var bakbenen under och hade en jätte fin eftergift i handen. Jobbade mycket i skritt och flyttade undan för skänkel och kollade tempoväxlingarna. Tog sedan och började "trava" (läs hoppa) över en cavaletti bom, tok hästen ville inte lyfta på bakbenen utan sprang rakt igenom flera gånger, jobbade i galopp istället och blev inte bättre då. Han tyckte nog det var för lågt så han bara struntade i att lyfta på benen. La upp ett litet hinder och skuttade över det två gånger, ja! Ni läste rätt, vi hoppade! I dressyrsadel och dressyrläder så något stilhopp var det inte, men vi gjorde det. Joggade sedan av honom och skrittade ut en liten sväng.
 
Tog in honom i stallet och spolade benen och tog på liniment på alla benen. Han var så mysig och kulle stå och gosa. 
 
Älskar verkligen min häst
 

Upp mot stallet

Nu blir det strax att åka till stallet. Uffe får nog gå över lite bommar idag och lära sig lyfta på fötterna. Får se om det blir manegen eller paddocken, beror på hur blött det är.
 

Sömmad

Idag står det sömmnad på schemat. En korsett ska börjas på, en jacka ska jobbas med och en klänning ska sys om. Fullt upp nu med andra ord!
 
Sitter nu och kollar på fälttävlan men så fort det är klart blir det till att börja!
 
 
 
 
 
 
Bästa serine Förnuft och Känsla
 
 
 
 
Så mycket snygga kläder!

Frågestund (på begäran)

Har fått en förfrågan från en läsare ( och självklart gör jag allt för mina läsare) om jag kan ha en frågestund och sedan svara i vlogg. Så då sätter vi igång.
 
Fråga precis vad ni vill så låvar jag att svara så bra jag kan på alla frågor! Svaren kommer nog nästa vecka någon gång
 

Mums

Satt igår och drömde mig bort bland fleecetäcken. Uffe har visserligen ett tävlingstäcke och ett hemma täcke, men hemma täcket börjar falla isär. Finns så mycket fint.
 
Eskadron, så snyggt
 
Perfect sit of swedens täcke är att dö för, det blåa på Uffe! Älskar att det är som en krage på dem
 
HV Polo
 
Vilket är eran favorit??

Tider

Detta var tider de
 
 
Våran första vinst tillsammans
 
 
Klass 1 - Dressyr Lätt C:2 Lag
LC:2
Lagklass dressyralsvenskan div III
31 anmälda, 27 startande, 7 placerade
Överdomare: AnnHild Staiger
Domare C: Gertrud Gustafsson
 
PlatsRyttareHästPremieCTotaltProcent
 UppfödareHärstamning 
1 Rebecka Konradsson Up To Date Van De Noordheuvel   191 191 68,214
  Lilla Edets Ridklubb (2) Lys De Darmen - lugano van la roche 1  
2 Viktoria Grönvall Tessan   184 184 65,714
  Lilla Edets Ridklubb (1) okänd 2  
2 Jeanette Andersson Bonfire   184 184 65,714
  Norra Älvsborgs Ryttarklubb (1) Carbon - Speedy Fly 2  
2 Niclas Johannesson Hvittfeldt Nikolina   184 184 65,714
  Ryttarsällskapet Grums King Marco - Swift 2  
2 Anna Berg Diva   184 184 65,714
  Ale-Jennylunds Ridklubb (1) Dragon - Furidant 2  
6 Hanna Green Domingo   182 182 65,000
  Norra Älvsborgs Ryttarklubb (1) Bonaparte 566 - Parnass 468 6  
7 Isabelle Jonsson Laskeur 2   181 181 64,643
  Essunga Ryttarförening (1) Locato - Follywise xx 7  
 
             

Dag med en underbar vän

Idag blir det Liseberg med bästa Patrik.  Blir först till Knapp Carlsson då jag måste köpa lite små saker, sen bär det av till Liserberg för en heldag där och sedan på kvällen så blir det Lotta på Liseberg. 
 
 
Patrik

Detta händer verkligen


Inplanerat

Har ett toppendag inplanerad imorgon :) Sitter nu och kollar på film och bara myser

Dagens ridpass

Uffe fick ett tömkörnings pass idag. Orkade helt enkelt inte byta om till ridkläder, så i jeans sprang jag efter honom i paddocken och flög som en blå när han fick lite ryck. Lät honom gå över en bom i alla gångarter, något som han inte har gjort på 3 månader. Uffe som alltid har älskat att hoppa blev superlycklig och stack flera gånger efter bommen och för mig är det bara att hålla i tömmarna och springa med. Han var dock väldigt okonsentrerad idag då det var en okänd häst i paddocken, plus att han hade överskotts energi. I slutet av passet började han dock slappna av och höjde ryggen och trampade på bra. 
 
Är lite orolig för hans bakben bara, är som att han inte har någon riktig stabilitet i kotan och iblad hamnar hoven liksom åt fel håll när han skrittar, han rullar liksom inte över som han ska. Kanske bara är någon muskel sträckning för han var inte halt eller något. Vi får se vad tiden utvisar
 
Imorgon får ni ingen raport då Mia har honom. 
 
 

Failbilder

 
 
 
 
 

Grattis Ritha och Patrik

Har haft en jätte mysig kväll på Liseberg med fyra av mina närmaste vänner. Åt och drack gott på Gasten resturangen, åkte kollorado och var med om en förlovning! Detta mellan mina två vänner Ritha och Patrik, de har känt varandra i 14 år, varit ihop i två år och bott ihop i 1,5, så nu var det verkligen dax :) Hade redan misstankar när jag åkte dit men jag trodde inte att jag skulle ha rätt
 
Vilken dag. Min tränare gifte sig idag och Ritha och Patrik förlovade sig! Säger grattis och lycka till till er alla
 
Vad skulle jag göra utan er två
 
 
 
 
 

Bilder del 4

Jag bjuder på den

Ush

Blev bara typ 10 min skritt på Uffe idag. När regnet väl hade slutat så började ju flygfäna komma fram. Stackars Uffe
 

Regn

Nu blir det rengstället på både mig och Uffe, för vi ska trottsa vädrets makter och rida i spöregn! Tur att regnrock och regnridtäcke finns :)
 

Dagen

Uffe fick stå idag då de var så varmt. Pappa åkte upp och tog ut honom och jag åkte till stranden med Anna. Blev bad med kläderna på, fiske, grillning och prat med tyskar. Haft en supermysig kväll
 
 
Sitter just nu under min värmefilt med en kopp the och kollar på OS invigningen
 
 
 
 
 

Hööks har lyckats... igen!

Hööks höstkatalog finns nu ute på nätet! Någon som är lyrisk?! Någon som har hittat något de älskar?! Har bläddrat igenom den ny flera gånger och älskar de nya färgerna! De skogsbruna, militärgröna och marinblåa. Har hittat massor till både mig och Uffe. 
 
Kan man ressonera såhär! När sadeln blir såld, de är en häst sak, måste man inte lägga pengarna på nya hästsaker då??? blink blink
 
Bara älskar deras JH kollektion
 
 
ÄLSKAR!!!
 
 
 
 
Detta schabraket med matchande lindor på Uffe, mums!
 
Lindor för att matcha de schabraket som jag redan har
 
Mamma fick syn på något hon gillade, tvungen att lägga upp den. Kan vara mysig att ha i stallet
 
 
Kanske bara ska förklara en sak för nya läsare. Jag dregglar ofta, men pengar försvinner inte ur plånboken lika ofta. Alltså, lägger gärna upp bilder, köper långt ifrån allt!
 
Men titta får man ju alltid göra
 
 

Nya läsare

Fick en smärre chock när jag kom hem igår! Nämligen att statestiken har börjat stiga igen. Kom på att jag hade skrivit ett inlägg på Stina Olofssons blogg sodressage.se och min blogg hade fått publicitet. Tackar så mycket för detta och välkommnar alla nya läsare. Om ni undrar något eller har någon önskemål om inlägg så skicka iväg en kommentar vet ja. Jag bits inte :)
 
Välkommna 
 
 
 

Tjingeling

Nu upp och ta in hästarna, sen åka till Kungälv och träffa farbror doktorn. Måste kolla upp ett märke på armen... see you later

Hemma

Hemma, eller ja, för några timmar sedan, men duchen stod högst upp på schemat. 
 
Haft en super rolig camping tripp. Mycket skratt och bad, dock inte så mycket fiske för min del, badade istället. Paulina fick dock upp en gädda i går, sen inget mer för någon utav oss, kan kalla det nybörjar tur :P Grillat och inte sovit förens klockan blev halv 6 och såg det ljusna med dimmor över sjön, så fint! Träffat nya människor och haft jätte mysigt.
Blev dock inga bilder då min kamera låg i bilen och jag hade ingen tid att tänka på den, men så går det ibland.
 
Bjuder på en bild som är typ 1 månad

Bilder del 3


Benskydd

Uffe skulle behöva nya benskydd. de han har börjar sjunga på sista versen och de är dessutom mer grå än vita som de var en gång. Han brukar bara ha benskydd när vi rider ut eller om han verkar väldigt pigg, men jag vill att han har ett par som sitter bra då han lätt får skav och sen har han ju sitt överben så de får inte vara för stela. Just nu har han ett par Eskadron och de har hållt i minst 5 år, minns inte om jag hade dem till Wohla innan Uffe men kan hända. De sitter jätte bra och har hållt, men skulle kanske vara roligt med något nytt, dessutom kostar de ju runt 800-900 :- och det kanske är lite mycket när han inte använder de mer än de han gör. 
Har kollat runt lite på Hööks och har hittat några som verkar interessanta, men måste åka och klämma på dem innan jag bestämmer mig
 
Hööks 239:- är lite rädd att dessa är för stela med tanke på överbenet
 
Dessa ser bättre ut men priset ligger på 799:- lite mycket kanske...
 
Sen har vi ju de gamla Eskadronskydden, ligger på 800-900:- men de håller i en evighet
 
 
Någon som har tips på några bra skydd??

Bilder del 2

Älskar denna bilden

God morgon

Har inte alls sovit bra inatt. Drömde att jag hade hjortar i sängen och grep då plötsligt tag i Bobo, stackarn viste inte vad ha skulle ta sig till, matte kasrtar sig om honom och pratar om hjortar kl  5 på morgonen... Har även drömt massa annat konstigt, så ingen jätte bra natt.
 
Får snart pallra mig upp ur soffan och åka upp och ta in hästarna. Ser ut att bli lika varmt idag så de får gå in och sova en stund. Mia rider idag då jag åker till Falkenberg och träffar två kompisar och åka ut och fiska och campa inatt. Ska bli så mysigt :)
 
 
Kameran åker självklart med

Dagens ridpass

Hade tänkt att tömköra idag men sen var de två andra som skulle rida i paddocken och det kanske inte är det smartaste då Uffe fortfarande är oerfaren och sen var den ena hästen en unghäst. Fick då den lysande ideen att rida barbacka... Lysande? Inte på en häst med spetsig ryggrad och hög manke. Blev rätt snabbt att byta till sadel. Han var mjuk och fin, något stel i vänset men mycket bättre än igår. La honom i tävlingsform till och börja med och övergick sedan till en låg och rund form. Avslutade med att rulla på i trav och galopp i en låg form. Uffe är en sån häst som är rätt lätt för att få låg och rund, dock är det svårare att plocka upp honom i tävlingsform. Men man kan inte få allt :)
 
Dagens outfit.
 
Ljusgröna lindor
Blått DM schabrak
Gråa mjukisbyxor
Blommig tröja
Joggingskor...
 
Tror ni vi var snygga eller?
 
 

Upp och hoppa

Nu drar jag upp till stallet och tar in två varma pojkar. De kan få gå in och vila sig lite från värmen och insekterna

See y

Mys

Åkte upp en sväng till pojken nu på kvällen. Satt hemma i soffan och ville mysa lite. Så med två äpplen med åkte jag upp och gosade med Uffe och gav hans hagkompis ett äpple :)
 
Så mysigt att stå i hagen på kvällen och bara mysa
 
 
Min älskade pojke, jag vill aldrig förlora dig

Bilder del 1


Dagens ridpass

Uffe var normal idag! Så glad. Har en teori om vad det kan vara. Uffe har ju rätt bra kotor bak och behöver inte jätte mycket stöd av lindor utan bara lite och jag tror att de nya lindorna gav för mycket stöd så att det kändes stramt och stumt, tror jag i alla fall. 
 
Han var stel men pigg och glad i dag i alla fall, stel är han ju nästan jämnt och det blev bättre efter en del lösgörande i skritt. Tog det rätt lugnt idag ifall det var en liten sträkning som spökade igår. Mycket skritt och mycket låg form för att jobba igenom kroppen.
 
Mamma fotade även och bilderna kommer komma upp allt eftersom
 
7
Vist var han söt i blått?

Dagens ridpass

Kändes inte alls bra idag och jag börjar misstänka att Uffe är oren igen. Han var slö och väldigt kort i steget och inte alls med på noterna. Han fick dock ingen havre igår så det kan vara boven men imorgon blir det sporrar på och försöka åtgärda problemet, annars blir det att boka veterinären, han måste ju ändå ner och raspa tänderna. 
 
Håll tummarna imorgon
 

Anmäld

Nu är jag och Uffe anmälda till Nygårds pay and ride den 23/8! Blev bara en LB:0 men enbart för att få komma ut, Planerar in lite fler tävlingar i höst och så får man hoppas på att Uffe håller

Helt lyrisk

Vilken helg!
 
Denna helgen toppar allt! Till och med studenten!!
 
Trevligt sällskap, underbara aktiviteter och musiken ska vi inte prata om. Stod och hoppad till Schelmish i 1,5 timme igår och var helt slut. Krogrundan med massa roliga människor var något nytt för mig men gör gärna om det. Vill skriva så mycket men jag hittar inte ord... Ni får lite bilder istället
 
Schelmish
 
Bastardus sans 
Ritha 
Patrik
Schelmish
Schelmish
 
 
Tack alla som gjorde denna helgen FANTASTISK!! 

Drömmar

Har mina egna små drömmar. Köpa en liten mysig gård med ett litet stall med plats för 3-4 hästar. Ha Uffe och bara låta honom gå utan någon press. Såklart rida honom och tävla men inte ha längtan att få åka ut och tävla och på så sätt skynda på allt, kanske ha ett års igångsättnings och muskeluppbyggande period med mycket skoj och lek. 
Sen ha en dressyrhäst på kanske 7-9 år som har bra gångarter att bygga vidare på. Ingen skadehistorik utan helt fräsh och kanske ha gått LA innan. Denna hästen skulle då bli min tävlingshäst.
Min dröm har sedan några år sedan varit ett maffig friser. Med lång svart man och bra gångarter. Denna skulle jag bara vilja åka ut och ha kul med och åka ut för att visa upp. Tänk er, en maffig friser med ponnyfläta i manen med bra gångarter som kommer in på dressyrbanan så att folk tappar andan. Det ni!
Sen antingen ha en shettis eller en nordsvensk. Bara en myshäst som höll de andra sällskap. 
 
Gården skulle ha en liten egen paddock och nära till ridhus. Gärna en liten sjö i närheten så man kan rida och svalka hästarna. Dock en bit bort så man slipper de värsta myggen på sommaren.
 
vad tycker ni. Låter det som en liten idyll? 

Planer

Har lite inköps planer om min sadel blir såld. Om den blir såld innan jag åker till London så kommer nog mycket pengar spenderas där, men har ett måste köp innan. Jag har alltid hatat nylon, som longeringslinor och liknande. Har varit med om flera brännolyckor med nylon och jag tycker det är så klumpigt. Därför skulle jag vilja investera i ett par tömkörningstömmar i läder, viserligen ett lyx objekt, men även en säkerhet. Hittade ett par på Falsterbo för 1500 :- och de var jätte mjuka och sköna, hade dock inte de pengarna då, men när jag får så ska jag köpa. Mina från Hööks är visserligen okej, men jag tycker de är för elastiska och de bara glider i handsken.
 
 Hittade dessa på nätet och med portot skulle de gå på ca 1100:-, dock vill jag klämma och känna på de innan jag bestämmer mig, i värsta fall får man väl skicka tillbaka dem. HÄR hittar ni dem 
 
Någon som vet vart man kan hitta tömkörningstömmar i läder i närheten av Göteborg annars??

Planer

Har lite planer med min utrustning... 
 
Mycker inte alls att mina mocka shaps är snygga, tyvärr, men så är det! Men jag har ett par lädershaps som jag köpte för 2 år sedan som bara ligger hemma då de har blivit för tajta. Tanken var väl att komma i de igen, men känns som att jag lika gärna kan använda dem om jag kan nu istället för om ett tag! Så jag tänkte göra likadant med dem som jag gjorde med mina tävlingsstövlar. Ni som har följt bloggen från start vet vad jag menar, annars kan ni läsa HÄR
Tänkte sattsa på det i nästa vecka. Vill ha ett par snygga schaps som jag även kan tävla i om det skulle krisa eller vara för varmt för stövlarna.
 
 

Vila

Uffe får stå idag. Ska snart hem till några kompisar som ska låna medeltidssaker och sedan åker vi gemensamt till en fest kväll på Kungahälla medeltidsdagar. Mamma och pappa åker till min syster i Jönköping så Uffe får en rejäl slappar dag. 
 
Nä, nu blir det frukost och sen göra sig iordning.
 

Helt slut

Åkte hem tidigare än planerat, men jag är supertrött, och imorgon måste man vara jätte pigg och taggad för då blir det rejäl party kväll :D

Mys dag

Blev ingen ridning idag då det var för mycket insekter och för varmt, så jag och Uffe stod och kelade i en timme istället. Dushade, borstade och satte på ett nytt täcke. Nu står han inne och sover med sin hagkompis, killarna var helt slut. Uffe somnade på min axel, vilket han aldrig brukar göra utan lugnande medel hos veterinären! Då kan man snacka om trött :P
 
Jaja, lugn mysdag idag. Kändes inte rättvist att rida i denna värmen. 
 
Nu drar jag till medeltidsdagarna, syns vi där??

Fösta dagen

Hade en jätte mysig kväll igår. Träffade både gamla och nya vänner, hoppade till Schelmish och satt och sjöng med till Loke. Allt detta på en kväll :) Kan det bli bättre? Ja, några till favo band kunde ju varit där, men det löser sig förhoppningsvis på medeltidsveckan. 
 
 
Loke i Ryssvallen
 
 
 
Midnattsmys i Kassamaterna, även detta med Loke
 
tack alla människor för en jätte trevlig kväll, hoppas denna kvällen toppar den :)

Utvärdering

Hej!
 
Tänkte ta och utvärdera regnridtäcket som jag köpte på Falsterbo. 
 
För det första så kostar det 1049:- på Horsemakeup, kan säga att jag är glad att jag inte köpte det där! Hittade det nämligen i en monter för 499:- Glad Budgetryttare :) Dock inte samma märke men skit samma, detta är ett Eskadron istället och jag tycker det ser bättre ut
 
Passade på att testa det i förra veckan då det regnade till och från och tänkte att det är lika bra. Kan säga att jag bara hittade posetiva saker med det.
 
Posetivt

  • Dragkedja vid halsen så det inte kommer in något regn framifrån
  • Kan knäppas i tränset så att halsen inte åker ner
  • Anpassad väldigt bra för sadeln! Har en speciallgjord söm på ryggen så att sadeln har plats och små springor för stigbyglarna
  • Rätt tungt så det fladdrar nästan ingenting
  • Du märker inte att du har det på hästen
  • Ligger still!
  • REGNTÄTT!!!
Negativt

Återkommer!
 
 

Hiss

Köpte ett par ny benlindor när jag var och lämnade in min sadel igår och passade på att trsta dem idag. Det är en ny model från Equiline Neoprenbandage. Bra elastiska lindor som inte kräver någon padd under, hade det ändå bara för att fördela trycket ännu bättre. Superbra att ha då det är simbasäng i paddocken för de är bara att spola av med ljumet vatten när de sitter på hästen och sanden bara rinner av, dessutom så är de vattentåliga och släpper inte igenom någon fukt. Dessutom ger det mycket bättre stöd än vanliga lindon och ska vara väldigt bra på hästar med veka kotor, inget som Uffe har men ett bra stöd på benen är alltid bra. 
Ända som jag var lite missnöjd med var att kaborreknäppningen var lite för lång så det blev en flik som stack ut. Dels kostar de mer än vad jag brukar lägga på ett par benlindor, speciellt då de var 2 pack, men jag använder ju bara två lindor på Uffe så det går ju. Jag la 399:- på dessa men hittade de för 349:- på nätet, länken finns längre ner.
 
Men 4/5 får de absolut
 
Är ni sugna på ett par så hittar ni dem HÄR

Taggar

Sitter och laddar inför en helkväll i medeltidskläder, Loke och ruiner. Kungahälla medeltidsdagar börjar idag med massa skoj :) Både kl 18,00 och 00,00 kör Loke konserer och jag ska kolla på båda. Missar doch den som pågår typ nu, men behövde ta det lite lugnt. Men nu kör vi!!!

Dagens träning

Blev ett tömkörningspass idag. Rätt lätt med tanke på att han nog hade lite träningsvärk i benen från igår, men han gick helt okej trotts detta. Jobbade mycket i låg form för att han ska kunna hitta formen själv och bara få sträcka ut ryggen och jobba igenom kroppen. La sig fint i formen vissa tillfällen och andra blev han lite spänd, men ett bra pass överlag. 
 

Säkerhetsväst

Vad har ni för åsikter om säkerhetsväst? Är ni några utav dem som hatar att ha på sig dem? Säger ni "den gör mer skada än nytta"?
 
Min åsikt om säkerhetsväst är emot många andras. Jag har ALDRIG klagat på att ha säkerhetsväst på mig! Åtmindstone inte i hoppningen. Nu för tiden använder jag bara säkerhetsväst när jag hoppar och det blir inte så ofta. Nu borde jag väl börja använda den när jag och Uffe rider ut så som han höll på sist. 
Många hatar att ha på sig sin väst och gör vad som helst för att slippa undan att ta på sig den obekväma västen! Nå, om den är SÅÅ obekväm, varför köpte du just den då? Det finns många bekväma västar för ett rimligt pris som är säkra. Alla dyra märken är inte alltid de bästa! En undersökning för några år sedan visade att Gekås hade säkrast västar, Gekås!!
Sen har vi den kommentaren som många ryttare ställer sig bakom. " Den måste sitta perfekt annars gör den mer skada än nytta"! Detta är en kommentar som alla har snappat upp! En person började och sen hänger alla på för om de verkligen intalar sina föräldrar detta så får de göra som världseliten och hoppa utan väst. Jag gillar att många dressyrryttare har lagt hatten på hyllan och rider med hjälm istället. Men ska inte hoppryttarna göra samma sak? Hade de flesta svenska ryttarna börjat rida med väst så hade nog synen på västen blivit annorlunda. 
 
Vad säger ni? Använder ni väst eller är ni på hat sidan??
 
 

Haha

Haha! Mamma tog bilderna uppifrån så nu ser jag jätte lång ut på Uffe och hans kropp ser helt förvirden ut :P
 

Dagens skoj

Började med Uffe i paddocken idag för att känna igenom honom och för att vänta på mamma. Skrittade och travade och han kändes pigg och mjuk. 
Fortsatte sedan till ängen och bara lekte. Mycket galopp och bara låta honom rulla på. Han tyckte de va skit skoj och trippade hela vägen hem :) Travade av i paddocken och skrittade en liten sväng till.
 
Hatar att mina handleder för ont när jag borstar, går det inte över får jag söka läkare :(
 
Nä, nu blir de film och mys med familjen
 
 

Idag smäller det

Idag blir jag renodlad dressyrryttare! Ska lämna in min hoppsadel på försäljning. Dels för att de ligger kasst på Uffe nu för tiden och dels för att han inte kommer kunna hoppa så det känns helt onödigt att ha den liggandes hemma och vänta på bättre tider, det lilla som jag kommer jobba honom med bommar kan jag lika gärna gör i min dressyr sadel. Så, nu blir det bara att putsa upp den och slänga in den i affären och hoppas på det bästa... Vem vet, kanske jag kan ha väldigt roligt i London för sadel pengarna :)


Växt ihop

Många vänner växar isär! Man får olika intressen och nya kompisar och man glider länge och längre ifrån varandra. Detta har hänt mig flera gånger! Men jag har även vuxit ihop med en underbar vän.
 
Vi lärde känna varandra för ganska många år sedan och träffades sådär några gånger om året. Hon var en jätte schyst tjej men vi hade lite olika intressen och klickade inte 100% först utan vi var "bara" vänner. 
Men för ett år sedan hände något, vi började umgår mer och mer och klickade mer och mer. Från att gå från att träffas några gånger per år så träffades vi nu flera gånger i månaden och nu för tiden är det MINST en gång i veckan. Hon vet vem hon är och jag är så otroligt tacksam för att jag har henne! Hon har gått igenom så mycket i livet och är så stark och det är väldigt ovanligt att se henne ledsen. Hon har alltid ett leende på läpparna och smyger alltid in sånna underbara kommentarer och historier. Oavsett vad som händer med henne i framtiden så vet jag att hon kommer klara av det. Hon har en sån vilja att vara glad och att få gå sin egen väg och göra sina egna knasiga val!
Hon ska nu flytta och det känns väldigt sorgligt, vi hörs nästan av varje dag och vi åker runt i bilar i flera timmar och bara pratar och kollar på djur. Trotts att hon flyttar vet jag att vi kommer hålla kontakten och jag skulle inte tvivla på att lägga mina sista slantar på att åka runt halva jordklotet för att träffa henne om hon skulle få för sig att flytta så långt. Henne skulle jag göra vad som hellst för! Och jag tror inte att hon riktigt förstår detta och därför skriver jag det här. Jag lämnar inte ut några namn men de flesta vet nog vem hon är, och hon vet att det är henne jag pratar om!
 
Vi har inte samma åsikter om allt , men vi accepterar och respekterar varandra!
Vi har inte samma intressen och lever så otrolig olika liv, men vi har vuxit ihop!
Jag kommer alltid stötta dig i allt och jag vet att jag får minst lika mycket tillbaka!
Och jag hoppas att vi alltid kan ha det så, trotts att det kommer skilja 40 mil imellan oss om några månader!
 
Jag har få men nära vänner och de vet att jag älskar dem.

BOKAT

 
Två glada tjejer som har bokat har resa till London den 28 augusti!! Nu kör vi!!

Inställt

Träningen blev inställd idag, och lika tur var väl de då mina handleder är värre än igår. Har sytt hela dagen med en kompis och nu blir det att åka till en annan och planera inför en resa i slutet av augusti :)
Får bara åka upp och sparya Uffe först

Massa roligt på g

Har massa åsiktsinlägg på g, får bara se när jag får tid att sätta mig och skriva dem :) Men inom en snar framtid så

Drömmer mig bort

Sitter och dreglar över saker till min symaskin, vill beställa så mycket nytt! Broderingskort, pressarfötter, broderingstråd, ja allt!!

Dagens ridpass

Tog ett rätt lugnt ridpass med Uffe idag då han var väldigt seg och var väldigt stel i fredags. Min skötare hade ridit ut på honom i lördags så han hade åtmindstone fått röra på sig under helgen. 
Fokuset låg mycket på att få honom framåt och neråt. Mycket galopp då jag stod i lätt sits och lät honom rulla på i låg form och bara få upp ryggen. Ett rätt lugnt pass med mycket skritt. 
Han kändes rätt okej, lite slö bara men han har inte fått någon havre i helgen så det kan bero på det. Imorgon blir det tömkörning för Marie, hon får börja så får jag se om mina handleder pallar att hålla i ett par tömmar. Har pajat dem i helgen och får ha stöd på högenhnden hela tiden och ibland på vänster. Men jag lär mig nog mycket utav att hon kör också :)
 
Dagens utrustning, hade dock på mig min rosa Prestige tröja över

Inköpt

Har inte haft tid att varken skriva eller ta kort på det jag köpte på Falsterbo, hade ju en stressig fredag. Men här kommer i alla fall en lista
 
  • Schabrak (grått/rosa)
  • Lindor (rosa)
  • Ridregntäcket
  • Långärmad Pikeur tröja (rosa)
  • Iphoneskal (ska användas till Ipoden)
  • Bok ( spännst och harmoni )
  • Pannband
  • Grimskaft
  • Jacka
  • Regnjacka från Kingsland
  • Dressyrspö med silikon handtag
 
Tror detta var allt jag köpte. Tror ni inte att Uffe blir supersöt i sitt rosa sätt? Älskar grått/rosa men tycker att grått är för blekt på honom, eller vad tycket ni?
 

Hemma igen

Haft en jätte rolig helg med WG med mycket skratt, skrik och krut. Mådde lite halvdant igår kväll och idag men det gick, tror att de berodde på att jag sov för dåligt mellan fre och lör och då brukar mitt humör gå ner och jag känner mig konstig. Men har fortfarande haft en underbar helg och träffat massa nya människor och lärt känna några gamla bekanta närmare :) Åh, har så mycket framtidsvisioner just nu som jag vill sätta igång med NU!!! Men det få vänta, måste sova ikapp all förlorad sömn, men det är det värt
 
Tack alla "konstiga" människor för en underbar helg som jag kommer att minnas, så syns vi igen nästa år (har lovat en dansk :P)
 
 
Deltagarna packar ner sina läger och åker :(

Hemma

Hemma och är helt slut. Inlägg kommer nog imorgon om vad som inhandlades

Baby, jag tror jag är kär

Har hittat massa snygga väskor på Spell och är riktigt sugen på en. Har velat ha en virkad väska med fransar länge för att matcha upp fjädrarn i håret men har inte hittat någon, men nu så! Dock är de inte virkade men de är så snygga ändå... Vet inte riktigt hur jag ska göra...
 
Får se hur mycket pengar jag har när jag kommer hem :P
 
 
Hade inte sagt nej till dessa heller
 
'
 

Inhandlas idag

Falsterbo!!! Som jag har längtat. Har massa planer på inköp till både mig och Uffe, inte minst det ridtäcket om jag hittar det :P Sen måste jag kolla på fler pikeer, känns lite tomt här ibland och dåligt utbud av färger, tror jag har 3 blå och en utav dem är flera år gammal. Sen får jag väl se om jag springer på något, kommer säkert hem med ett till schabrak och vill kolla på ett snyggt pannband, säkert kommer några lindor med hem också :P Vi får se vad jag hittar
 
Kanske det blir en ny mössa??

lalala

Ska upp om en timme och jag har inte sovit något! Tralalalaaaaa

Borde sova

Ska upp om 4,5 timmar men är inte det minsta trött... Det här kan gå bra imorgon

Längtar

Sitter och längtar tills imorgon. Kvart över 5 hämtar vi en till tjej som ska med sedan bär det av mot en flera timmars lång bilresa, men det är det så värt!

Knäpp häst!

Har alltid sagt att Uffe han är så lugn och snäll... Tror det är dax att ta tillbaka det nu. Snäll är han fortfarande men lugn, nej då! 
 
Red ut idag med två i stallet och Uffe kunde inte bete sig som han skulle! Galopp bakom hästarna, när de skulle stå still backade han och stegrade och skulle gå i passage bakom de andra. Tanken var en lugn skrittur men det fick jag snart glömma
 
Får skylla på för mycket havre eller glädje över att få komma ut med de andra hästarna
 

Träningsvärk

Märks att det var ett tag sedan man tränade. Har fruktansvärd tränigsvärk i axlarna... Jaja, idag blir det att sy och sedan åka upp och pyssla med Uffe och troligen bara ta ett lugnt pass i antingen ridning eller tömkörning, jag får se :)
 

Kan inte sluta

Kan inte sluta tänka på dagens träning :) Är så stolt och glad för min lilla Uffe, den kanske är värt allt kämpande när det kommer sånna stunder
 

Så nöjd

Uffe och jag tränade för första gången idag sen han blev skadad och jag är så sjukt nöjd. Han är ju inte riden på några dagar pga tappsko och vist så var han lite stel men så sjukt arbetsvillig. Han har dessutom gått på havre i några dagar och det har gjort underverk! Slipper sitta och trycka varje steg utan han har mer egen motor. 
Så söt i skänkelvikningarna, han viste inte riktigt vad han skulle ta sig till för han var spå övertänd och ville gå helt på tvären. Sidvärtsrörelser och tvärning har aldrig varit några problem med honom men nu får han ta och lugna ner sig :P
 

Pyssel

Funderar på att pimpa min kavaj lite. Uffe kommer ju ha pärlor på både pannbandet och på lindorna på tävlingarna, och jag är lite sugen på att sätta på pärlor på min krage på kavajen då den är helt tom förutom en aoutograf. Dells vill jag ha kavajen mer personlig och sen tycker jag den är lite matt, dock snygg och enkel men jag vill ha något mer. Så, vad tror ni? Kan det bli bra??
 

Taggad

Är det någon mer än jag som är super taggad på Falsterbo horse show? Sitter här och bara längtar, kolla på showerna och göra av med pengar på mässan (hm, budgetryttare?!). Det är bara Falsterbo en gång om året och det var säkert 5-6 år sedan jag var där sist och jag brukade ÄLSKA det! Sen kom det andra saker imellan. Medeltidsdagarna brukar ligga på samma vecka men det gör det inte i år och dessutom så har min pappa semester en vecka nu och han lyckades pricka in det på Falsterbo. Så himla glad. Nu längtar jag bara efter att få sitta på den soliga läktaren och äta bigaråer ( om det ståndet finns kvar, någon som vet?) och bara njuta, och säkert med för många kassar att bära till bilen.
 
Så, ser jag någon där nere på torsdag?

Vill sova

Vill till.baka till min varma säng... :/ men det går inte! Ska vara barnvakt idag så nu blir det de stora leendet på och så väntar vi på den 13,5 månaders gamla tjejen :)

Fegis? Nej då!

Min häst är så modig! Jag och två andra tjejer jobbade med miljöträning idag i paddoken med presseningar. Vi hade både en som låg på marken och en som var pålagd på två bommar som satt på hinderstöd så att det blev en liten grotta. Detta är ju meningen att de ska vara läskit och man ska jobba mycket med att övertala hästen att gå på/under dessa grejer, men Uffe skötte sig jätte bra! Blev jätte förvånad första gången vi skulle igenom "grottan" och han bara knalla efter mig :)
Ska jobba mer med detta och få kan cool lugn att kunna stanna på/under dessa grejerna. Min duktiga kille <3

Nästa inköp

Ska kolla på Falsterbo om de har detta ridregntäcket. Vi har ju tillgång till ridhus men det är inte alltid man vill betala 75 kr för att rida om det bara regnar lite. Jag brukar lägga en regnhals över sadeln för att skydda den men det känns inte så säkert, så därför vill jag köpa detta. Inte det snyggaste men väldigt praktiskt! 
Har hittat det på Horsemakeup och där kostar 1045:- + frakt, men om jag hittar det på Falsterbo så kommer jag undan både frakten och har jag tur så är det billigare. Såg detta för några månader sedan på någon blogg men har inte hittat det efteråt, men så nu så hittar jag det :D
 
Vad säger ni, hiss eller diss??
 

Nöjd

Så nöjd över Uffes man nu. Tidigare sommrar har vi fått klippa av allt för att han kliade sönder stora sår och vi kom inte åt med medlet om han hade lång man, men i år, manen är kvar! Än så länge i alla fall och det ser inte ut som att vi skulle behöva klippa den heller! 
Är jätte noga med att smörja in honom med AVS14 varje dag i både manen och svansen och det hjälper! Så, nu ska hans man bara få växa och växa och växa, ja ni fattar grejen, vill ha lite mer man på honom för att kunna göra större knoppar och lite roligare frisyrer. Dessutom så passar han i lång man
 
Tidigare sommrar
I år 
Skönt att inte behöva/kunna knoppa men det är ju snyggare med
 
Tänkte bara visa Uffe i allderles för vårdad man! Klippte den typ 1 gång i veckan för att den skulle hålla sig! Så fult!!! Men Uffe är söt :P

Nya shabrak

Mina DM shabrak har kommit så tänkte hämta dem idag. Ligger både ett blått och brunt och väntar på mig i Skepplanda :)
 

Hemma

Hemma efter en mysig dag i Varberg. Solbränd och lite fattigare, men det är det värt.

Vad har ni sysslat med idag?

Tips

Om du inte rider en dag eller om hästen är stel, rykta!! 
 
Detta glömmer väldigt många ryttare av idag och detta märks på hästarna. Rykten är som masage och får igång blodcirkulationen och musklerna nästan lika bra som en framskrittning. Många bara borstar bort leran och sedan lägger på sadeln och går ut och rider, sen en snabb borst efter ridningen och släpper ut i hagen. Jag försöker åtmindstone gå igenom hästen 3-4 gånger med olika borstar innan jag rider och åtmindstone en gång i veckan ha en genom ryktning utav honom och klipper hovskägg och kollar man och svanslängd. Nu de senaste två dagarna då han inte har gått att rida så har jag ryktat honom minst en timme och pillat med honom utöver det med.
 
Ryckten gör även så att du lär känna din häst och vet hur den ser ut över benen och ryggen och oftast så märker du skillnaderna när du ryktar. Veterinärer har ordinerat mig att rykta Uffe mycket för att få igång blodcirkulationen och på så sätt fortlöpa läkningen. Förr borstade man jämnt sina hästar men nu glömmer vi denna viktiga tiden. 
 
Ta vara på din häst och ägna den de extra timmarna, för det är den värd

Medeltid

Idag bär det av för första medeltidsevenemanget för i år!! Så sjukt taggad!!! Man går och väntar hela hösten, vintern  ch våren och så äntligen! Nu åker medeltidskläderna fram från vinden och nu ska vi ut och ha skoj! Hämtar Tina kl 8,45 och sedan hämta Matilda, sen trar vi tre ner till Varberg för en riktig tjejdag med Dick Harrison och massa hantverk och gyckleri :D
 

Kvällen med underbaraste

Var uppe i två timmar hos Uffe och bara mös. En tjej i stallet visade lite NH med honom och han är nog på god väg, började fatta lite i alla fall även om det var mycket roligare att kolla på mamma som stod med en presening i famnen. Borstade och kelade och gjorde i ordning honom inför kvällen och lindade benen. Han får stå inne i natt med då det kan komma regn och så ska han få på sig sin sko kl 8.00 imorgon så han behöver vara torr. Så nu står han inne och tuggar på sitt nyslagna hö och njuter :)


Mår inte bra

Känner mig febrig och mår inte bra... Skippar nog syendet idag och tar en gammal uppsättning på mig, för jag orkar inte...

Facebook

Nu kan ni gilla oss på Facebook 
 
Klicka HÄR

Kaputt med dagens planer :P

Hade tänkt ta en ordetlig sydag idag och åka upp till Uffe senare så att han får på skon som han tappade igår, men så vaknade jag halv två och har sovit bort hela dagen :P Jaja, man har ju sommarlov
 

Mat!!

Efter många timmar i stallet blir det nu mat. Blev ingen tömkörning då det piss regnade och Uffisen hade tappat en sko! Klant häst!!!
Fick pyssla massor med honom och det är inte ofta Uffe blir trött på att bli pysslat med men det blev han idag ;P Nu står han inne med sin hagkompis och mumsar på lite hö och han får stå inne inatt med, känns inte shyst att släppa ut honom i spö regn och dessutom så har han gått ute varje natt i en månad så han kan behöva komma in och sova lite.

Mot stallet

Nu blir det upp med en vän och pyssla med Uffe, blir troligen lite tömkörning idag med

Ny design

Vad tycker ni om den nya headern? Fick den inte riktigt som jag ville men jag kan inte photoshop så bra än. Kan du inte se den så testa att uppdatera 

Snabbis

Åkte bara upp till stallet en snabbis idag. Kände att det var ingen idee att rida när det var så varmt så Uffe fick så. Tog in och sprayade honom och kelade lite. 
 

Gårdagens utrustning

 
Hjälm Lamicell
Pikee Gekås
Ridbyxor Hööks
Chaps Hööks
Skor Hööks
Handskar Equiline
 
Träns Ihop plock
Schabrak Gekås
Lindor GG
Sadel Frank Baines

Bilder


vet inte vad jag ska ta mig till

Hade sett fram emot ett poolparty med klassen, men efter ett sånt ridpass på Uffe och andra faktorer så orkar jag inte... Sitter här och mår allmänt dåligt över allt, förlår för att ni får veta sånt men et är bättre än att ni går och undrar och jag skrivet depp inlägg på bloggen.
 
Alla pratar om sina tävlingar och här sitter jag, med en häst som har gått 2 lokala tävlingar på två år och varit skadad typ resten. Alla dessa eviga igångsättningsperioder och alla veterinär besök får mig att tvivla om jag verkligen ska hålla på med detta? Gör jag något fel? Det måste jag ju göra, varför skulle Uffe vara skadad så mycket annars? Snälla, säg vad jag gör för fel! Jag lägger snart ner allt.
 
Nu sitter jag här! Med tårar i ögonen och jag som hade hoppats på en jätte mysig kväll med klassen, men vad är jag för sällskap? En person som gråter i förväg för att hon inte tror att hennes häst kommer hålla. Kan inte bara veterinärena kasta det i ansiktet på mig någon gång "han kommer inte hålla" nä, istället är det tusen behandlingar och ut på en tävling och sen tusen behandlingar igen, hade varit bättre att få det på papper...
 
Jag vill verkligen inte göra mig av med Uffe! Har är liksom en del av mig men jag pallar snart inte mer. Jag är inne i ett förhållande som får mig att må dåligt och skulle det vara med en mänsklig partner så skulle jag ha stuckit för länge sen, men nu har jag det inte så lätt.
 
Jag kan inte ha en häst som bara står eller prommenadrids heller. Jag vill tävla och det var det jag köpte Uffe för. Vi var uppe på LA nivå och nu är vi långt ifrån redo för en LC änns... Så många steg tillbaka är inte roligt att ta.
 
Drömmen hade väl varit att ha två hästar och slippa ha förhoppningarna på Uffe med tävlingar utan låta honom ta sin tid och tävla och träna den andra hästen. Men jag har inte tiden om jag ska plugga och fortsätta med allt annat jag gör. 
Ett annat allternativ är väl att låna ut Uffe på fder till någon som bara vill motionsrida, men det känns inte heller bra.
Jag får helt enkelt välja... Uffe eller tävla
 
 
 

Ger snart upp

Känns inte roligt längre. Ha en häst som är skadad hela tiden och all ridning består av igångsättningsperioder. Känner på mig att Uffe inte kommer hålla...

Smakprov

Smakprov från idag, kolla bakbenets vinkel... AJ!!

Mot stallet

Nu blir det stallet och ridning. Matchande utrustning blir det på idag med då mamma ska fota

Hiss

Känner att jag har dissat flera saker ett tag nu så nu blir det lite hissar! 
 
Vill hissa Hööks bandageunderlägg med karborreband, så otroligt praktiskt! Bara att knäppa fast på benet så slipper man oroa sig för att de glider ner, det bara sitter där! Om ni lindar er hästs ben och inte har dessa så KÖP!!! Hittar de dock inte längre på Hööks hemsida och börjar oroa mig att de har slutat med dem men se om det finns kvar på eran Hööks för det är absolut värt det. Tror inte de gick på mer än max 200 kr!
 

Veckans planering

Veckans planering för Uffe med träning upplägg
 
Måndags- Tömkörde
Tisdag- Skötare rider
Onsdag- Ridning i paddocken, fokus på min sits
Torsdag- Tömkör
Fredag- Rider i paddocken
Lördag- Tömkör
Söndag- Vila
 
Detta är bara så som jag har planerat nu, kan hända att det ändras om det tex är någon som vill rida ut eller om något annat dyker upp. Lägger även in mycket tömkörning då det gick så bra igår och Uffe verkar trivas så bra med det nu när han har fattat grejen :)
 

Syr

Tar en välbehövlig sy dag! Häst ledig och det enda jag har planerat idag är styrelsemöte kl 18,00 så fram tills dess sitter jag fast i nålar och saxar

Hiss

Vill bara hissa Hööks kombinationslindor från Showmaster. Älskar dessa och använder de i stort sätt varje dag. Lagom längd och lätta att hantera. Dessutom så är det en billig peng med 169 kr för så bra lindor. Har röda och blåa och funderar på att utöka med någin mer färg! Får se om det kommer något nytt med höstkatalogen
 
 
HÄR hittar du dem

Träna

Hej!
 
Under ridpasset i förr går satt jag och analyserade mig själv och upptäckte flera saker som jag måste träna bort.
  • Uffe har alltid varit lite seg för skänkeln och detta resulterar att man sitter och små trycker hela tiden... detta måste bort! På flera protokoll står det få han mer kvick för skänkeln och det är precis det vi behöver jobba med. Så, ett tag har jag ridit utan sporrar bara för att jag inte hart orkat sätta på mig dem och det ska jag fortsätta med, men jag ska ha reaktion för skänken och när han går framåt ska jag est bara kunna slappna av och sitta där och inte röra honom med skänken hela tiden.
  • Sen måste mina händer bli bättre. De tippar gärna och rör sig alldeles för mycket. Dock var det mycket bättre med stångbettet då Uffe var mer jämn i stödet så det behövdes inte så mycket tagande.
  • Min sits. Måste orka jobba längre i sadeln. Uffe har en sån hög och skumpig trav och jag har jätte svårt att sitta ner i den. Tränna tränna
  • Måste kunna rida fram Uffe mer. Detta har ju mycket med att han är så skumpig men jag måste få lite mer längd på stegen. Istället för att ha honom med höga kvän och korta steg vill jag ha lite lägre och längre
  • Sträcka på mig. Sitter just nu och gor på Uffes huvud 80% av ridpasset och detta resulterar i att han puttar över mig till sidan, gärna vänster också. Upp med blicken Rebecka
 
Skräck exemplet!!
 

Dagens planer

Hej!
 
Idag sticker jag och mamma till Kinna för att inhandla tyg till diverse projekt! Något som måste göras och en utav sakerna hade jag tänkt ha klart tills på söndag, hur det nu ska gå?! :P
 
 
Detta ska inhandlas!
  • 3 meter Blått linne tyg till allmoge 1700-tals kjol
  • 4 meter Vitt linne tyg till 1700-tals särk
  • 4 meter Naturfärgat linne tyg till slit och släng medeltidsklänning (klar på söndag + överklänning?)
  • 3 meter Vitt tyg till 1700-tal högrestånd kjol ( har redan tyget till klänningen)
Tror det var allt! Sen ska jag se om dom har någt sidentyg som man kan göra en liten 1700-tals hätta utav!
 
Favorit outfiten! HELA den gråa klänningen är sydd för hand och bandet i nederkant är handgjort! Här går man in för konsten :P

Mer fjädrar

 
Klickade precis hem massa fina hårdekorationer och fjädersmycken från Style by Tyra så nu kanske jag får massa lust att spöka ut mig med fjädrar i håret igen! Saknar det faktiskt lite :P

Hemma

Hemma från Ullared nu! Nu blir det film och mys och att vila fötterna.
Var uppe hos Uffe en liten stund och jobbade honom lite från marken. Imorgon blir det nog att tömköra då min skötare rider honom på tisdag

Utrustning

Uffe och jag kommer vara så snygga på tävlingen 23/8. Vi har nytt pannband, nya tävlingslindor, ny kavaj, ny plastrong och ny hår snodd som allt matchar rätt bra
 
 
 
Älskar matchningen mellan pannbandet och lindorna. Btw, lindorna är beställda av dressyrmuppen Linns mamma Gunilla, fler av hennes produkter finns HÄR
 
 
Kommer vi bli snygga eller??
 
Undra om vi kan slå denna outfiten

Diss!

Skulle vilja dissa SOFT UP stigbyglarna. Visst är det roligt att kunna kombinera färgerna även på stigbyglarna men kom igen, lite överdrivet eller?! Dessutom ser man fler och fler som har köpt som nu säljer sina, kanske för att de har tröttnat! Visst, det är nya säkerhetsstigbyglar men ändå, jag använder QUICK OUT stigbyglar och tror att de är minst lika säkra som några regnbågsfärgade saker, dessutom så tröttnar jag inte på dem. Hur gör man sen då? Har man inte flera olicka outfits till sin häst, måste man då köpa nya stigbyglar till varje? Eller kan man använda de blå till den lila outfiten?
 
Såhär står det på charlies hästsports hemsida
FREEJUMP SYSTEM är en revolution inom säkerhet, design och teknik. 
SOFT’UP är stigbyglarna som kombinerar komfort med säkerhet. 
Den flexibla utsidan underlättar för ryttaren att komma loss från stigbyglarna vid ett eventuellt fall. 
Stigbygeln är konstruerade på ett sådant sätt, att den alltid hänger rätt. 
Skulle du tappa den kommer den snabbt och smidigt på plats igen.
Stigbyglarna kommer märkta som höger och vänster. 
Var därför extra noga med att kontrollera att du fått på dem rätt innan de används.
Stigbygeln är väldigt lättskött då man enkelt tvättar av den med vatten och eventuellt lite milt diskmedel.
Passar både till dig som är nybörjare och en glad amatör som till den mer erfarne ryttaren.

SOFT’UP finns i olika färgkombinationer. 

Kan användas tillsammans med dina vanliga stigläder men tillsammans med Freejumps patenterade stigläder uppnår man maximal komfort.
 
 
 
Nä, detta är en rejäl diss från mig, 2000 kr för något som man tröttnar på, inte är snyggt och inte passar till något annat sammanhang än typ ponnyhoppning är inget jag skulle sattsa på, skulle du?
 

 


Mer shopping

Verkar som att det blir mer shopping idag. Mamma kom precis med förslaget Ullared, så nu blir det att klä på sig och åka... Jobbigt mitt liv är :P

Utvärdering

Red på stågbettet igår och jag vet inte riktigt vad jag ska tycka... Har varit lite emot stångbett då det lätt blir stummt men Uffe verkade trivas med det hur bra som hellst. Han tuggade på bra och hela bettet var fullt med matrester efter. Han blev heller inte stark utan blev han lite tung var det bara att göra en halvhalt och aktivera bakbenen igen så gick har jätte fint och var mycket stadigare i stödet med.
 
Får nog testa att rida på det igen och se hur det känns. Ska be mamma följa med upp och fota också så jag kan se så att han inte går bakom hand och grejer, bilderna kommer nog ut här sen med.

Fixat inför imorgon

Fixat några tidsinställda inlägg inför imorgon, bla en stor DISS! så håll ett öga på bloggen

Dagens (gårdagens) inköp

Hejsan!
 
Var ju och handlade igår och fick med mig massa fint hem 
 
  • Hjälm en Lamicell lättviktshjälm att ha hemma, superskön! Känns som att man har en cykel hjälm på huvudet
  • Benlindor
  • Shires flugtäcke med magplatta och hals
  • Grimma
  • Fleece täcke med hals från catago
  • 2 par vantar 
  • bett
  • Panband från GG
  • Snodd till donatsen på tävling
  • plastrong med bling
tror jag har fått med allt! Mycket grejer till ett bra pris :D Budgetryttaren like