Blir lite trött...

Sitter och kollar på WC hoppning och jag blir så trött... Många ryttare som inte har någon balance i sadeln och viftar med armarna och skänkens läge ska vi inte prata om! Vad hände med dressyren? Vad hände med att ha kontroll på sin häst? Har alla fått en stor sponsor bara för att de vågar hoppa högt och sedan bara sitter hemma och hoppar och låter någon annan rida den tråkiga dressyren. Vist, jag fattar om man har 15 hästar kan man inte rida dressyr på alla en dag, men lite dressyr någon gång ibland, är det så svårt?!
 
Många sitter och drar i hästarna och man undrar hur de vågar gå ut och hoppa hinder som ligger på 155 cm och det verkar som att de har 0 koll! Det är bara dåraktigt! Och vad ger de för bild till deras fans? Hoppa hoppa hoppa! Det kommer du långt på, dressyren är bara onödigt, låt någon annan göra det "tråkiga" jobbet!
 
Vist tyckte jag själv att dressyren var det tråkigaste som fanns när jag höll på med hoppning, men det är så viktig. Hästarna håller längre och du får mer kontroll, så jag harvade mig igenom dressyrpass 4-5 dagar i veckan, och trotts att det var SÅÅÅ tråkigt så har det gett mig så mycket. Jag skulle aldrig änns tänka på att hoppa en häst som jag känner att jag inte har 100 % koll på! Det gör bara mer skada än nytta!
 
"Dressyr är hoppning utan hinder, hoppning är dressyr med hinder i vägen"- Maria Winberg

Problem...

Jag har fått problem! Ett problem som kom fram för ett år sedan, som sedan löste sig tack vare min tränare, men nu är det här igen... Ufe lägger tungan över bettet! Vi löste det sist tack vare att spänna åt sido styckerna lite, men nu är vi där igen och sidostyckerna ska inte spännas åt mer! Har köpt en bettplatta som jag ska testa idag, men är tveksam om Uffe kommer acceptera den, jag kommer bombis få smaka på en åktur idag... Har ridit både på två och tre-delat och samma problem kommer fram. Dock blir han som jag vill ha honom när han lägger tungan över bettet! Han blir så känslig, får en fin uppförsbacke och får en härlig trav. Men han kan inte fortsätta lägga tungan där, det kan skada honom och ärra honom för livet, och det vill jag absolut inte!
Hans tänder är kollade för bara ett halvår sedan och sist blev han kollad direkt efter, och det är inga större fel med hans tänder. Jag tror bara att det är en lathet från hans sida! Jag brukar försöka få honom att lösa det genom att bara sitta helt stilla med handen och låta honom hålla på och hoppas på att han lägger tungan rätt, funkar det???...Nej!
 
Nä, säkerhetsvästen(!!) med upp idag och be till gud att jag inte dör...
 

Lång morgon

Har bestämt att träffa en från stallet vid 12 och rida ut, men morgonen är förvånansvärt lång idag... Har säkert suttit här i 3 timmar redan! Nä, nu åker jag upp, orkar inte sitta här längre!
 
 

hemma en snabbis

Kvällens planer har blivit ändrade flera gåger pga olika orsaker, men allt löser sig alltid till det bättre. Tanken var att klippa Uffe imorgon kväll, men eftersom att jag har en ledig kväll idag så klipps han idag istället. Har även fixat med ett "nytt" skåp i stallet och lagt över massa grejer dit och stadat på min hylla. Uffe är riden och pysslad med och ska ju som sagt klippas nu... 
 
 

Lyser med min frånvaro

Livet har sina tuffa perioder och jag är inne i en sån nu. Flera svåra beslut har fattats och några åtestår (ingenting med Uffe!) Detta har gjort att jag var mått dåligt, sovit dåligt och varit allmänt matt och irriterad, och absolut inte haft ork till att blogga. Kommer nog tyvärr vara så ett tag till tills jag står stadigt igen. 
 
Uffe är i alla fall frisk förklarad och igångsättningen är påbörjad. Ska bara skritta fram tills nästa vecka men pga en överpigg häst så fick han ta lite trav idag. Han har kännts jätte fin både idag och igår och idag hade han en sån jädra pondus i både skritten och traven. Jag gillar egentligen dessa igångsättnings perioderna för då får man tid till att rätta till alla små fel och konsentrera sig mycket på sig själv. kanske jag ska tacka alla skador för min förbättrade sits :P
 

:(

Västen som jag beställde hem för två veckor sedan kom i tisdags. Hade beställt XXL för att kunna få en stor och mysig väst som det fick plats en college tröja under, fick det de? Nej! Satt som ett korvskinn och gick inte ner över höfterna. Den var precis som en S i storleken! Jaja, bara att skicka tillbaka, och jag som hade sett fram emot att ha den med den stora kragen till vintern. 
 

Uppdate om Uffe

Uffes framben har blivit jätte fina nu! Ingen svullnad och ingen värme, men v bak är det värre med. I onsdags så var det jätte svullet och varmt hela vägen från hasen till kotan. Fösta täken var ju om det fanns något sår eller om raspen hade blivit värre, men ingenting... Igår var han lite bättre men kotan är fortfarande varm och svullen. Lindar bakbenen och går med honom varje dag, kyler med kylgel och sen får han ha på dig back on track på kvällen. Tur att vi har tid imorgon så att de får kolla honom, förhoppningsvis är det väl bara en överansträngning eller en sträckning. Tror inte att de har något med spatten och göra i alla fall, han brukar ju aldrig bli svullen i sånna lägen. Vi får se vad de säger i morgon helt enkelt, orkar inte sitta här och älta om vad det kan vara eller vad man har gjort för fel, har gjort det för många gånger redan!
 
 

morgon promenad




Våra värsta bilder


Våra bästa bilder


Vi firar 5 år!


Vi firar 5 år!

18

Vi firar 5 år!


Första fotot

Första fotot då min familj stod som ägare på denna hästen. Lite har han allt förändrats
 

Vi firar 5 år!


2008 vs 2012

 
VS
 

Dagens inlägg

Hela dagen idag kommer vara som en stor bildbomb med min och Uffes tid tillsammans. Så mycket nöje :)
 

Vi firar 5 år!


5 år sedan

För 5 år sedan såg jag för första gången en häst som jag skulle följa i medgång och motgång. Måndag den 15, provridning, tidsdagen den 16, besked om köp, onsdagen den 17, veterinär besiktning och köp. 
 
Provridningen var väl inte den bästa. Jag lyckades åka av, men ändå så var det något speciellt med den hästen. Den stora fuxen som stod i stallgången när vi kom till stallet och vi trodde inte att det var den hästen som jag skulle provrida! Den ser ju allderles för dyr ut! Men det var Uffe... Denna hästen med det stora hjärtat och det kloka huvet. 5 år, jag fattar det inte. 

Dagen

Fick tid för Uffe hos veterinären nästa lördag. Det passade inte med någon annan tid för mig och pappa, så Uffe får helt enkelt gå och skrutta en vecka. Ska dock inte rida honom och han ska gärna göra så lite som möjligt. Får gå ut och gå med honom och tömköra på rakt spår och måste då linda frambenen, han kommer helt enkelt få gå och lära sig grunder och sånt igen i en hel vecka. 
 
Åkte och köpte kylgel till hans ben och hörde med Mia på Ale ridsport om de har möjlighet att ta hem det ridtäcket som jag vill ha, hon har nu mailat euro star, så förhoppningsvis går det att ta hem till en affär, hoppas hoppas! Mailade även till Spooks om min väst idag och den hade som jag trott inte funnits i lager när jag beställde den. Den skulle troligen komma in imorgon så jag får väl den i nästa vecka någon gång. 
 
Uffe var suris idag, mer behöver vi inte gå in på!

Längtar

 
16 november så står jag där igen! På världens bästa och mysigaste jobb!

Snyft

Täcket som jag skulle beställa skickas inte till Sverige privat :( Får kolla om någon butik kan ta in det åt mig...
 

Veterinären nästa vecka

Som ni vet så trampade ju Uffe igenom vägen för några dagar sedan och han har känts lite konstig i ett par dagar. Varit lite småkonstig och inte varit med helt på noterna liksom, och han var likadan idag. Jag kände redan när jag började skritta att han inte kändes okej! Testade att trava en långsida men gav upp. Stallägaren fick komma och kolla på honom och hon såg ingenting, men det är något som inte stämmer. Märkte redan innan passet att han var lite svullen och varm precis under knät på vf och detta blev inte bättre när han fick röra på sig som det blir ibland.
 
Så nu har jag i samrådan med pappa och stallägaren bestämt att det är lika bra att åka ner och kolla honom så att det inte blir någonting. Det känns ju bättre att ha kollat en gång för mycket. Hoppas på att få en tid nästa vecka på torsdagen. jag åker ju bort i helgen och sedan jobbar pappa så konstigt på mån och tis, sen har jag för mig att de har kvällsöppet på torsdagar med så det passar ju bra. Tar svängen förbi där när jag åker hem imorgon. 
 
Tror inte att det är något allvarligt med pojken, men jag vågar inte ta några risker. Ska fortsätta skritta honom tills veterinär besöket, och även om han skulle bli bättre så åker vi ner! Vill verkligen inte riskera något nu...

JA!!!

Har äntligen hittat en sida där jag kan beställa eurostars ridtäcke. Nu är bara frågan vilken storlek, vilken färg och är  det värt pengarna som det kostar?! Har suktat efter detta i två månader nu...
 
 
Blått eller brunt??

Väntar och väntar

Vill verkligen att min väst från Spooks ska komma nu! Dagarna blir kallare och kallare och längtar verkligen efter den stora kragen... Får väl hoppas att den kommer snart :/
 
 

Giraff???

Haha! Kolla Uffe på detta kortet, han ser ju inte klok ut! Jag har ingen häst, jag har en giraff :P
 

Ni har väl koll?

Jag har fortfarande en del saker till salu även om en del är sålt. Kommer snart lämna in resterande till en ridsportbutik här i närheten, så passa på nu om ni vill ha något. 
 
Alla till salu saker hittar ni HÄR

Fotogenisk???

Oj vad Uffe var sugen att vara med på kort idag...

Diss

 
Behöver jag säga mer? Tycker det går lite till överdrift med alla färgade stigbyglar! Var och en har minst ett par och många köper bara fler och fler. En sak är att matcha kläder, schabrak, skydd och i vissa fall pannband, men stigbyglar?! Nä, stor diss från mig! Möjligen kanske bruna eller gråa, men det är verkligen MAX!!!

Vad händer

Vad händer om 11 dagar? Någon som har koll? Ni kan få en länkning om ni gissar rätt!
 

Kunde ha varit mycket värre!

Uffe och jag skulle ha tränat för Berit imorgon, men jag ställer in pga en insedent igår. Uffe är idag lite svullen på båda frambenen och han kändes lite ojämn idag och väljer då att ta det säkra före de osäkra. Han får skrittas i några dagar nu och se hur det utveklas, men vi tar det hela från början...
 
Jag och en i stallet hade bestämt oss för att rida till galoppbanan och rida lite där. Vi skrittar iväg och hinner komma ca 100 meter innan Uffe bara försvinner under mig. Jag märkte precis innan att han gick lite för nära vägkanten och direkt efter kanten är det ett dike och och sedan en häst hage, alltså är det sa 30 cm mellan diket och staketet. Jag hinner knappt märka detta oss lyckas få fram "Uffe, nu går...iippp" innan han bara försvinner. Vägen var väldigt mjuk pga regnet och Uffe bara gled ner med ett framben ca 50 cm, alltså en rätt bra bit. Han kommer snabbt upp och han känns inte ett dug konstig. Vi fortsätter våran uteritt i skritt och tar lite trav på travbanan och han kännas helt normal.
 
Min tanke är genast en sträckning! Uffe har en gammal och stel kropp och 100 m är långt ifrån tillräkligt med uppvärmning för honom och en så snabb rörelse klarar han helt enkelt inte. Han får som sagt skritta i några dagar och mjuka upp sig och sen blir det lite lugn igångsättning. Sen får vi se vilket håll det går åt, men tror inte att det är något allvarligt.
 
Vågar knappt tänka på hur illa det kunde ha gått med mitt hjärta

Vilket ridpass

Regnet öste ner, jag var iskall och Uffe inlindad i sitt ridregntäcke! Men vi genomförde ett utav de bästa passen vi har haft på länge!
 
Folk som har följt denna bloggen en längre tid vet att jag vill få med längd och på så sätt ett bättre flyt i Uffes trav, han har ju en tendens att bli hög och kort i steget. Vi lyckades idag!
Eftersom att han har stått i 2 dagar och jag fortfarande inte är helt frisk så bestämde vi oss för ett rätt lugnt pass. Skrittade igång honom och han var pigg! nästan lite för pigg faktiskt. Vi började trava och han bara kutar iväg och springer och springer ochspringer, ja, ni förstår. Jag som är iskall bestämmer mig för att sätta mig ner i traven rätt tidigt för att få jobba lite och få upp värmen, men behövde jag jobba?! Nä, Uffes trav var helt annorlunda. Mjuk och elastisk, jag bara följde med! 
Fortsatte edn i galopp och han gick nästan inte att få stopp på ibland och han blev lite hög imellanåt, men överlag bra. Fick till några riktigt fina fattninger och lyckades hålla kvar honom i formen. 
Hela ridpasset genomfördes i en djup form på rätt långa tyglar och jag satt ner nästan hela tiden i traven! Score! Missbedömde takten vid en avsaktning bara vilket resulterade i en rejäl dunst som gick rakt upp i ryggen så den kan jag inte röra nu. Men vad gör det när man har världens bästa häst??
 

Överlycklig

Hittade en jätte snygg väst som skulle vara så skön nu till vintern. Dock var den lite för dyr för min budget, men mina älskade föräldrar väljer att sponsra mig :) Hemklickad och den borde komma om ett par dagar. 
Den stora kragen till vintern! MYS!!!

Hemma igen

Blir till att bara stanna inne idag igen. Kanske blir en liten tur till ICA och hämta ett brev, men annars bara vara inne och ta det lugnt.
 
To do list
  • Sy till nästa helg
  • Plugga till biologiprovet imorgon
  • Hämta brev+ köpa något gott
  • Kurera mig genom att dricka massa te!
 
Det är mina planer för dagen. Vad ska ni hitta på??