Pluggar

Sitter och pluggar religion med en kopp te och bra musik. Orkar inte rida idag så Uffe får vara för min del idag. Blir till att åka och äta med familjen sen och sedan åka och filma den sista föreställningen av Marknadsafton, så ser väl min dag ut idag :/

Dagens ridpass

Började med att skritta ut till Prästalund, trotts blåsten. Kände att han behövde en ordentlig framskrittning efter att han hade stått i två dagar. Travade lite på hemvägen men Uffe blev så konstig och började vädra så vi fortsatte i skritt, troligen var det väl en älg eller något i närheten, men Uffe skötte sig bra trotts allt. Red sedan lite i paddocken och han kändes inte 100. Han blir så lång och får inte upp ryggen, dessutom så känns han ojämn i båda varven. Förhoppningsvis är det bara stelhet och att jag inte orkar rida ihop honom i nuläget, men man blir ju lite skraj. Ska rida honom ett par dagar och se hur det känns, annars blir det veterinären igen :/
 

Kastar in handduken

Nu har jag och Uffe kastat in handduken för imorgon. Min hals är inte alls bra och är hes, och Uffe har gått för lite pga min förkylning så han är stel och inte igenom jobbad. Känner att jag inte har krafter till att rida igenom ett program imorgon och jag vill inte riskera att bli med sjuk och missa WG event de kommande 2 helgerna, så nu ger vi upp. 
 
Det kommer fler tävlingar även om jag har sett fram emot denna länge, men det känns inte som rätt förutsättningar mot varken mig eller Uffe...
 

Tävling?

Halsen har börjat kännas sämre, får ta ställning imorgon om det blir någon tävling för min och Uffes del på söndag. Mår jag dåligt så känns det inte som shysta förutsättningar med Uffe, men jag har sett fram emot denna tävlingen så länge :/ Hoppas hoppas!
 

SHOPPING!!!

 Blev en del shopping idag. Besökte både Charlies och Hööks då vi inte hittade allt på Charlies. En hel del pengar spenderades, men nu har Uffe allt han behöver just nu plus lite till :P
 
Nytt träns för halva priset, tänker nog använda detta på tävlingar, dock med detta pannbandet
Kommer bli så snyggt!
 
Tävlings schabrak, ingen rabatt på detta och inte heller på mitt dröm schabrak, men detta kollade jag på när jag var på Tre hästar och fastnade för så är rätt nöjd ändå!
 
Pannband till de svarta tränsen
 
Stövelstrumpor och handskar
Svett täcke från Jacson
 
Mys tröja från MH
 
Stall täcke från Shires
 
 
Collage tröja från Hööks JH collektion
 
Benskydden, ÄNTLIGEN
Sen blev det ett par vita ridbyxor på Hööks och lite hästgodis. Rätt lyckad dag tycker jag


 

Inköpas

Idag drar jag och min familj till Jönköping och Chalies stora flytt rea! Planen är att hitta saker som Uffe och jag behöver till ett vettigt pris, de ska ju ha upp till 70 % så det finns en god changs. Åker upp idag för att hinna innan allt blir så utplockat. 
 
Detta ska köpas:
  • Vitt tävlingschabrak
  • Vita ridbyxor
  • Stall täcke
  • (Benskydd)
  • Vardags ridbyxor
  • m.m
Vi får se vad vi hittar. Prio 1 ligger på tävlings saker. Hittar vi de inte får jag helt enkelt åka till Tre hästar och köpa det schabraket jag har kollat på och ett par vita ridbyxor, men har vi tur så hittar vi dessa saker mycket billigare nu.
Drömmen! Hoppas hoppas. Kostar egentligen 1979:- man har man tur så.

Hemma idag

Har varit hemma och varit sjuk idag. Tänkte igår att jag skulle till skolan idag men i morse måsse jag piss, så mailade läraren och sa att jag var sjuk. Tänkte, åh, nu kan jag göra allt som jag ska ha gjort hemma, som sy och plugga, blev det något gjort? Nej... Satt och kollade på alla avsnitt av X-faktor som jag hade missat. Åkte även upp till Uffe en stund och hade tänkt rida, men regnet bara öste ner så skippade det. Ryktade och klippte hovskägg och snyggade till honom, slängde sedan ut honom i hagen igen. Känns inte jätte bra att han fick stå idag och ska stå imorgon när vi har tävling på söndag, men det går gå som det går. Får se så att jag orkar tävla bara, men det löser sig säkert.
 
Sitter just nu med en kopp te och kollar på TV och har precis lagat min 1700-tals korsett. Var en skena som var på väg ut och med tanke på att jag ska ha den nästa helg så var det dags att ge den en renovering, så lite har jag fått gjort i dag i alla fall. Imorgon blir det förhoppningvis skolan och sedan bär det av till Jönköping för häst shopping :)
 
 

Drömmar

Sitter och tänker på vad jag vill göra. Finns så många platser ma vill se, saker man vill uppleva och sen bara saker som man ska göara :P
 
  • Åka till st. Petersburg
  • Åka till Rom
  • Åka till Paris
  • Åka till Krakow igen
  • Köpa en till häst
  • Skaffa pojkvän
  • Gifta mig
  • Eget hus (gärna gård)
  • Familj 
  • Få gymnasie kompitens
  • Söka scenskola
  • Skriva klart en pjäs (några vet vilken jag pratar om)
 
Sen finns det ju massa andra grejer, men detta är väl i stora drag
 

Dagens ridpass

Red en svänt till Prästalund, bara för att Uffe skulle få röra på sig. Han skötte sig jätte bra men var som vanligt lite spänd inne i skogen. Blev mycket skritt och sedan lite trav och galopp, ingen annsträngande. Imorgon blir det nog en liten trimmning i paddocken och så får han stå på fredag istället då jag åker till Jönköping för att shoppa på Chalies. 
 
Klippte även resten av Uffe idag. Tyckte inte det blev bra med halvklippning då det inte blev jämt på båda sidorna, så nu rykte resten. Han skötte sig bra trotts allt, svansen var långt ifrån stilla och bakbenet flög upp ibland, men annars var han hur lugn som helst. Han har ju blivit mycket lugnare än tidigare i alla fall. 
 

nehep

Hade för wn gång skulle lust till att röja bland mina tyger och sortera upp dem, men så händer en grej och nu är jag skitsur och förbannad... Snart slutar jag med allt jag håller på med!
 

Mums

Fast i svart då. Fler träns m.m hittar ni HÄR

Sjuk

Halsen blir värre och värre för varje dag. Igår kände jag att om jag känner mig dålig på morgonen så går jag inte till skolan, självklart så vaknar jag och är tung i huvudet och ont i halsen, men jag drar till skolan ändå! Har bara en lektion på 1,40 min och sedan kan jag dra upp till stallet direkt och fixa Uffe och sen åka hem och plugga. Upp till Uffe måste jag ju ändå då han inte ska stå dagen efter en träning så då kan jag lika gärna gå till skolan med! Har dessutom en redovisning (super när man har ont i halsen :P) som jag inte vet när jag kan få göra igen om jag missar den idag, allt går så fort på Komvux. 
 
Nu blir det till att äta frukost och göra iordning en kopp te och sedan dra till skolan!
 

Dagens firande

Dagen har varit jätte bra. Fick massa fint och haft en allmänt mysig dag. Var och åt med mamma och mormor i Sollebrunn och sedan fikade vi hemma. Tack för alla gratulationer :)
 
Detta fick jag:
Pengar
Presentkort på Sf
Klocka
Praliner
Blomma
Badoljor
Pyjamas
(Klippmaskinen)
 
 

Dagens träning

Var dressyrträning för Marie idag i ridhuset, där Uffe inte har varit på tre år. Han var jätte spänd och stel i början, Marie tyckte även att han såg lite halt ut men det blev bättre efter en stund. Det beror nog på spatten och han blir stel innan han har kommit igång ordentligt. Nästan hela passet fokuserade vi på att få Uffe avslappnad och rund i formen, vilket inte var så lätt. Blev några varv i galopp för att få honom att bli av med lite energi. Han är ju för rolig, han springer och springer och sen helt plötsligt så bryter han av, han har ju massa energi men inte tillräkligt med muskler för att orka göra av med all energi. Efter 30 min så blev han bättre och var mjuk i båda sidorna. Red serpentiner och 8 volt i slutet och han blev jätte fin. 
Jag tror Uffe behöver mer uppvärmning nu i och med att det börjar bli kallare, vi blir ju stelare när det blir kallt och det blir ju hästarna med. Jag får nog börja räkna med 40 min uppvärmning (som det tog idag) innan han är ordentligt igång. Självklart kommer jag inte värma upp 40 min innan träning då Marie ite går på jätte hårt i början, men ni förstår principen.
 
Hur är det med era hästar, är de stelare på hösten/vintern??
 

1 år äldre

Jaha, då är man ett år äldre helt plötsligt. Ett år närmare döden och ett år mindre att upptäcka saker på. Men detta året har varit så innehållsrikt och jag har kommit närmare Uffe. Snart är det Uffes och min fem års dag och jag kan knappt fatta det, fem år!
 
Vad har man hunnit med på detta året då? Jo, en massa nya upplevelser!
  • Åkt till London två gånger
  • Tagit studenten
  • Tagit körkort
  • Åkt till Turkiet
  • Börjat på Komvux
  • Lärt känna massa nytt folk
  • Skapat denna bloggen
  • Sagt upp kontakten med folk som försöker trycka ner mig
  • Varit på mitt första lajv
  • Varit i Stockholm
  • Medeltidsveckan på Gotland
  • Flera event med WG
  • 3 tävlingar med Uffe
  • Varit på bal 2 gånger
 
 
Bara framtiden vet vad som väntar nästa år

helt i chock






Nytt på g

Idag har jag tid för att byta ut någon som finns på bilden, kan ni gissa vad det är?? Ledtråd: Köpte grunden i Turkiet :P

Sjuk?

Vaknar med ont i halsen, snuva och allmänt trött. Har haft en förkylning i kroppen i flera veckor som inte har velat bryta ut, kanske är det den som är på g nu??
 
 
Blir kanske till att plocka fram den gamla halsduken

Gårdagens ridpass

Red Uffe i paddocken först. Han var så stel i vänster sidan, men det är väl förståligt med tanke på att han inte har haft en genomkörare på över en vecka. Red lite sidvärtsrörelser och chekade av, men det kändes helt hopplöst med tanke på hur stel han var. 
Skrittade sedan ut till Prästalund med honom. Han har börjat bli så lugn när man rider ut! Red ut med en annan häst och Uffe bryr sig inte om det traar iväg, han försöker inte änns trava med. Han går liksom bara där och kollar på hästen och är cool lugn. 
 
Idag blir det nog ett lättare dressyrpass rakt igenom. Måste få honom mjukare...

Inte bra

Känner mig inte normal. Misstänker att jag är på väg in i en deperision igen, trotts att jag har gjort allt för att undvika detta... Men saker dyker upp som sätter sig i huvudet och man bara går och grubblar och grubblar och till slut är man där igen. Kan ju vara en vanlig höst deperision också, hoppas på detta. Känner mig bara som att jag inte hör hemma någonstans. ÅH! Vill fortsätta vara så flitig i skolan som jag har varit dessa veckorna, men det funkar inte nu, hatar detta!!
 
Vill bara att ni ska veta hur det ligger till
 

Nu skiter jag i det här

När folk som tror sig veta något om hästar tar och lägger sig i om min häst, då är det för tusan nog! Detta har pågått i månader och har försökt prata med den inblandade men denne fortsätter ändå. Lägger snart av med hästar. Är Uffe MIN häst eller inte? Kan inte denna personen ta och sköta allt då? Rida och pyssla?! Är så nedrans nära på att lägga av nu! Att gå bakom ryggen på den som ska ta hand om hästen är inte okej!
 
Hur är det med er, bestämmer någon annan över eran häst??
 
Älskar Uffe så mycket, men jag pallart snart inte mer...

Snart

Snart blir det till att åka upp till stallet. Blir nog till att rida ett lite lättare pass med herrn i paddocken idag. Är helt slut efter gårdagens klassmys, självklart så blev de den sjukaste kvällen på länge och inte mycket sömn :P
 
Efter stallet blir det till att åka och filma "Marknadsafton" och träffa underbara teater vänner :)
 

världens bästa mamma

kom hem med en begagnad

klippmaskin till mig :)




Gårdagen

Hade fullt upp igår. Pappa fixade Uffe och han fick stå, kände att han behövde de efter en tuff vecka! Jag var i skolan och direkt efter så åkte jag och köpte ett kamerastativ, har tänkt att köpa ett länge och igår fick jag en annledning till detta. Skulle nämligen filma premiären av Wilhem Mobergs pjäs "Marknadsafton" som några teatervindare sätter upp nu. Riggade upp allt och började filma, men hade som vanligt varit klantig och satt i fel minneskort så det räkte bara 15 min... Får filma en annan dag istället, sen ska jag ju forta någon föreställning med :/ Jaja. Åkte en tur med Patrik och kom väl inte hem förens halv tolv, satt mest och snackade skit som vanligt :P
 
 
Gå och se den om ni får möjlighet! Den innehåller mycket skratt :)

Något fel?

Kollade på statestiken från igår och idag och de liknar inget annat. Igår var det 4 unika besökare och idag 0! Antingen så är det något ordentligt fel på blogg.se just nu, eller så har jag helt plötsligt inga läsare. Om någon läser detta, kan ni ge mig ett livstecken??
 

Kanske, kanske inte

Har planer på att införskaffa en klippmaskin. Uffe måste klippas och han är så jobbig så känner inte för att utsätta någon annan för detta. Vore skönt att kunna klippa honom lite varje dag och vänja honom vid maskinen i lugn och ro. Får se hur mycket pengar jag har i slutet av månaden så kanske jag åker och köper någon enkel maskin. Tänker inte lägga några 3.000 kr på en maskin som jag bara ska klippa en häst med typ 2 gånger per år. 
 

dagens inköp

Var och Shoppade med mamma och mormor idag och fick köpt lite välbehövliga höst grejer.
fick köpt:
  • 2 par byxor
  • 2 stickade tröjor
  • 1 stickad klänning
  • 1 par päls benvärmare
  • 1 luva/mössa
  • 1 par nya vantar
  • 1 skjal
  • Läppglans
  • sims spel
  • 2 par smyckes hängare
  • te

Veckans planering


Uffes planering inför kommande vecka.
 
Torsdag- Mia
Fredag- Vila
Lördag- Mia
Söndag- Uteritt vid bra väder / Dressyrpass
Måndag- Lösgörande
Tisdag- Marie träning
Onsdag- Uteritt
Torsdag- Vila
Fredag- Skrittrunda och lösgörande
Lördag- Trimma
Söndag- TÄVLING!
 
Väljer att lägga in mycket utritter och små skogs turer, vill ju variera underlaget så mycket som möjligt. Jag och en tjej i stallet har även pratat om att gå till travbanan någon gång och köra intervaller, kanske skulle vara bra denna veckan i samband med en uteritt, men vi får se hur det blir. Känner att jag inte har någon tid för tömkörning denna veckan, men det kan nog vara lika bra :)
 
12

Nu så

Nu är designen hyfsat klar, några små saker som ska fixas till bara :)

Inte riktigt klar än, men vad tycks än så länge?? Kom gärna med synpunkter
 
edit: Pajade allt nu! Orkar inte mer ikväll, ni får stå ut tills imorgon kväll...

knäpp häst

Uffes humör idag, suck säger jag bara. Jätte kelen i stallet men sen när vi kom ut och skulle tömköra så blev han helt förbytt. Marie fick ju honom att förstå skänkelvikning igår, inte kanske det snartaste... Ny skojig grej= Göra hela tiden. 
Hade vi pratat så hade det nog låtit såhär:
 
R- Uffe, följ 3/4 linjerna
U- Men kolla vad jag kan (skänkelvikning)
R- Men vi ska gå rakt fram
U- Men nu kan jag detta, kolla! jag ska visa
R- Jag vet att du kan, men ka vi gå tillbaka till en sån simpel sak som att gå rakt fram?
U- Nej! Kolla, jag kan göra öppnonr och slutor med!
R- Men vi ska lägga en volt nu!
U- Men du håller i yttertyglen, då kan jag inte svänga!
R- Jo, det kan du!
U- Men nu har jag lärt mig något svårare och roligare, vi gör det istället?!
R- Nej! Lyssna nu
U- Nej! Då är inte jag med längre! Testa att följa med tömmarna du istället!
 
Och sen upp på bakbenen- Galopperade iväg- Tvärstannade- Vägrade skritta osv osv
 
 
Tur att jag inte har honom på ett par dagar nu så han får tänka över sina synder!
 
I slutet efter några rundor fick jag honom att gå rakt fram, men då var man helt slut efter att ha sprungit efter honom i en halv timma!

Gårdagens träning

Blev tömkörning för Marie igår. Hon fick ta över och lära Uffe ett och annat. Tyckte han skötte sig bra med tanke på att han inte har blivit tömkörd på 1 månad. Marie spände om tömmarna lite och började jobba honom för yttertömmen, han fattade väl hyfsat snabbt. Sen blev det till att lära honom skänkelvikning för tömmen och det funkade till slut med... Vilket konstigt inlägg detta blev :/
 
Får se vad som ska göras idag. Kan bli tömkörning igen så att allt bara får fastna hos honom, men får se vad jag känner för när jag kommer upp till stallet.
 

Tung bilder

Jag har hur mycket bilder som helst med Uffe när han har tungan ute. Slickar han sig alltid om munnen eller har ni lika många på era hästar??
 







väntar och väntar

Går varje dag på helspänd och väntar på att få ett sms från Telia. Vill ha tillbaka min mobil nu så att jag kan köpa en ny! Hatar min gamla Samsung
 

Uteritt

Blev en skritt runda till Prästalund. Uffe kändes allmänt seg i kroppen i början men blev bättre efter en stund, han hade nog lika mycket träningsvärk som jag, stackarn. Han skötte sig jätte bra, gick på långa tyglar hela tiden trotts att det blåste! Så himla skönt att han har blivit bättre att rida ut på, förr satt man på helspänd hela tiden för man viste aldrig när han fick sina ryck. 
 
Imorgon blir det dressyrträning för Marie, men jag funderar på att skippa ridningen och tömköra honom för Marie iställe, var ett tag sedan och jag tror både han och jag behöver en liten lugn genomkörare imorgon, men vi får se vad vi känner för imorgon.
 

...

Sitter uppe och smsar med en person. Försöker fixa bloggen men verkar vara något fel på blogg.se för den vill inte visas :/ 
 
edit: Det vill inte änns sparas på stilmallen... allt arbete förgäves :(
 

Jobbar för fullt

Jobba jobba med designen... Så tråkigt!!
 

Ny design på g

 
Har suttit och fixat lite med en ny design. Känner att den som finns här nu är för sommrig. På grund av detta kommer bloggen nog se lite konstig ut ett tag, men hoppas på att vara klar i mitten av nästa vecka

Perfekt kväll

Galenskaperna och te innan jag åker upp och nattar Uffe


Helt slut

Känns som om någon har gått lös med en slägga på min rygg, har så sjukt ont! Kan. knappt gå rakt och känner mig som en 90 årig gammal tant.
Uffe gick i alla fall hyfsat idag. Han var lite för pigg i början men när han väl lugnade ner sig och jag kunde börja arbeta så blev han rätt fin. Synd att han inte är riden så mycket det senaste för han var så stel i vänstersidan, vilket resulterar i att jag sitter och har dragkamp med Uffe. Men på slutet gick han riktigt fint och vi fick rätt mycket beröm.
 
Blir i alla fall träning igen för Berit den 7 oktober. 
 

Ändrade planer

Blåste för mycket för att rida ut själv idag, så det blev lite jobb i paddocken istället. Planerade att bara jogga honom lite och öka arbetet fram tills träningen på tisdag men ett förfrågan fick mig att ändra planer. Fick frågan om att vara med och träna för B-tränaren Berit Norberg imorgon då hon som egentligen skulle ha platsen är förkyld. 
Jag fattar fortfarande inte vad jag har gett mig in på. Var uppe och kollade på dagens träning för henne och hon verkar stenhård. Jag kommer vara helt slut imorgon...
 


Fint väder

Vaknade och det är väldens solsken. Blir nog att rida ut till Prästalund, världens mysigaste väg. Träd på båda sidorna nästan hela vägen, få bilar och jag tror det räknas som naturreservat, men inte säker. När löven faller är det så fint, och Uffe kan gå den vägen själv. En perfekt väg för att bara få en ordentlig framskrittning eller bara små jogga dem en dag.
 
Bild från Prästalund. Dock sent på hösten när alla löv hade fallit :/

planerna sprack

Hade sånna planer med Uffe ikväll. Rida och ha på han de nya schabraket och benlindorna som jag köpte på Hööks när jag var där sist, men Uffe hade andra planer...
Kom ut i hagen och Uffe kommer så glatt till mig, med enbart 3 skor. Tar upp vf där han ser ut att vara utan sko, men nej då. Uffe  har bara flyttat skon 1 cm så att själva kappan var inne i själva hoven! 3 sömmar satt kvar och de hade inte flyttat på sig, så på något konstigt sätt så hade han vridit skon. Fick låna hovslagar verktyg och leka hovslagare. Hovslagarn kommer imorgon bitti och slår på skon igen, tur att man har en hovslagare som har stallet brevid vårat. 
Antingen så har hästarna på sig skona, eller inte. Men Uffe har hittat ett mellanting...
 
Bara han inte lyckas få en hovböld nu också med sina dåliga hovar...

Schabrak

Kanske har hittat ett schabrak som jag tyckte om, eller två rättare sagt. Det första är med blå-silver-blå kant och ligger på 350 :- och sen hittade jag ett med svart-silver kant från schockemöhle för 550:-. Det senare föll mig mer i smaken men jag får se, det känns i alla fall skönt att ha hittat något. Ska upp till Ale ridsport någon gång i veckan och kolla också. 
 

Underbaraste <3


Måste!

Måste verkligen köpa nya ridbyxor nu, mina gick sönder igår :( Har ett par andra som jag använder vanligtvis och ett par som jag inte är så förtjust i... Någon som har något tips på sköna ridbyxor??
 
 

Så mycket saker, så lite pengar

Måste köpa så mycket nu. Saker går sönder eller börjar sjunga på sista versen. Listan kan göras lång. Tur att man snart troligen får lite pengar, och vem vet, snart kanske är sadeln såld, och då! Katshing!
 
Men det nödvändigaste nu då
  • Tävlingsschabrak, tråkigt!
  • Vita ridbyxor, tråkigt!
  • Nya transportskydd
  • Senskydd
  • Gelpadd, tråkigt!
  • Borde även köpa back on track skydd till frambenen
  • Långärmade pikeer
  • nya ridskor
  • Nytt vintertäcke
 
Sen finns det ju saker sm man vill ha, som också är rätt nödvändiga :P
  • Perfect Heel
  • Perfect Shoulder
  • Ett kandar ( vill börja komma vidare och skola in mig och Uffe på kandar)
  • Pannband
  • Nya ridbyxor
  • Nya sporrar, gillar de snurrade från Pessoa
  • Nya bett till Uffe
 
Men som sagt. Så mycket saker, så lite pengar :/
 
 

Dagens ridpass

Började med att skritta ut en sväng, Uffe skötte sig jätte bra :) En liten sväng i paddocken och joggade lite lätt. Uffe har börjat komma tillbaka till sitt vanliga jag nu igen, ett par dagar till så är han nog helt sig själv igen. Sen en liten utritt på en skogsstig. Stackars Uffe var jätte svettig när han kom ut från skogsstigen, han är ju inte van vid att behöva lyfta på fötterna :P
Satt på Uffe över en timme idag, men det känns härligt att vi börjar komma igång igen nu. Nu får han stå imorgon och på torsdag så rider Mia honom, men åker nog upp och pysslar med honom imorgon kväll
 

Letar

Har suttit och letat efter snygga tävlings schabrak... Hittar ingenting :( Har klämt på ett från Equline med strass på, men det är svindyrt men så snyggt! Stilrent men ändå det där lilla extra, men vi får se. Tycker det är så tråkigt med vita schabrak bara :/
 
Någon som har något tips??
 

 

Drömmen :(
 

Rullar på

Mina dagar går i ett. Hinner knappt blogga så ni får nöja er mer tidsinställda och kvälls inlägg just nu. 
 
Idag började dagen med att jobba på teatern. Jag och Patrik målade non stop i tre timmar... Kommer nog vara rätt mör i kroppen imorgon, men det är bara att ta nya tag och fortsätta imorgon :P
 
Åkte sedan upp till stallet då jag och stallägaren hade bestämt att rida ut. Blev en liten runda i skogen i alla gångarter. Uffe har börjat sköta sig så bra när man rider ut, dessutom trivs han så bra med den andra hästen. Imorgon blir det framridning med denna hästen ute i skogen och sen får jag se om jag och Uffe orkar fortsätta i paddocen eller om vi nöjer oss där, får se hur han känns. Gamla Uffe börjar i alla fall komma tillbaka, även om han fortfarande är lite seg. 
 

Fullt upp

Somnade sent igår och vaknade vid 12 idag. Blev sedan att åka och kolla på ett rep med teatern och sedan hem vid halv fem. Passade på under min lediga kväll att städa i bokhyllorna på mitt rum, vilket verkligen behövdes. 
 
Nu kommer snart en kompis hit så ska vi sitta och snacka skit :p
 

"Hoppning"


Stå

Uffe får stå idag. ann inte rida helt enkelt. Ska hem till mina underbara vänner och ha spelkväll och äta och dricka gott. Uffe får helt enkelt en slappar dag idag och jag får en imorgon då Mia har honom. 
 
Har även beställt mer av de medlet han får för sitt bakben nu, svindyrt! Men det håller länge och jag ska försöka vänja av honom vid det så att han bara får de när han behöver, så då kommer det räcka ännu längre :P
 

Uffes tillstånd

Uffe har varit så otroligt seg i flera dagar och jag hade börjat fundera på om han hade ont någonstans. Men sen konstaterade jag och stallägaren att hans päls har mörknat jätte mycket det senaste. Hon ägen också en fux och i sommras såg man inte skillnad på deras färger, men nu! Jätte stor skillnad. Så Uffisen sätter sin vinterpäls och då brukar han bli lite loj. Har bestämmt att jag inte tränar på tisdag för det känns inte rätt mot honom. Vissa hästar är som vanligt under fällnings perioder och andra har det jätte jobbigt, som Uffe. Han blir som förbytt, sur och slö. Nu går han dessutom på havre som han brukar bli knäpp av och att då sitta på en häst som knappt orkar lyfta på benen känns inte shyst. 
 
Har även tänkt att skippa programridningen den 16/9 pga Uffes pälsperiod. Det är bara en programridning så spelar inte så stor roll. Utan vi sattsar på att vara på topp till den 30/9 istället. 
 
Uffe får ta en lugn vecka nu. Han ska fortfarande ridas men inga hårda dressyrpass. Igår
fick han små skutta lite och det tycker han är supekul och jag får en lite piggare häst på köpet. Annars kommer det bli jogging pass och uteritter tills han är normal igen. Kan nog vara bra för hans ben också
 

blir trött

Fick tillbaka min mobil so har varit inne på lagning för andra gången idag. Tror ni den funkade? Nej! Samma problem som innan. Nu blir det tredje gången jag lämnar in den imorgon och som jag har förstått det så ska jag antingen få en ny mobil eller annan form av ersättning. Känns lite dumt att få en ny mobil värd 2300 när jag ändå ska köpa en Iphone i december/januari... Får se vad de kan göra imorgon
 
 
 
Håll tummarna för en Iphone, då kommer det mer uppdateringar och mer bilder på bloggen ;P

whopps




Fredag

Två lektioner avklarade och nu sitter jag i min soffa och väntar på att pappa ska bli klar med maten. Sen blir det Uffe och sen måste jag åka och hämta en skolbok. Annars får det bli en lugn kväll, kanske lite plugg och sånt. Har sovit dåligt hela veckan så det blir till att sova ikapp också :P
 

Suck

Jag och pappa disskuterade igår vad som behöver köpas in. Han suckar som vanligt så fort jag nämner schabrak, trotts att det är tävlings schabrak. Fick även höra igår kväll att mina tävlingsbyxor är kaput! De hade en gul fläck på sig som vägrade att gå bort och vi testade mer klorin, det var ju ingen skoning på dem så det borde funka... Det gjorde det inte!
 
Så, nya ridbyxor och nytt schabrak. Hade ju hoppats på att kunna önska mig lite roligare saker i födelsedagspresent :/
 
Bjuder på den

Uteritt

Blev en liten mysig uteritt idag. Uffe har ju haft problem att ridas ut m det blåser och om det är mer än 1 till häst med. Idag blåste det OCH vi var tre som red ut... Jag förväntade mig värsta döden. Tänker "Varför har jag ingen förbygel med martingal på sadeln, han kommer ju stegra som en tok!" "Varför har jag västen och öronskydden hemma?!" och liknande tankar. Satte på Uffe stångbettet, vilket han brukar vara mest känslig för och så även idag. Fösta traven så tänkte jag att detta går aldrig, Uffe kommer tränga sig förbi och sticka, men jag känner tydligen inte min häst. Han gick hur fint som helst längst bak och jag testade att hålla igen lite och han var super snäll även när vi hamnade på efterkälke. 
 
Man slutar aldrig förvånas över sin lilla häst

Vardags outfit

Gårdagens kläder


Gårdagens ridpass

Ridningen igår gick sådär. Uffe var väldigt seg och inte alls med på noterna, och detta resulterade ju inte i att mitt ben kändes bättre. Galoppen var sämst, han vägrade gå framåt och den blev i otakt. 
Allt blev bättre fram åt slutet men det var mycket jobb dit. Vågade inte rida honom för hårt med tanke på att han hade stått några dagar. Kan ju bero på att han var lite stel med och det tog emot att länga på stegen. 
 
Idag är det uteritt som står på schemat. Han brukar piggna till lite utav det så förhoppningsvis så är han mycket piggare imorgon.
 

Måste köpa

Upptäckte på tävlingen att Uffes vita schabrak hade gått sönder i kanten. Tävlings schabraken går sönder så fort, trotts att man nästan aldrig använder dem! Men man måste ju tvätta dem efter varje tävling... Blir så trött. Tycker inte att det ser ut att finnas något hopp för detta heller, kantbandet är rätt rejält sönder. Syns inte jätte mycket men efter en eller två tvättar till så är det nog kaput.
 
Då är frågan. Ska jag gå oc köpa ett billigt schabrak bara för att ha på tävlingen den 16 och inte vara supernöjd med det. Eller ska jag önska mig ett nytt i födelsedagspresent eller åtmindstone pengar till ett riktigt fint som förhoppningsvis håller lite bättre ?!
 
Tycker vita schabrak är så tråkiga att köpa. Man använder de ju nästan bara till tävling och det blir smuttsigt så fort. Dessutom är det svårt att hitta några riktigt snygga...
 
 
Måste kanske köpa nya transportskydd till Uffe med. De han har börjar gå sönder och jag vill inte komma till en tävlingsplats och de ena har gått sönder. Ska se om det går att laga. Men han har trotts allt haft dessa i fem år.
 
 

Vill rida

Uffe fick stå igår. Kände att det är lika bra att vila knät en dag för att inte förvärra något. Men idag ska jag sitta upp och kolla om det funkar. Hoppas verkligen det, vill verkligen rida :/
 

London

Hade en helt underbar resa med Anna. Ätit massa god mat och upplevt massor. Gick på fyra musikaler istället för två och det var ju toppen enligt mig :D
 
Schemat som kom upp på bloggen blev lite ändrat. De var tidsinställda inlägg så jag kunde inte göra så mycket åt det i London. 
 
Tisdag
Kom till hotellet tidigare än vad vi trodde. Tog en sightsing tur och passade på att besöka Madame tussauds och London dugeond då istället för att få tid till annat resten av veckan. Vi var så uppe i allt att vi glömde av att äta och när vi stod i kön till Dudgeond så började magarna kurra på oss båda två, men det vara bara att stå ut i 1,5 timme till :P
 
 




Onsdag
Då blev det Camden town som planerat. Fick köpt ett par nya skor, ett par Dr martin i brunt läder. Annars blev det mest baraq småsaker där, två nya skal till ipoden och lite sån skit. Denna dagen gick vi ju även på Lejonkungen. Absolut en av de bästa musikalerna jag har sett, helt magisk! Får ni möjlighet att se den, gör det!
 
Torsdag
Tog vi tåget till Bath. Var och gick runt där och gick på Jane Austen center, ar väl mysigt men lite av en besvikelse. Hade trott att shopen var större. Fick köpt ett parasoll till empir kläderna och lite böcker och sånt. Drack te i deras te rum och gick en rundvandring. 
Åkte tillbaka vid 4 och skaffade biljetter till Mamma Mia. Grym musikal! De har ändrat rätt mycket i filmen. Stort + för att en svensk spelade Sky!
Såg efter mamma Mia att ett museeum som jag ville gå in på var öppet så vi passade på. Believe It or not var nog bland det konstigaste jag har varit på...






 
Fredagen
Shopping. Say no more... Var även på Trollkaren från Oz på kvällen, så söt musikal :)
 
Lördagen
Var på Towern nästan hela dagen. Jätte interessant att få se och höra allt om detta fängelset. Åkte sedan och såg på Fantomen


Söndag
Shoppade det sista och tog sedan och drog oss mot flyget. Resan avslutades 23,30 när vi landade i Sverige.
 
Har haft en underbar resa. Tack Anna
 

Trött

Vad trött jag är! Har bara gått och slappat idag. 
 
Var uppe hos Uffe vid tre och pysslade om honom. Testade att rida men vrikade till mitt knä igår och det gick bara inte att rida, plus en lat häst gjorde det omöjligt. Han kom dock travande till mig när jag skulle hämta honom i hagen, lill killen hade nog saknat mig <3
 
Känns som att jag inte har koll på något i stallet nu. Efter tävlingen la jag inte tillbaka saker på sin plats och nu vet jag inte vart det är. Stallrutinerna har blivit ändrade med tanke på att vi snart ska stalla in... Jag har inte koll på något!
 
Nä, nu ska jag fortsätta med min slappar kväll. Har tagit ett varmt bad, haft inpackning i håret i en timme, druckit te och nu sitter jag här och kollar och smsar med en person. 
 
Men uppdatering kommer nog imorgon. Ett inlägg om London och sen har jag några åsiktsinlägg i huvudet som jag måste få ur mig. Vi kanske snart kan återgå till det normala här igen :)
 

Hemfärd :(

Idag åker vi hem. Men innan ska det hinnas med lite shoppning och saker som vi känner att vi har missat :)
 

Musikal nr2

Nu blir det till att se Peter Jöbacks sista föreställning som Fantomen. Så Fantomer i maj när Peter spelade och hade nu turen att vara i London när han gör sin sista sorti! Kommer bli helt magiskt
 

Shopping hela dagen

Idag ska pengar spenderas. Shoppnig på bla Primark och massa andra härliga affärer i centrala London :)