Ny blogg

Har skaffat rn ny blogg. Har länge känt att budgetryttaren är lite förbi och har nu skaffat en blogg på portalen horseworld som ska handla om allt som rör mitt liv men framförallt Uffe. Den kommer på många sätt likna budgetryttaren men lite små ändringar kommer att ske. 
 
Så välkomna in på http://rebeckakonradsson.horseworld.se
 

Dagens ridpass

Dagens ridpass blev inte riktigt som jag hade tänkt mig... jag gjorde i ordning Uffe och tog på mig stövlar och förberedde inför ett ordentligt pass. Sitter upp och skrittar fram ute men märker i en uppförsbacke att sadeln glider bakåt. När jag kommer tillbaka till paddocken så hoppar jag av och fixar till sadeln och hoppar sedan upp igen, men efter några varv så glider den igen och då besrämmer jag mig för att skippa sadeln helt och hållet. Sagt och gjort! Pappa kommer och hämtar sadeln och där sitter jag på Uffe i full dressyrmundering, barbacka...
 
Jaja, kände lite på honom i alla gångarter och han var super fin! Mjuk och följsam och jobbade på riktigt bra. Red inte så länge då det var väldigt länge sedan jag red barbacka samt att jag får hostataker hela tiden som jag tror att jag ska kvävas utav. 
 
Nu blir det till att köpa en förbygel till dressyrsadeln och testa igen. Hade inte ridit i den på snart en månad och han har en tendens att ändra sig i ryggen rätt snabbt och med tanke på hans höga manke så är det inte alls konstigt att han behöver en förbygel...
 
 

Veckans schema

Halva veckan har ju visserligen redan passerat men tänkte skriva Uffes vecka ändå! Nu har vi ätligen börjat komma igång med träningarna och jag ska snart planera in någon tävling så att han får komma ut. Dessutom så har han nu fått en ny skötare som ska rida honom två gånger i veckan framöver. 
 
Mån - Vila
Tis - Lugnt pass på kandar
Ons - E rider
Tors - Dressyrpass med kandar
Fre - Uteritt om någon vill rida ut, annars lugnt pass, kanske klättring
Lör - Vila
Sön - E rider
 
E kommer ha tisdagar som sin fasta dag ett tag framöver, sen har vi även en rörlig dag som vi planerar från evecka till vecka. 
 

GHS shopping

Jag fick åtmindstone tag på det mesta + lite till. Några stövlar hittade jag inte, och inte heller några bra dressyrskydd, men detta kom med hem i alla fall:
 
  • Kandar
  • Nosgrimma från GG
  • Ridhandskar från PS
  • Icevibes
  • Dressyrschabrak + lindor + piké (dock ska den säljas/ges bort)
  • Hästgodis
 
Tror det var allt. 
Sen blev det en tur till Hööks igår för att inhandla bett till kandaret, vilket också gjordes + att en ny grimma fick följa med hem också.

Uffe har blivit stor!

Uffe kan nu kalla sig för en fullfjädrad dressyrhäst! Han gick nämligen med kandar för första gången igår och det gick jätte bra!
 
Till att börja med var han lite tjaffsig i munnen och lite allmänt bökig, men när han väl accepterade situvationen så tuggade han på bra och trivdes nog hyfsat ändå. Vi tog det väldigt lugnt och skrittade mest och checkade av att allt var som det skulle. Det blir ju en stor omställning både för mig och Uffe i och med kandaret men det ska nog lösa sig. 
 
Int världens snyggaste kandar men med en prislapp på 349:- så är det helt klart godkännt. Ska leta efter ett snyggt pannband och kanske en bredare nosgrimma (helst lackad) så tror jag att detta kan bli riktigt bra.