Ny design??

Är det snart dax för en vinter design?? Eller är det för tidigt än??
 

Tokig!!! Häst

Uffe var helt tokig idag. Övertaggad till tusen och okontrollerbar vissa stunder. Satt mest och skrattade åt hur Uffe bettede sig och mycket mer än så blev det inte. Uffe bara sprang och sprang och drog som tusan mot bommarna. På hemvägen bettede han sig som en liten nykär flicka! Stutsade och galopperade och gjorde massa konstiga ryck, han lyckades även med ett högt kostigt skutt, en häst med spatt i sitt bakben ska inte bete sig så! Ska nog sälja honom till Levad horse show, han passar nog bättre där. 
 
Jaja, att ha en glad häst är väl det viktigaste, även om det innebär att ryttaren får hålla i sig rätt rejält...
 
 

Diss

Jag total dissar detta chapsen från HV polo, alldeles för mycket krims krams för min smak. Det verkar överlag som att HV polo är desperata över att visa sitt märke överallt på sin utrustning!
 
STOR Diss!
 
 
Fler bevis
 

Ja tack

 
Detta tränset skulle jag inte tacka nej till. Uffe har alltid haft pullarnosgrimma när vi har hoppat men nu är båda hans gamla träns trasiga, men ska fundera lite på detta. I så fall blir det i brunt då sadeln är brun. Tränset hittar ni HÄR för 649:-

Är så taggad

Väntar bara på imorgon! Då smäller det för mig och Uffe. Första "hoppträningen" på hur länge som helst. Vi ska rida med i markarbetes gruppen och testa hur det är. Hoppsadel är fixad och all annan utrustning har jag kvar sedan tidigare, dock är den en sak som saknas, en säkerhets väst. Min har jag haft i åtmindstone 6 år och det känns inte bra att changsa, så denna veckan blir det till att åka och köpa en ny. 
 
 
Denna bilden är tagen för ca 5 år sedan och jag kan inte minnas att jag hade någon annan ridväst från flera år tillbaka innan denna bilden. 
 
 
Blir nog en brun racesafe tror jag, får prova och se!

Budgetryttaren goes instagram

Sök på xbebbox på instagram så hittar ni mig
 

Hittat min drömsadel

Fick prova en sadel från en i stallet dag. Hennes gamla häst hade den och när den inte passar hennes nya häst så ska hon sälja den. Fick prova den idag och WOW! Så skön och låg hyfsat på Uffe, lite för vid och kom lite för nära manken men jag ska testa med en fårskinnspadd imorgon och förhoppningsvis så ligger den bra.
 
Jag sitter jätte bra i sadeln och jag kände inte av mina höfter alls. Passar den imorgon så har jag en ny dressyrsadel, nämligen en Albion k2
 
 
Hade blivit så glad om den passade. Tänk om drömsadeln har funnits så nära hela tiden

Letar med förstoringsglas

Tar hem nya sadlar varje dag och testar, men ingen funkar. Jag och pappa har till och med börjat prata om att speciallbeställa en Prestige till mig och Uffe, bara för att få allt rätt. Dock är det typ 8 veckors väntetid på Prestige men det kanske är värt det och jag har ju en hoppsadel att rida i så länge...
 
Hur skulle ni ha gjort??
 

Nya schabrak

Är lite sugen på att köpa lite nya allroundschabrak till den nya hoppsadeln. Jag har ju en del gamla schabrak sedan tidigare, men det vore roligt med något nytt. Åker förhoppningsvis till Hööks idag och köper padden så ska gå och kolla lite på schabrak med 
 

Nästa inköp

Då hoppsadeln är lite hård att rida i så ska jag köpa denna så snart som möjligt.
 
 
Känner inte för att börja småskutta i en hoppsadel som är stenhård. Denna köps nog in nästa vecka.
 
399:- på Hööks

Ingen dressyrsadel

Dressyrsadeln som jag provade funkade inte alls. Jag var obalancerad i den och den hanmade i framlut, både med och utan padd under. Så jag har kvar min gamla så länge, dock ligger den här hemma och ska nog inte användas mer innan den säljs, har ju trotts allt hoppsadeln...
 

Jobbar för fullt

Blev jobb denna helgen trotts allt. Jobbade 16-21 på fredagen, lördag 14-21 och idag blir det 14-19. Har alltså fullt upp nu på helgerna då jag jobbar ungefär såhär fram till jul så bloggen kommer nog bli lite lidande, orkar helt enkelt inte när jag kommer hem på kvällen efter att ha stått upp i 7 timmar och haft en jobbig arbetsdag! Har dock fått två jätte trevliga stockholms tjejer att arbeta med så allt kommer nog gå bra, men är bara så trött ;p. 
 
Ni får gärna komma förbi och säga hej om ni besöker Liseberg, jobbar fre-sön varje helg och står vid Flumride
 

Hoppsadel- chek!

Hoppsadel är klar nu i alla fall. Provade idag och det märks att jag inte har ridit i en på ett bra tag. Efter tre varv i paddocken i trav hade jag kramp, jaja, blir att träna upp sugsesivt. 
 
Jag fick med mig två dressyr sadlar hem igår också, var av en låg okej. Det sjunker dock ner lite vid manken men jag tror att det beror på att Uffe är omusklad för tillfället. Ska testa imorgon med en padd under.
 
Detta är Uffes nya hoppsadel, en Blyth Tait

Vad tror ni??

 
Tänkte låta er gissa en grej! 
 
Tänk såhär. Uffe har ett val att göra, han har morötter och äpplen i sin krubba. Men vad äter han först? Lämnar han någonting? Eller föredrar han något annat framför dessa två sakerna? Vad i så fall?
 
Vad tror ni? Den som svarar rätt/ närmast först får en länkning (om jag får några svar då vill säga)

Imorgon

Imorgon åker jag till stallet och hämtar min dressyr sadel, samt till ridsport butiken där min hoppsadel ligger just nu och hämtar den. Sen bär det av till Alingsås och Sandris. Provade en dressyr sadel på Uffe igår och den låg faktiskt bra, så har hon en i rätt tum så blir nog en Prestige venus införskaffad, finns den inte i rätt bomvid så får jag väl bara värma om den, no big deal. Hoppas även på att hon har en Prestige hoppsadel hemma som liknar venusen i bommen, i så fall blir det nog en sån också. Är det så att hon inte har någon dressyr sadel så kanske jag köper en begangnad på blocket..
 
Har alltid gillat Prestige. De har sköna och snygga sadlar till ett hyfsat pris, dessutom är det bra andrahands värde på dem. Skulle vara en dröm att äga två stycken. Dessutom så går de att värma om och ändra bomvidden till i stort sätt vad som helst så de passar ju de flesta hästar. 
 
I värsta fall får jag väl rida barbacka :P

snart klar

är helt slut efter denna helgen. nu är det bara kvällsfodringen kvar sen ska jag ta ett väl förtjänt bad. jaja, jag ser ljuset i tunneln i alla fall

Så glad!

På tisdag ska jag slippa ha ont i höfterna längre! 1,5 år jag har kämpat i en sadel som är helt fel för mig, men nu pallar jag inte längre! På tisdag kör vi till Sandris och hämtar hem två sadlar som vi ska prova på Uffe, en hopp och en dressyr och förhoppningsvis byter hon in våra andra två. Om dessa nu inte skulle passa så kör vi Uffe till Sandris och provar ut där, men med tanke på att vi får med oss en sadel som ligger bra på Uffe men inte passar mig så kanske hon har någon som är liknade min Banes. 
 
Hoppas verkligen på detta!
 
 
Varken jag eller Uffe ska känna något obehag, det är prio 1!

Outfits


godis!!






Heldag i stallet

Har helgjour denna veckan så hela helgen kommer tillbringas i stallet. Jippie...
 
 

Är så nöjd

Mina beställnings varor kom idag och ridbyxorna var så sköna! Tummen upp. Företaget ringde dessutom till mig två gånger om samma sak, nämligen att hundtäcket skulle komma om några veckor, fatta! Två gånger på samma dag, aldrig hänt innan! Annars får man alltid maila och ringa till företagen och tjata och fråga, men inte här! Chapsen passade dock inte, men det är bara att fortsätta leta, några tips??
 
Dessutom så var Uffe pigg och på tåna. Lagom med energi och lite tittig men inte jobbig. Han var nästan så som jag vill ha honom idag, lite mer på mattan bara så är han perfekt. Galopperade dessutom idag och det gick nästan inte att få stopp på honom, så härligt att han är så pigg och glad! Imorgon blir det kanske uteritt beroende på vädret och om det är någon som vill rida ut, vill inte rida ut på en tickande bomb själv :P
 
 
Oj vilken snygg outfit XD Blått schabrak med min gamla häst namn inbroderat, grönrutiga ridbyxor, gröna skydd och blå jacka... Nästa mode kanske??

Min drömhäst

Kolla vilken häst. Vilken trav! Någon som vill sponsra med 200,000??

Ska man?

Sitter och kollar på en hoppsadel från Hööks. Om jag nu börjar rida mer markarbete med Uffe som jag planerar att göra skulle jag behöva en hoppsadel igen. Min gamla är inte att tänka på att änns testa på honom då den ligger helt konstigt. Men denna tror jag skulle kunna ligga bra på honom+ att det är utbytbara järn. Ska disskutera med mor och far om detta och se om vi kan komma fram till en lösning...
 

Vill ha!

Hittade en hemsida med mycket snygga träns till ett bra pris. De hade även lite andra saker med speciall design.
 
 
Sidan hittar ni HÄR

vadå trött

denna bilden möttes jag av i soffan när jag gick upp. på min kofta och allt...


Up(to)date Uffe

Nu var jag allt rolig va?! Tycker jag i alla fall... Jaja, skämt å sido. Hur är det med Uffe? Jodå, han är under igångsättning och travas än så länge och tanken är väl att vi ska börja galoppera nästa vecka. Nu har han dock stått i två dagar pga regnet och dåligt väder (jag vet att jag är  lat) men varken jag eller Uffe gillar regn. Imorgon har min skötare honom och förhoppningsvis får han röra lite på sig då i alla fall. Han kommer även få en rätt lugn vinder då jag kommer jobba fre-sön och närmare jul förhoppningsvis även måndagar, så han kommer få stå en del, kanske kan få en kompis att tömköra honom ibland, eller vad säger du Ritha? Jag tror han skulle må bra av det! Men vi får se hur det blir, de mesta brukar ju lösa sig 
 

Så sugen

Ser alla andras hoppvideor och blir så sugen. Vill börja hoppa igen, men jag tror inte att Uffes bakben håller för att hoppas med för ofta. Får se om det kommer upp något litet hinder snart, eller kolla runt i området om det finna någon markarbetes lektion som har lite små hopp i sig, det tror jag han bara skulle må bra utav.
 

Grattis

Grattis bästa Anna som blir 22 år idag. 
 

Psst...

Det luter åt en till utomlandsresa inom en snar framtid, detta blir troligen bestämmt nästa vecka, i så fall sker detta i början av februari
 
 
Längtar

Diss!

Många kommer nog kasta ruttna tomater på mig efter denna dissen, men det måste tyvärr göras...
 
Jag måste dissa Tretornstövlar. Jag tycker de ser så klumpiga och stela ut. Vist kan de vara roligt att välja massa färger och matcha med olika outfits, men de är inte snygga. Dessutom så tycker jag var och en som har Tretorn har massa problem med dragkedjan. Okej, smart med stövlar som tål vatten och inte torkar ut som läderstövlar, men använd dem hemma då, som stall stövlar och inte ute på tävlingar och liknande, det är för mycket!
 
 
De enda Tretornstövlarna jag skulle kunna tänka mig att ha som stallstövlar är väl Falsterbo stövlarna, det är åtmindstone lite mer som den klasiska ridstövel, men jag skulle aldrig använda de på en tävling.
 
 
Förlåt alla ni som har Tretornstövlar, njut och var nöjda om ni gillar dem, men detta är min blogg och mina åsikter som ska komma fram här, hata mig inte för mycket...

Väldigt sugen

 
Är väldigt sugen på att skaffa ett par riktiga dressyr stövlar som är måttbeställda efter mig. Tycker dels att det är snyggt och har hört mycket gott om Königs och deras hållbarhet. Som det är nu rider jag med för korta stövlar och de passar egentligen inte alls... Får tänka lite på detta och se hur mycket pengar jag har till våren. Har åtmindstone mailat ett företag om prisuppgifter, men det ligger utanför budgetryttarens nivå kan jag ju låva redan nu, men vi får se vad som händer...

Fotoshoot

Måste be mamma fota när jag rider någon dag, kanske blir det någon liten film också, vi får se
 

Shoppat loss

Beställde ett reflextäcke till Bobo igår och passade på att beställa ett nytt bett till Uffe. Fick senare ett mail om att täcket inte fanns längre, men bettet skulle de skicka i alla fall. Så jag fick sätta mig och leta upp ett nytt täcke till honom och hittar då en jätte bra sida som jag inte har sett innan. De har både häst och hundgrejer och till ryttarna har de ALLA storlekar, jag skojar inte! Hittade ridbyxor upp till stl 54. Har fått flera frågor om vart man kan hitta större storlekar och jag har alltid svarat att jag köper mina byxor på Hööks, men jag vet inte om Hööks storlekar räcker för de som har frågat, så behöver ni större ridbyxor så klicka HÄR. På denna sidan blev det ju då ett reflextäcke, två par ridbyxor och ett par sporrar. Senare ikväll satt jag och kollade runt lite mer på denna sidan och hittade ett par chaps som jag beställde och även ett egen designat selunderlägg. Bra sida med bra priser. Ni hittar den HÄR
 
Motsatta färger bara
 
Smart grej tycker jag, hoppas bara att de håller