Ut i det fina vädret

Hej alla!

Tänkte ta och rida Uffe i padocken idag då jag tyckte att det blåste för mycket för att rida ut då Uffe gärna blir väldigt stressad. Men när vi började skritta fram var det inte en häst som började traska iväg ändå? jo, så det blev en uteritt runt ett berg som vi har vid stallet, det är rätt jobbig teräng på vissa ställen så Uffe fick lyfta ordentligt på benen och tänka på vart han satte fötterna. Och blåsten? Den brydde han sig inte om, skötte sig som en pärla och var jätte pigg!

Så mycket mer än så har inte hänt idag. Uffe fäller som tusan och hela jag blev hårig, men sånt får man ta om man sysslar med djur.




Ledsen

Hej alla!

Förlåt för att jag har varit oaktiv här, Har inte haft Uffe på två dagar nu och har haft annat att göra än att sitta här. Hoppas ni förstår.


Träning

Hej!

Trodde att Uffe skulle vara helt död idag med tanke på de hårda ridpassen nu två dagar irad, men nej då, han fick ett smakprov på ett nytt foder för tävlingshästar och ju längre ridpasset gick ju piggare blev han. Vist var väl bakbenen lite som gele i galoppen men för övrigt var han jätte fin.
Vi jobbade mest i skritt pga att jag mådde lite illa och för att Uffe nog skulle vara lite loj. Gjorde mycket stretch övningar med honom och i slutet gick han riktigt fint, verkar som att bitarna börjar falla på plats nu.

Är bara lite orolig! Uffe var svullen över hasen efter ridningen, som en liten bula på senan. Han har ju haft problem med den hasen innan och jag blir ju såklart orolig. Har sagt till min skötare att kolla honom imorgon och så får jag väl kanske åka och kolla på honom i morgon kväll. Han fick i alla fall på sig sin Back on Track mundering nu efter träningen så vi får hoppas att han är normal imorgon igen.

Nu ska jag sova. Natti


Vila?? Nej, de tar vi en annan dag!!

Hej

Hade ju tänkt låta Uffe vila idag, blev det så i det fina vädret?? Nej! Han fick gå idag med och han kändes jätte mjuk och fin, dock inte lika pigg som igår men det får man väl leva med. Var mjuk och fin i sidorna och med på allt som skulle göras.
Fortsatte jobba utan stigbyglar så nu är mina ben helt döda men det är det värt, gjorde även mycket volter och skänkelvikningar bara för att mjuka upp honom till det yttersta. Frågan är nu bara om han orkar träna i morgon?? det får han lov att göra, har varnat min skötare för Uffes träningsvärk på onsdag och så får han stå på torsdag.

Här kommer lite bilder från idag


Vi bjuder på den


Super träning

Hej!

Kände idag att jag inte orkade rida eftersom att jag mådde dåligt och mina föräldrar hade redan varit uppe och gjort iordning till Uffe så jag kände att han kunde få stå och ridas i morgon då jag egentligen hade tänkt att han skulle stå.
Så jag satte mig och kollade bloggar som jag följer och såg fram emot en kväll i lugn och ro med The sims3. Men efter en timme eller så kände jag mig bättre och bestämmde mig för att följa min första plan och rida idag. Och tur var väl det! Uffe gick superbra. Började med en kort uppvärmning och la sedan upp stigbyglarna för att komma ner ordentligt i sadeln. Gjorde lite moment från de medelsvåra programmen (inget vi tävlar än, men kan vara roligt att träna) och han var lyhörd men ville dock inte lägga sig i den formen där jag vill ha honom, på detta var han pigg och tyckte det var super roligt att bara springa. Tänkte öva ökningar eftersom att vi brukar ha problem med det på tävlingarna, han brukar bara vilja sänka ryggen och springa. Detta var kanske inte den bästa dagen att öva detta på då kan enbart drog upp huvudet och sprang, blev så otroligt trött på honom och tog tag i honom ordentligt och jag tror att han fattade då att jag menade allvar för vips så sänkte han formen och gjorde en superfin ökning utan att dra det minsta, sen att jag skumpade som en gummiboll är ju en helt annan femma. Efter detta fick han en ordentlig avslutning och sedan in i stallet.

En grej till, när jag kom upp till stallet vid 19.30 så var hästarna fortfarande ute, helt underbart!!
Jag ÄLSKAR verkligen våren
'





Trånga Stövlar??

Hej

Som ni redan vet så hissar jag stövlar med snörning!
Men nu är det så att jag köpte ett par stövlar för ca 2 år sedan som har varit för trånga i skafftet sen ett år tillbaka och har bara stått på vinden och skräpat´. Har lämnat in dessa till skomakaren för att han skulle töja ut dem men det lyckades väl sådär. så, de har alltså bara stått där i ett år, nästan helt nya och inget som hellst fel på dem. Har haft planer på att sälja dem men har tänk, tänk om de passar sen och då måste jag köpa nya och det är = pengar!!
Så, jag tog beslutet att göra ett experiment och skapa en snörning på stövlarna som inte syntes, och gissa vad? det blev superbra, gjorde detta förra veckan och tävlade med stövlarna i söndags och det syns inte alls förutom när du står på marken.

Så, det du behöver är bara:

  • En bra sax (ska kunna klippa i läder)
  • En håltagare (vilket de flesta ryttare har)
  • Resårband eller skosnöre ( jag valde resårband)

Så bara klipp, gör hål och sätt i snörning så får du ett resultat som ser ut såhär
Som sagt, syns inte ett dugg på utsidan


Vår!

Hej alla!

Har ni kännt vilket härligt väder det är ute?? Tänkte vara snäll mot Uffe och låta honom gå naken i ett par dar nu när det är så härligt väder, så jag åkte upp och tog av han täket. Han blev superglad men kollade lite konstigt på mig när jag tog med det in :P söt häst.

Passade även på att ta massa bilder så här kommer en liten bildbomb



Ey! ska jag inte ha på mig detta??



Vadå snygg minn??


Jag bjuder på den




Kavaj

Hej Alla!

Äntligen har jag fårr ordning på bloggen med header och allt, kan säga att det var massa krångel. Ja ja, Sitter just nu och planerar inför tävlingssäsongen och kommer på att jag kanske borde införskaffa en ny kavaj (den jag använder nu är 7 år gamal) och rätt nersliten, har viserligen andra kavajer hemma men de är för små. Så är det någon som har tips på vart det finns billiga och snygga kavajer så skriv en kommentar vet ja. Har just nu kollat på Börjes, Hööks och My one och hittat en på My one som faller mig i smaken och prisklass. Vad tycks??


Priset ligger på 549 :- och det tycker jag är helt okej
Får nog åka dit och testa den en dag


Ny Design

Hej

Gjort en ny design! Vad tycks??

Sjuk

Hej alla! Allt bra med er??

Här är det inte så bra, har varit sjuk sen i tisdags och har sjukt tråkigt... sitter hemma och spelar sims hela dagarna och läser bloggar, läsa bloggar är ju dock ganska roligt men ändå, vill inte sitta inne i det fina vädret. Var dock uppe och hälsade på Uffe idag och passade på att fota lite. Han är ju så sjukt mysig, kommer i leran med spettsade öron för att hälsa när man kommer, I LOVE that horse. Aja, ska ladda upp bilderna här nu och sen krypa upp i soffan med min nalledräckt ( Onepiece som ser ut som en nallekostym...) och droga ner mig med Calippo!

Ha det bra alla ute i cyber världen





Vad tusan gör han på sprattel bilderna?? knas häst

Nya överdragsbyxor?

Hej

Nu i helgen lyckades jag göra sönder mina chaps som jag har brukat använda som överdragsbyxor vid tävlingar. Nu funderar jag på att köpa nya och undrar om det är någon som har några tips? Har kolla på både börjes och hööks och hittat dessa




Eller är det någon som har något bra tips?

Programridning

Vet inte riktigt vad jag ska skriva om idag...
 Uffe fick stå idag för vi tävlade igår, gick superbra! Red bara en LC:2 för att han inte har varit ute på ett år. Han gick stadig i formen hela programet och den enda missen vi gjorde var fattningen in i vänster galopp, han blev lite för lång och sprag in i galoppen, jag borde ha kortat upp honom och balancerat upp honom innan men gjort är gjort, fick dock en 9 på höger fattningen.
 Vi slutade på 72,86 % och det är klart ett av de bästa resultaten på länge, dock ingen placering då det var en programridning. Fick kommentaren om att hans bakben måste igång mer, men hallå! han har varit ordentligt riden i en månad så han har ingen styrka än men det kommer, känner att han lyckades hålla formen hela programet var en stor vinst. Så det bådar gått för framtiden och jag känner mig super taggad inför Partille den 15 april och Valsängen den 29 april, skulle troligen ha tävlat på Jennylund den 22 april men får nog ställa in för åtagande på annat håll.

Nåväl, jag får väl säga natti, ladda inför träning i morgon (hoppas han går lika bra då :P)



OBS! Gammal bild

Tips!

Hej Alla!

Är det bara jag som har problem med att dragkedjan på stövlarna åker ner??
Tror inte det...

Vill bara tipsa om en smart uppfinning som heter eltejp! Oftarst svart matt tejp som du lindar runt stöveln efter att du har dragit upp dragkedjan, testade det idag för första gången och funkar super, dock kan stöveln bli lite missfärgad, men om du har dragkedjeproblemet så tycker jag det är värt det. Så, eltejp finns att köpa typ överallt och kostar inte många kroner, finns säkert i andra färger om man behöver det med! Så spara massa pengar och köp tejp!
 


Diss!

Vill Dissa dessa leriga hagar som får hästarna att tappa skor, få mugg, rasp och strålröta!

Skulle upp till stallet och träna inför tävlingen på söndag och upp täcker att "Uffe" har tappat sin vf sko, brukar kunna rida om detta händer med bakskona, men fram är han väldigt känslig så det blev att tvätta svansen och manen idag inför tävlingen. Aja, han kanske behövde en vilo dag


Hiss!!

Först riktiga inlägget... spännande!

Tänkte bara ta och Hissa en ny stövel modell!
Jag som många andra ryttare har svårt att hitta stövlar pga för stora vader, jag som dessutom är lite kraftig får alltid frågan "Ska vi måttbeställa ett par stövlar för ca 4500?" Nej tack, lite för mycket pengar för mig. så nu blir jag så glad för att både Hööks och Börjes har hakat på en ny metod som passar alla!
Det är stövlar med snörning fram, på så sätt kan du reglera efter ditt eget ben. Jag äger själv ett par bruna stövlar från Hööks med denna metoden som jag bara ÄLSKAR, har dock bytt ut deras snören mot ett brunt resårband för att få det så bekvämt som möjligt. Dessutom gör det inget om du går upp eller ner i vikt, det är bara att reglera snörningen.


Hööks 1799:-


Hööks 1899:-


Börjes 1745:-

Vad är detta?

Har du häst eller rider på ridskola?
Har du drömmar om att kanske hitta snygga MEN billiga prylar?

Då har du kommit rätt!
på denna bloggen kommer jag hylla det billiga och bra sakerna, jämföra priser och kvalite och inte minst, ge tips och råd för hur du kan anpassa dina prylar till just dig.

Jag är en vanlig tjej som har haft häst i snart 6 år, och min familj har inte alltid haft så bra med pengar. Ibland har vi fått skrapa eller tagit pengar från sparkontot för att köpa nya saker som behövdes. Nu har våran situaton förändrats, men jag blir fortfarande irriterad på ryttare som krankar ner på de billigare och inte lika "fina" märkerna, så därför vill jag hjälpa er.
Ni kommer kunna be om råd och tips här och jag ska försöka hjälpa er så gott jag kan. Jag finns här för er.


Välkommna till Budgetryttaren