Glad Påsk!

Glad Påsk på er alla!
 

Min outfit

Ni kan rösta på mitt bidrag HÄR
 
 

Kämpa!

Jag och Uffe har gått igenom så mycket tillsammans. Vi har tagit oss igenom allt ifrån blödning i senan till sår på hornhinnan. Många hade nog redan gett upp för länge sen men inte jag!
 
Uffe har varit riktigt nära döden en gång! När en veterinär snabbt läst igenom hans journaler, gett honom en behandling och sedan gett upp! Sagt att ni kan boka in en tid snart och ta bort honom eller vänta ett tag och se om det läker utav sig själv, men det tvivlar vi på! om jag inte hade gett honom en sommar till så hade han inte stått och sovit på min axel idag, inte gått i sin hage och njutit av livet. En sommar med ordentlig hagvistelse och lugna skritturer var precis vad han behövde. På hösten åkte vi tillbaka efter att jag hade börjat sätta igång honom på allvar, bara för att vara på den säkra sidan. Att då få höra från en annan veterinär att han är helt ren och att vi bara kan fortsätta där vi var, det var underbart! Tänk om jag inte hade gett honom den tiden, bara gett honom en spruta så hade det varit bra, vilket dåligt samvete jag hade haft om jag inte hade kämpat!
 
Jag säger inte att man ska låta hästar lida, utan bara ge dem tid och den omsorgen de behöver. Så ni som står i en knivig situvation just nu... KÄMPA!
 
Tänk om du inte hade funnits nu, vad hade jag gjort då?...

Min älskade lilla häst

Uffe blev friskförklarad idag och han fick massa beröm av veterinären. Ögat såg jätte fint ut och allt var som det skulle. Dock var han as jobbig idag med sprutan och först när veterinären var klar så slog den lugnande dosen in... Han fick stå inne i några timmar och jag passade självklart på att kela och gosa med honom medans han vaknade. Han fick sen gå ut i hagen och leka nakenfis som hör till ovanligheten för honom. Han får alltid ha täcke på sig på smmaren då han är jätte känslig för knott och på intern säger det ju sig sjäv, men idag! När det är vindstilla, 7 grader och solsken, då kan han få gå naken en dag. Tror dessutom att han uppskattar det och kunna smuttsa ner sig lite mer än vanligt
 
 
 

Planerar

Jag blir bara mer och mer taggad inför GHS om ca en månad. Har börjat kolla på några inköp som ska göras och sen blir det ju alltid några grejer som inte var planerade som får komma med hem. En sak som jag har bestämmt mig för är ett par Ice vibes till Uffe. Tanken är att de ska bli ett komplement till hans Back on track efter och före träningar. De jag har hört om dem så låter det som en bra grej, men ska prata lite mer med personalen om det innan jag är 100 % säker på att de får följa med hem. 
 
Men i det stora hela ser min inköps lista ut såhär:
Ice vibes
Piké
Stövelstrumpor
Stövlar
Dressyrskydd 
Detta är sånt som jag behöver nytt, sen kommer säkert detta få följa med också om jag känner mig själv rätt...
Schabrak + Lindor
Pannband
Träns (är väldigt sugen på ett snyggt rundsytt)
Grimma
 
Mina stövlar som jag tränar i har börjat gå sönder, sen är mina tävlingsstövlar för korta. Jag är väl medveten om att jag inte kommer hitta några som passar, men jag har mina lösningar. Bara de inte är för långt mellanrum mellan dragkedjan och de passar på höjden så löser jag det på samma sätt som mina tävlingsstövlar. Hur jag gjorde kan ni läsa HÄR.
 
Hoppas bara pengarna räcker 
 
 

Uppfräshning

Känns som att bloggen behöver en ny design. Byta header, bilder och bakgrund... Ska se om jag kan få tid att fixa det någon dag
 
 
 

Snyggingen nr1


Lägger ner!

Nu orkar jag inte hålla på med erat tjat längre! Får kommentarer varje dag om min vikt och om att jag plågar Uffe och jag orkar inte lägga mer energi på det!
 
Jag kommer fortsätta rida Uffe som vanligt oavsett vad ni säger! Uffe har varit hos veterinärer och vi har tränat för flera olika tränare under våra 5 år tillsammans och INGEN (!!) förutom ni (som jag inte har någon aning om vilka ni är eller vad ni har för kunskap) har kommenterat detta. Om veterinärena trodde att jag pga min vikt orsakade Uffes skador tror ni inte att de hade sagt det?! Lika så som de gör om sadeln ligger fel eller om de ser att skadorna beror på något annat! De begår typ tjänstefel om de inte gör det och låter mig fortsätta plåga min häst!
 
Uffes skador är gamla skador som uppkom långt innan han kom till mig. Han har gått som tävlingshäst i tills han var 11 och hans kropp har tagit stryk! Hästar är inte gjorda för att gå banor på 140 och vissa håller ändå och andra inte! Uffes kropp behöver en balansgång med bra underlag och växlande ridning, och de flesta skadorna har uppkommit i hagen pga sparkar eller att han har slintigt på leran. Han har spatt och den går upp med jämna mellanrum, men det är inte pga mig! Jag gör allt jag kan för att Uffe ska klara sig så länge som möjligt och sitter ofta och letar på nätet efter tips, jag köper hem flera olika produkter för 1000 kr för att kunna hjälpa honom så mycket som möjligt!
 
Om jag vill gå ner i vikt så ska jag kunna göra det utan att bli tvingad till det! Jag bestämmer själv över min egen kropp och över mig häst. Och om ni inte kan acceptera detta så kan ni sluta gå in på denna bloggen eller anmäla mig för djurplågeri som ni inte har några grunder till!
Jag kommer inte svara på några mer kommentarer men jag kommer publicera de på bloggen så att alla kan se vilken ren och skär mobbning ni håller på med!
Självklart kommer jag att ta upp vissa saker som står i kommentarer om jag tycker att de är vettiga annars kommer jag bara strunda i det! Jag har viktigare saker att lägga tid och energi på!
 
 
 

Sjuk häst

Uffe är sjuk! Kom upp till stallet igår och hans öga ver jätte svullet! jaha, bara att ringa distriktsveterinären som inte svarade... Fick tag i en från Vårgårda som kom och räddade våran kväll. 
 
Han har ett rätt stort sår på hornhinnan, men det är rätt ytligt så ingen större fara. Troligen så har han fått in någon gren eller något i ögat då han hade lite andra små sår på horhinnan med. Men han har fått lite mediciner som han ska ha 5-6 (!!) gånger om dagen och sen en som han ska ha 1 gång om dan (jag vet! Jag lägger inte alla mediciner på minnet!) Detta innebär då att jag måste upp till stallet i alla fall 5 gånger/ dag och ge honom detta! Allt detta ansvar ligger på mig och ingen annan då han är lite besvärlig med bremsen och jag är ju ett kontrollfreak... Därför kommer jag inte ha så mycket tid för bloggen då jag bara kommer vara hemma två timmar i taget från 09-21 och då ska man hinna fixa lite hemma och så någon gång under dagen måste jag motionera Uffe, så ni förstår ju själva. 
Just nu så får Uffe gå med en förtejpad flughuva då en av medicierna får hans pupill att vidgas och inte minskas vi starkt ljust som den normalt ska göra. Denna ska han ha på sig hela tiden, förutom inomhus och om det är riktigt molnligt. Så jag kommer nog få gå ner till ridhuset några gånger för att kunna rida en häst som inte är blind på ena ögat...
 
Jaja, huvudsaken är att Uffe blir bra. Blev livrädd då veterinären sa att det inte såg bra ut vid första anblicken och jag trodde att Uffe skullr förlora ögat! (ja, jag tänker alltid det värsta! jag är hästägare liksom!) Förhoppningsvis så sköter han sig så bra med medicineringen som han har gjort idag annars får han läggas in (!!) för att få allt via ett drän, så håll tummarna!
 
 
Snygg hästen

Tidspressat

Mitt liv går i ett just nu. Försöker hinna med allt som ska göras + att jag nog börjar bli sjuk! Har nämligen kännt mig lite krasslig de senaste dagarna och har helst bara velat ligga i soffan och spela Sims :P Men se det går inte för sig!
 
Det blev lite förhastade planer i onsdags då jag fick möjlighet att tatuera mig redan då, så nu sitter det en tatuering på min handlad som betyder väldigt mycket för mig och jag är så nöjd!
Red inte Uffe i onsdags som planen var utan han fick springa lite i paddocken, något som han inte var så pigg på utan kom till mig efter bara någon minut och ville in. Pysslade lite med honom och åkte sedan på ett möte på kvällen.
 
I torsdags blev det ett lugnt ridpass med fokus på låg form och att få upp ryggen, vilket gick sådär... Han var lite tittig på snön som hade lagt sig på några grushöar och betedde sig jätte löjligt så fort vi skulle gå förbi dem. 
På kvällen blev det teaterföreställning och sen lite kvällsmys med några vänner.
 
Igår då så blev det en lunchdejt med en kompis. Kollade sedan i två affärer och fick med mig ett planteringset hem så nu ligger 7 olika sorters frön på mitt rum och gror. Hoppas på att kunna plantera ut dem snart så att jag kan ha färska och nyttiga godsaker till sommaren. 
Åkte sen upp till Uffe och red ett liknande pass på honom och han skötte sig i alla fall bättre... Hela kvällen avslutades med finalen i Farmen och fredagsmys med föräldrana.
 

Snart iväg

Sitter på mitt rum nu och ska snart iväg. Min kompis ska pierca sig och behöver någon som håller henne i handen :P Sen ska jag prata med piercarens fru om en tatuering jag vill göra och jag hoppas på att få bokan in en tid idag...
 
Sen blir det upp till stallet och plåga min stackars häst och sen upp på ett möte angående en sak som har hänt på klubben. Ut över det så kommer det nog inte hända så mycket idag, måste få vila kroppen inför 5 timmars målarbete imorgon och så...
Händer det något spe hos er idag eller?
 

Är övervikt det värsta?

Är verkligen en person med några extra kilon det värsta som kan hända en häst? Nä, jag tror aktiskt inte det... Det finns många värre saker som har kopplingar till skador och dylikt. jag säger inte att övervikt är bra för hästen, men är den uppbyggd och tränad på rätt sätt så gör det ingen större skada!
 
  • Fel sadel - Många ryttare rider runt med sadlar som inte är optimala för hästen. Detta skapar då spänningar som leder till felbelastning och senare till skador. De flesta inser inte att hästen kanske behöver en dyrare sadel för att få den bästa komforten utan köper en sadel för en billig peng som ligger hyfsat!
  • Skarpa bett - Många ryttare löser sina prblem med att sätta på skarpa bett! De tar inte tag i orsaken till problemet utan hittar en nödlösning. Jag blir skrämd av att se hur många ryttare det är som sitter med skarpa bett på hästar som ändå inte lyssnar, trotts att de sitter och sliter och drar!
  • Fel form - Hur många ponnyer och stora hästar går inte i fel form?! Många tror att formen enbart sitter i nacken och sen kan bakbenen flänga lite hur de vill. Detta se man ofta hos både hoppryttare och dressyrryttare. Vist behöver inte hästen jämt gå i form men det ska vara ryttaren som bestämmer detta tack vare kunskap och inte pga att den inte kan rida hästen i form!
  • Fel underlag - Många ridklubbar och stall vägrar lägga pengar på ett bra underlag. Oftast är den inte för att pengar saknas utan att de inte vill lägga ner något jobb på det. Man ser i flera ridhus att det är som kullar och gopar pga att det inte är harvat ordentligt. Detta leder dels till att hästarna felbelastar sig och sen att det händer olycker som att hästarna går omkull.
  • Tragglande - Hästar som går på samma underlag och gör samma övningar jämt! Tror inte jag behöver säga så mycket mer om det. 
 
Sen finns det ju yttligare tusen problem som leder till skadade hästar, övervikt är inte det ända!
 
 

Svar på tal!

Först vill jag tacka Matilda för gästbloggningen, och jag är bara glad över att så många reagerar! (Inlägget kan ni läsa HÄR)
 
Jag förstår många som blir upprörda över mina extra kilon, men tro mig, jag är inte ensam! Men många är rädda för sånna här reaktioner och håller sig undan, men inte jag! Många går och gömmer sig trotts att de är duktiga ryttare och skulle kunna ta hem många priser, men de vågar inte visa upp sig!
 
Jag har växt upp med min övervikt och den har skadat mig på många sätt, men någonting jag alltid har varit noga med är att lyssna på mig själv, mina hästar och kunniga personer runt omkring mig! Har någon sagt att jag är för lång eller för tung för hästen så har jag slutat rida den, vist har det väl gjort ont ibland när man insåg att man aldrig skulle få rida favorit hästen igen, men sånt är livet! Man växer ur både kläder och hästar, några fortare än andra!
 
Uffe, som min nuvarande häst heter har aldrig tagit någon skada av att jag har ridit honom. Han kom till mig omusklad och spinkig och det är jag, bara jag (!) som har byggt upp honom till den hästen han är idag. Det ligger många år av lättridning och korrekt arbete för att få honom att orka ett helt dressyrprogram med mig på! Jag försöker inte dölja något och jag är stolt för vad jag har lyckats med. Vist har Uffe varit skadad, men det beror på gamla skador som han fick när han gick 140 hoppning och låg i hårdträning. Jag har alltid lyssnat på Uffe och vad hans kropp säger, och vi har fått kämpa med myckat, tro mig!
 
Många tror att alla som är "stora" klassas som klumpiga! Det är bara skitsnack! Ta mig som exempel... Jag dansade balett för bara ett par år sedan, och kunde komma ner i spagat, hur många smala ryttare är det som klarar det? Jag stod på scen inför 250 pers och dansade, och där var det ingen som dömde mig! Men här, där idealet är det samma som för dansare, här blir det världens reaktion. Är inte det lite märkligt?!
 
Jag skulle aldrig utsätta min häst för något som jag är osäker på att han klarar av. han är inköpt som hopphäst men pga hans dåliga has så tog jag beslutet att lägga hoppningen på hyllan och sattsa på det jag då tyckte var tråkigast. 
Jag tror en häst tar mycket mer skada av att gå i fel form och med en obalancerad ryttare på ryggen än att ha några extra kilon på sig!
 
Detta är bara min mening!
 
 
 
 

Frågestund

Kom på att det var ett tag sedan det var en frågestund här på bloggen, så jag tycker vi kör en! Fråga vad ni vill så kommer svaren ut om ett par dagar
 

Sugen

Är så sugen på att ta nya historiska bilder med Uffe. Har ju sytt om min riddräckt och den är mer korrekt nu och så mycket snyggare! Ska vänta på en solig dag när det inte är för kallt så ska jag nog få detta fixat...
 

Ni glömmer väl inte?

Ni glömmer väl inte Dressyrtanterna?
 

New in

Har ju helt glömt att berätta om att Uffes nya speciall beställda pannband har kommit! Han passar jätte bra i det och ser ut som en riktig dressyr häst, min lilla kille. Jag ska absolut beställa några med pannband från hemsidan i olika färger och modeller
 
Hemsidan hittar ni HÄR
 
 
Ska försöka fixa en bättre bild i dagsljus någon dag

London abstinens!

Jag vill till London nu!
 
Älskar seriöst den staden och har varit borta från den allderles för länge! Ska förhoppningsvis dit inom en månad, men som sagt, förhoppningsvis. 
Saknar hela atmosfären i London, det trevliga folket, kulturen och alla mysiga ställen
 

Fullt upp

Dagarna går i ett och idag fick jag säga nej till en ridtur på Uffe. Hans skötare red honom igår och sen har jag ridit honom några dagar tillbaka så det går nog ingen nöd på honom. Jag har fullt upp och är väldigt nära på att hoppa av från en kör som jag precis har hoppat på, helt enkelt för att jag inte hinner. 
Jag har fått säga nej till flera vänner för att jag helt enkelt inte har orkat. Och jag vet hur jag blir när jag har för mycket, jag strejkar och gör absolut ingenting fastän jag hade behövt få saker gjorda. 
 
Uffe mår hur som helst bra. Hans nya pannband kom idag också så han blev ju såklart extra glad. Ska försöka fota honom imorgon med det på, och vem vet?! kanske jag får med mig mamma så att hon fotar!
 
 
Super gammal bild! I know att vi är jätte matchade 

New in

 
Hittade en jätte snygg väst på klädkällarn när jag var där, kostade typ 150 kr och blir perfekt till sommaren som stall väst. 
 
 

Tankar kring bloggarna

Som ni säkert vet har jag och en annan tjej skapat en ny blogg. Jätte roligt tycker jag och jag känner inte alls samma krav på just mig, och därför har blogg suget kommit tillbaka nu. Sen har jag förhoppningsvis en stor sak på g som gör det ännu roligare ( can't tell you more right now). Men jag vet inte riktigt hur jag ska göra! Budgetryttaren har jag byggt upp från scratsh! Lärt mig fixa bloggdesigner, fått ta emot både underbara läsare och haft några haters som man bara vill strypa så fort man får changsen! Men detta är ändå MIN blogg! Mitt ansikte utåt! Min affärsidee! Jag kan inte bara låta det glida genom fingrana på mig...
 
Jag kommer försöka blogga på båda bloggarna! Med olika inlägg och förhoppningsvis kommer detta att fungera! Jag vill inte släppa min bloggpartner nu när jag har fått tag på den, men jag vill samtidigt inte släppa denna bloggen!
 
Följ mig både här och på Dressyrtanterna.webblogg.se
 

Ny blogg

Hej!
 
Jag fick ta på en bloggpartner och den nya bloggen ligger nu uppe för läsning. Allt är inte klart än men det som är kvar ska fixas så snart som möjligt.
 
Den nya bloggen heter http://dressyrtanterna.webblogg.se så ta och klicka in vet jag.
 
Budgetryttaren kommer såklart att finnas kvar men inte vara så väl uppdaterad, men vem vet, jag kanske kommer tillbaka senare med full kraft.
 

As cool ju!

 
Jag tycker att denna hjälmen var super cool. Hade den varit billigare hade den nog hamnat i mina ägor, men priset ligger på 3600 så det blir till att vänta tills man blir miljonär. 
 
Vad säger ni? Hiss eller diss??

Dagens planer

  • Åka till Uffe och rida (mamma tar med kameran)
 
  • Åka till Klädkällarn + lämna in CV på vägen
 
  • Gå på bio med Erika och Sara
 
Inte så mycket planerat, men tror det räcket!
 
 
Har förövrigt börjat söka sommar jobb med! Håll tummarna för att jag får ett så åker jag till Rom i en vecka i höst!