Up to Date van de Noordheuvel

Uffe föddes den 16 januari 1997, han är efter Lugano van la Roche undan Fortuna. Han var varit i både Beligen och Tyskland och har tävlat upp till 140, han gick nästan alltid felfritt men alltid med ett tidsfel! Uffe är lång och och en stor galopp som är svår att korta upp och få kvick.

Han kom till Sverige 2008 i oktober, han importerades utav Jacob Hellström och jag köpte honom redan efter 5 dagar. Han köptes som hopphäst och jag hade planer att kunna klättra i klasserna med honom. När han kom till oss så hade han troligen stått ett tag, troligen för att han inte var någon "vinnar" häst, han saknade muskler i ryggen och var för tunn, i 6 månader var det bara att jobba upp muskerna och lägga hull. i var på Närk i slutet av december och hoppade våran första clear round på 70 och 80 cm och gick felfritt båda rundorna. Vi fortsatte att åka ut på clear rounder och blev allt sakrare och säkrare, dock höll inte mitt knä som jag skadade ett år tidigare för att ha korta stigläder för mycket.


Under provridningen


Ett av de få hoppkorten som finns på oss tillsammans

Så åkte vi ut på våran första dressyrtävling, enbart som en skojig grej! Det var en pay and ride med klubbmästerskap på Lerk och vi skulle bara in och ha roligt. Fösta klassen en LC tyckte jag inte alls gick bra, dock fick vi rätt bra procent och kom på en 2a plats! Slumpen tänkte vi och gick in och red en LB och samma där, rätt bra procent och en andra plats, kom på en 2a plats på denna omgången på KM och nästa omgång gick på hösten.
Vi tänkte att vi åker väl ut och testar på några lokala dressyrtävlingar vilket resulterade i en 3dje placering och en 4 placering på nästa tävling, vi kanske borde sattsa. Vi anmälde oss på att vara med i Div 3 laget för Lerk, okända kommer vi dit och rider förklassen på bra procent och kommer 5a tror jag. Dax för lagklassen, startade rätt sent och fick 69 % tror jag och ledde därmed klassen, dock var de två som hade vunnit klassen innan efter oss och jag tänkte att de vinner, gick upp och kollade på de ekipagen och de gjorde några rätt stora missar, kom ner och stod och väntade på resultatet och vi hade VUNNIT! Nu var man inte så okänd på Lerk längre. Vi fortsatte rida för laget och det resulterade i att laget kom 1a i serien.
Året efter gick i upp till Div2 och där gick det väl hyfsat, inga större bravo rop men en rosett lyckades vi få i en LA1 på 66 %. 

Vi har bara fått 2 vinster lokalt men flera på klubbtävlingar
1 LC2 69 %
1 LB0 73 %

Sen har vi mängder av andra plceringar



Våran första vinst tillsammans


Klubbmästare 2009




Efter detta började skade problemen. Uffe hade tidigare varit skadad varje sommar! Vist var det bara en hovböld eller så men han var stående några veckor varje sommar.
2008 Sommar Hovböld
2009 Sommar Hovböld
2010 Sommar Blödning i senan
2010 Hösten Blåmärke på muskeln "lårkaka" (resulterade i att han inte kunde lyfta frambenet på en vecka)
2011 Sommar/vår Hasledsinflamation
2011 Höst Hasledsinflamation
2012 Vår Spatt

Hoppningen har vi lagt åt sidan med tanke på Uffes bakben och pågrund av mina skador. Dressyren har ju blivit påverkad med tanke på alla skador men nu hoppas vi på att vi ska komma igång igen.


» amanda

gud så fin häst du har!

Svar: Tack så mycket
Bebbo

2012-06-18 // 23:14:56
URL: http://odinn.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback