Gårdagen

Hallo!

Blev klar med en uppgift i svenskan igår :D Blev även att åka in och kolla på balen på Valand, de var så fina, och jag blev pepp på att sy klart min balklänning, så nästan klar :)

Idag är det lite saker som ska fixas (hemligt men det kommer snart) jag tror att det kommer bli jätte bra för alla parter. Sen blir det upp till Uffe och sen ner till Kungälv och äta med klassen, och ikväll är det föreställning igen... så kommer min dag se ut :)


Okej, vad har hänt?

Hejsan!

Har inte hunnit blogga för vi har haft fullt upp i skolan, kan inte göra så mycket åt det.

Såhär har min vecka ialla fall sett ut

Söndag: Var på Lerk och hjälpte till med ponnyhoppning, lerks lag vann hela div 1 och gick då upp i eliten till nästa år, duktiga tjejer. Solen lyste men det blåste, dumma jag smorde verken in mig och så hade jag solgladögon på mig = tvättbjörn eller superhjälte :P Fick även med mig två nya schabrak hem, en tjej var där med sin butik och sålde ut schabrak som kostade 300 kr för 100 kr så jag kunde inte låta bli, blev ett grönt och ett blått i allround modell. Åkte sedan upp till Uffe och gav honom medicinen, efter ca 10 min fick jag i honom den...
Måndag: Skolan till 17,00 sedan med en kompis till Body shop och köpte lite saker, gick med henne och åt buffe på en thai resturang i Kungälv, sedan hem och upp Till Uffe och trycka i honom medicinen, även denna gången tog det 10 min...
Tisdag: Genrep i skolan till kl 18,00, blev snarade kvar till 18,30. Sedan var det myskväll med klassen med säsongsfinalen med How I meet your mother, pizza och massa mys. Kom hem vid 11,30 och stöp i säng direkt.
Onsdag: PREMIÄR!!! Gick rätt bra förutom sabotage av en i publiken som kastade upp ett larm eller något på scen, i*i*t säger jag, han ville nog hellre sitta på matte lektion. Efter detta blev det till att åka och kolla på en ny kamera som jag kan ha med mig på alla upptåg i sommar, blev en sony som är vattentät och stöttålig, kändes lika bra liksom. Sen upp till Uffe och kolla ryggen och så, Sussie hade egentligen honom idag men ville åka upp och kolla till honom.
Torsdag (idag): Ledig idag och det behövs. Anna kommer snart hit för att hjälpa mig med min svenska så att jag slipper läsa på komvux nästa år (skönt!!) Sen blir det kanske att åka in till stan och kolla på Ale Gymnasiums bal på Valand. Uffe får vara idag om inte jag och Anna behöver en paus och åker upp och hälsar på honom.




Jag lever

Hejsan!

Ville bara säga att jag lever, hinner inte blogga så mycket nu då jag är mitt uppe i en produktion i skolan och utöver det har häst och sen ett liv. Hinner och orkar inte blogga mer nu men det kanske kommer mer imorgon


Lerk

God morgon!

Snart blir det till att åka upp till Lilla Edets ridklubb och hjälpa till på ponnytävlingarna, bloggar mer ikväll


Balklänning

Provade balklänningen idag och blev så besviken. Har kämpat med den trotts att jag inte har haft någon sylust och nu blir den inte som jag har tänkt mig. Vill så gärna ha en egen balklänning som jag har sytt själv men har just nu ingen lust att gå på balen överhuvud taget.. Alla kommer komma i så fina klänningar och så kommer jag komma i min som inte alls blev så som jag hade tänkt mig... Ska nog gå och kolla på lite olika klänningar och se om jag hittar någon eller åtmindstone får lite inspiration att fotsätta. Sitter just nu och kollar lite på nätet och har kanske hittat en lösning men jag får se, ska nåla upp den på provdockan och se vad jag tycket.

Känns som ett misslyckande bara, har sagt en lång period att jag ska sy min egen balklänning och nu kanske det inte blir så....

Källarstädning

Hejsan!

Nu är det äntligen färdigstädat. Har ett gamalt pannrum som förvaringsrum för massa häst grejer och det behövde verkligen rensas ut. Massa saker har slängts, sorterats, tvättats och mycket ska läggas ut till salu.


Före


Efter


Får nog lugna mig på schabrak köpar fronten :P


Slängas


Slängas


Säljas (bättre bilder kommer och även priser)

Har bla slängt
Minst 5 träns
4 schabrak
säkert 20 grimmor
massa gamla burkar och medel
5 grimskaft
plus en massa annat som jag inte tänker skriva för då blir listan allderles för lång

Diss

Nu kommer jag säkert få flera som hatar mig för detta men jag vill verkligen dissa Dyon träns från Difference collection. Jag har aldrig tyckt att de är snygga, vist kanske det har en bra funktion att inte trycka på nacknerven men det finns många vanliga träns som minskar trycket där. Dessutom så tycket jag som budgetryttare att det inte är värt att betala så mycket pengar för ett träns! Vad tycker ni??

Hiss eller Diss??


 
Såhär står det på deras hemsida
DIFFERENCE Collection
The Difference kollektionen har sitt ursprung i ett samarbete mellan Dyón och Equality Line efter en idé från Lisen Bratt Fredricsson och Peder Fredricsson.
Den är designad för att helt undvika tryck bakom hästens öron, ett ställe som är särskilt känsligt och innehåller mycket nerver.
Det märks att en del hästar upplever trycket från ett vanligt nackstycke som mycket obehagligt och det kan orsaka kommunikationssvårigheter mellan ryttare och häst.
Tack vare den unika formen på detta nackstycke och den korsade käkremmen, ligger detta träns bakom det neurologiska centret och blir en lättnad för de mest känsliga hästarna



Gårdagen

Hej!

Var lite för trött för att blogga igår när jag kom hem, men nu är det helg!!! Äntligen.
Var uppe hos Uffe igår och rycktade och gosade, passade även på att putsa två an hans träns, tanken var att det skulle bli med men hade en hund som stod och väntade på mig i stallgången. Åkte ut på lite vildsvins jakt igår med :P

Idag blir det väl att sy eller fortsätta städa i källaren, måste få gjort båda... hm, svårt val. Ska även upp till Uffe och pyssla och kanske få putsa något mer idag, vi får se, jag tar dagen som den kommer.


Tagga

Tagga sista dagen i skolan innan helg, ska bli så skönt. Söndag är inplanerad till att hjälpa till på ponnyhoppning på LERK och lördagen är helt öppen, blir nog att plugga och sy, kanske fortsätta med städningen också. Vi får se vad denna helgen för med sig. Nu blir det sova. Natti Natti


Bobo får stå för kvällens bild


Plugga

Värmekudde på ryggen, morgonrocken är på, lite smågodis laddat och kaffet står på bordet. Pluggkväll på g, orkar egentligen inte men måste göras.

Var uppe hos Uffe och gav honom sin medicine, gud vad sur han blir efteråt... Skit häst.

Sitter just nu och försöker komma in på fronter där min skoluppgift finns, men som vanligt har jag glömt bort i vilken ordning alla siffror ska komma i... Varför lär jag mig aldrig??

Inte så mycket mer att skriva just nu, kanske kommer mer senare när jag har pluggar en stund..


Vildsvins jakt

Hejsan!

Hur mås det såhär på kvällskvisten? Själv mår jag rätt bra, mycket piggare idag.
Skolan som vanligt 8-17 och kommer ha massa blåmärken imorgon efter en dans som vi jobbar på, suck, kan inte luta armbågarna mot något...
En av mina kompisar fick körkort idag :D så hon kom hit så tog vi en tur upp till stallet och sedan åkte vi en runda där det brukar finnas massa hjortar och ibland vildsvin. Åkte, såg massa hjortar och sen så plötsligt ser jag ett fullvuxet vildsvin, visserligen på långt håll men min kompis som aldrig hade sett ett vildsvin live blev lite smått rädd :P Då skulle hon bara veta... Jag körde eftersom att hon var lite ovan med mycket djur och sånt, och vid en vänstersväng ser jag en rumpa på ett hyfsat stort djur vid en stockhög, kör sakta och stannar, och vad står där om inte ett vidsvin på några månader, SÅ SÖT!!

Har även börjat städa källaren i hopp om att bli av med massa grejer. Är ni interisserade av att jag lägger upp saker till salu? Har massa grejer som ska slängas och även säljas. Kommer för och efter bilder när jag är klar.

Hästfri dag idag och hade supermysigt med min vän, nu kollar jag på film och ska fortsätta med det


Så typiskt

Hej!

Sitter här med kliande fingrana som vill beställa hem massa nya snygga saker till Uffe. Schabrak, lindor, pannband, you name it. Men jag kan inte! Jag vågar inte! Tänk om han inte blir bra! Kollade svullnaden på ryggen idag och den såg värre ut, så det blir ingen ridning tills den har gått ner helt, inte änns barbaka som veterinären godkännde, vågar inte riskera något. Ska det vara såhär?! Att man jämt går runt och oroar sig för sin häst och vet att om man gör minsta snedsteg så går det åt h*****? Har haft det såhär i 3 år nu och jag orkar snart inte mer. Vill ha en häst som håller som man kan åka ut och klättra i klasserna med, som man kan latja lite med ibland utan att vara orolig för en stukning som kan få spatten att bli aktiv igen, kunna åka ut och hoppa en liten clear round. Men nej! Jag har min älskade häst som blir skadad efter varje tävling, hur roligt är det?
Nu blev jag sådär deppig igen, men förstå min situvation.

Jaja, sluta deppa nu. Gjort idag? Jo, rep i skolan hela dagen, hem och vilade lite, upp till Uffe och pyssla, sitta vid datorn och nu är jag här. Ingen speciellt spännande dag, men så ser mitt liv ut just nu. Har huvudvärk när jag kommer hem från skolan och vilar i några minuter och vips så är klockan 18,00. Mina kvällar försvinner och jag går och lägger mig allderles för sent trotts att jag säger till mig själv varje dag att ikväll ska jag gå och lägga mig tidigt, händer det? Nej! nu är klockan snart 23,00 igen och här sitter jag...

Fick BTW en fråga om vilka evenemang jag skulle på i sommar i medeltidsväg. Har inte planerat så jätte mycket i och med att jag inte vet hur jag jobbar eller om jag jobbar över huvud taget. Men har tänkt Kungahälla medeltidsdagar, e.v Fotevikens vikingamarknad och sedan GOTLAND i augusti. Sen har jag lite 1700-tals dagar inplanerade i min kalender men inte i mitt huvud så kan inte svara på rak arm vilka det är.

Har väl inte så mycker mer att skriva idag, dagarna går upp och ner och bloggen har inte prio 1 i nuläget.




Skola

Hej!

Har allderles för mycket att göra för att orka vara aktiv här nu. Kom hem vid 5 och stöp i säng och sov i en timme, huvudvärk och sömnbrist fick mig att slippa Uffe idag och mina föräldrar tog honom.

Hoppas ni har överseende med detta och fortsätter och läser bloggen ändå

Bebbo

Sol!

Hejsan all glada i solen!

Idag är planerna för min dag att jag och några vänner ska gå på Vikingamarknaden i Ale, skönt att få på sig medeltidskläderna igen, var ett tag sedan. Ja, jag vet! Vikingatid och medeltid är inte samma sak men det är enbart för att få in känslan inför medeltidsevenemangen i sommar. Behöver dessutom köpa lite tyg inför 1700-tals dagar och det är bättre att gå till butiker osm säljer sånt på en marknad istället för att beställa hem och så är det skillnad på färgen och inte alls den kvaliten man trodde. Ska även kolla på lite andra småsaker.

Blir nog sedan att åka upp till stallet och vårbada Uffe, känns som lite goare väder idag. Sen hem och sy igen... Sydde hela kvällen igår och kom en liten bit i alla fall, vill sy så mycket andra grejer nu inför sommaren och balklänningen står i vägen för detta. Jaja, bara att härda ut.

Uffe blev ordentligt ompysslad igår och fick sin promenad, dock var han väldigt seg och var mycket mer uppmärksam på gräset vid vägen än vid mig.

Nu blir det frukost och mer uppdatering kommer nog ikväll


Dagens outfitt, kjolen är något annorlunda men annars ser den likadan ut, täcker nog håret idag med :P


fullt upp

Hejsan!

Har haft fullt upp så har varit väldigt oaktiv här, förlåt.
Går i skolan till 17.00 varje dag, sen upp till stallet och sen orkar man inte så mycket mer. Var på VIP bio igår med härligaste Anna med, så sjukt mysigt. Såg Älska mig igen och den var jätte bra men sorglig. Är ni 18 eller blir snart, gå på VIP bio, första gången för mig och tyckte absolut att det var värt pengarna.
Uffe leddes i förrgår men igår fick han vila, hann bara åka upp och ge han medecinen och sen åka till stan. Idag blir det väl att leda honom och funderar på att bada honom, han skulle behöva sitt vårbad snart... får se, det börjar mulna på lite, annars blir det kanske imorgon. Putsa kanske är en bra idee idag, skulle nog behöva plocka isär alla hans grejer och putsa igenom ordentligt, borde nog städa källaren med där jag har alla häst grejer... blir svårt detta...
Okej, såhär gör vi
Superfint väder- tvätta Uffe
Bra väder- Sitte ute och putsa
dåligt väder- Städa källarn

Hur låter det!?
Sen måste jag ju sy med... kanske är viktigare än källarn... Vi får se, vad tror ni blir gjort idag??


LÄS!!

Hejsan.

läste en grej på facebook som jag tänkte dela här, jag hoppas att det är okej för den inblandade och att de ser detta som ett sätt att sprida det vidare. Sitter här med tårar i ögonen och fattar inte hur människor kan vara så grymma. Har släktingar som har varit dödssjuka och inte vågar vara hemma och ta hand om sig själva pågrund av skräcken att bli utförsäkrade.
Så jag ber er, ängna någon minut och läs detta, sprid detta vidare! för såhär ska det inte få gå till!!

Jag brukar inte vara så allvarlig här på FB, men i fredags när jag satt och åt lunch ringer försäkringskassan och säger att du har blivit utförsäkrad. Då är det dags att bli allvarlig..!

2006 då fyra år ung drabbades våran dotter Meja av cancer en hjärntumör, vi fick veta att hon måste akutopereras medans hon fortfarande var nedsövd efter magnetröntgen och chansen för överlevnad var ca 30 procent. Hela våran värld rasade samman och vi visste varken ut eller in skulle vi få träffa henne igen? operationen varade många långa timmar och när vi äntligen fick träffa henne hade allt tagits ifrån henne hon kunde inta prata, inte svälja, inte röra någonting men när jag viskade i hennes öra "kan du höra att pappa är här" nöp hon mig i fingret ibland. månaderna rullade på i ovisshet och det var tunga dagar på lasarettet med strålning och cellgifter vilket resulterade i att Meja kunde spy i dagar och däremellan hosta upp sina egna blodiga slemhinnor, men mitt i allt detta elände blev hon långsamt bättre och kunde efter några månader sitta upp i sängen och en tid senare även formulera några ord. Drygt ett år senare blev vi utskrivna och Meja blev långsamt bättre och bättre, hon hade stora rörelsehinder och pratade lite otydligt men vi kämpade varje dag med rehab och hon lärde sig gå med våran hjälp och pratade bra. Meja började skolan, hon var inte som alla andra men trots sina men älskade hon livet.

Våren 2011 började Meja bli svag i ena armen, vi ville inte tro det värsta men både jag och Linda visste innerst inne att detta inte var bra. Vi fick beskedet att hon insjuknat igen och att det inte fanns något dom kunde göra för henne.

Vi beslutade oss för ta vara på tiden vi hade kvar med våran älskling vi reste till ställen som Meja gillade Disneyland, kolmården, varberg mfl, även om vi var sorgsna i hjärtat hade vi en kul tid och bestämde oss för att inte bryta ihop för Meja och lillasysters skull, men ibland försvann jag eller Linda utan anledning för att lätta på trycket och gråta. Till slut började sjukdomen ta överhand och Meja blev snabbt sämre, hon kämpade in i det sista med att sitta upp i soffan och försöka äta själv, men sista veckarna blev hon sängliggande och orkade inte prata så mycket, jag brukade bära ut henne med madrass och täcke på alltanen, jag inbillar mig att hon behövde frisk luft och lite sol.

22 oktober somnade Meja in hemma i våran säng, jag och linda låg och höll om henne länge efter att hon slutat andas. Vi pratade inte så mycket med Meja om döden men vid ett par tillfällen pratade hon och Linda, och Meja ville inte bli begravd i en kista hon ville ha sin säng och mammas täcke. Som far hade jag inget val, jag gick ut i garaget och byggde om hennes säng, till en sängkista.

Vardagen börjar sakta komma tillbaka, sorgen finns hela tiden närvarande men jag lär mig att hantera den bättre och bättre. Jag jobbar nu halvtid och det går men efter 4-5 timmar tar orken slut och det kommer mörka tankar, värst är i bilen när man kör själv och sitter och tänker. För första gången i mitt liv kan jag säga att jag längtar efter att få dö. Om det inte varit för lilla ida och min älskade fru hade jag utan tvekan följt Meja på hennes resa, vart den än skulle fört oss.

Men halvtid med sikte på 75 och sen 100 procent duger inte åt försäkringskasan. och att man har kämpat i fem år mot cancern med ens egen dotters död som utgång verkar inte vara så märkvärdigt, dom har tagit beslut att jag kan jobba heltid och försäkrat ut mig, hon som tagit detta beslut är en handläggare i Umeå som heter Marlene Larsson.

Marlene Larsson har tagit detta beslut utan att ens ha träffat mig och aldrig frågat hur jag mår, och när hon ringer och ger mig beskedet är hon helt kall, beklagar sig inte att lagen ser ut så här, utan säger rakt ut lite stolt att "JAG har tagit beslutet att försäkra ut dig!"

Detta är min berättelse förkortad och förenklad, men saklig. Jag förväntar mig inte att försäkringskassan ska ändra sig och behöver ingen ömkan, men om ni som läser detta kan vara snäll och DELA detta för allt vad ni orkar kan så många som möjligt se det. Då kanske nästa som råkar ut för dom här dårarna kan bli bättre behandlad och kanske till och med kan få sörja i sin agen takt.


repetetion

sitter i skolan pÅ rep och Är superhungrig... lunch om en halv timme, jag dÖr...
jaja, Är supertrÖtt och hungrig, humÖret bÖrjar sjunka, bara skola till fem idag. my life sucks right now men det Är roligt ÄndÅ...
vilket meningslÖst inlÄgg sorry
hÖrs sen
bebbo

Veterinärbesök

Hejsan!

Idag var den dagen... Veterinärbesöket vankades idag och var uppe tidigt för att kunna vara på ale djurklinik kvart över 9. Började med hältutredning och det visades snabbt att han var halt, inte mycket dock men ändå, dessutom var han slullen över manken som troligen berode på något bet. Röntgade även båda bakbenen och vf där han har ett gamal överben som hon bara ville kolla eftersom han markerade lite på vf, men det såg bra ut. Vb däremot var det värre med, spatten verkar ha blommat ut igen och satt sig på ett dumt ställe, han har redan en utläkt spatt på båda bak men nu hade det börjat på vb igen... så vi får se hur långt den går, han ska skrittas vid hand i en vecka sen får jag skritta på honom uppsuttet barbacka eller med sadel beroende på hur ryggens svullnad ser ut.

Känner mig rätt tom efter detta, hade hoppa på en liten sträckning men så blir det dehär. känns som att när man väl börjar komma igång med tävlingar så blir han halt igen, kan bero på underlaget i mitt stall där jag står nu men det kan likagärna vara för att han börjar bli till åren. Vi ska tillbaka den 19 och kolla honom igen. Han gick ju hela förra sommaren på sommarbete istället för att behandlas och efter det var han super fräsh, han kanske funderingar beroende på hur detta utveklas hyra ut honom som sällskapshäst, kanske till sto med föl i ett år för att han bara ska få vila upp ordentligt, och att jag kanske hyr eller köper en annan häst under tiden och hela tiden har detta i åtanke med Uffe, kanske känner mig redo efter ett år att sälja honom... Det känns så svårt bara, har ändå haft honom i fem år och han är verkligen en Rebecka häst.

Jaja. Resten av dagen var jag i skolan. har precis gått in i slutproduktionen så går 8-17 varje dag i två veckor så bloggen kommer nog bli lite lidande. Åkte sedan upp en snabbis för att kolla hagen och hälsa på Uffe, drog sedan vidare till symöte på teatern. det är min dag i korthet men i ett långt inlägg.



Designar om

Hejsan!

Sitter just nu och fixar med bloggen! Lägger in klickbara bilder på mig och Uffe i menyn som senare kommer leda till info om oss, så bloggen kommer kanske se lite konstig ut vid vissa tillfällen men ni får stå ut med det för det kommer nog bli så bra när allt är klart. Kommer nog snart klistra ihop mén ny heder också, men det kommer senare.

Vad har jag gjort idag då?!
Var med en kompis på Bäckebol och köpte lite grejer och käkade. Sen upp till Uffe och pyssla med honom och sen hem och mysa med min hund som blev 11 år idag ;P
Blev inget syende idag då dagen bara sprang iväg, får bli en annan dag istället.

Imorgon blir det veterinären med Uffe och sedan skolan, går in i slutproduktionen i morgon så det blir 4 tuffa veckor framöver, sen blir det London med bästa klassen och kolla på musikaler! Jag fattar inte att jag tar studenten i år, helt sjukt! Men det ska man väl göra någon gång i livet med...

Nä, ska kanske börja knopa ihop någon inlägg om mig eller Uffe, kommer nog inte ut idag men börja kan man ju alltid göra.

Ha det så bra


Bloglovin

Hallo!

Nu har jag skaffat Bloglovin för flera har frågat efter det, så följ min blogg HÄR


Trött

Har blivit väkt allderles för tidigt av en person i min familj flera dagar i rad nu, hade kunnat sova hur länge jag hade velat och denna kommer in och väcker mig vid 9 för att tex bara tala om att jag har fått sms... so what, sms kan vänta! vill man något bråskande viktigt så ringer man, det är liksom hela grejen. Och på detta nu så ska en annan hålla på och sjunga så otroligt falskt och komma in och irritera en, och så ska detta två personer sätta igång och tjaffsa, förstår ni min frustration??! Vill bara sitta inne på mitt rum och ta det lugnt och vakna till men nej då, de älskar att förstöra min dag, tack säger jag bara!

Har någon samma problem som jag där ute i cybervärlden??