För 1 år sedan...

Hade jag ett papper i min ägo som bevisade att jag fick köra bil själv! Den känslan och den frihetskänslan som den dagen skapade är svårslaget!
 
 
Mitt enda försök att tvätta bilen under detta året. Kan nog rekomendera något enklare sätt!

Ridsugen

Var så ridsugen idag när det var 5+ grader och solen sken, men Uffe vaccinerades igår så han har stått igår och idag. Ska nog ta och rida lite lugnt i paddocken imorgon och så får jag väl hoppas på att det fina vädret håller i sig. 
 

Livet

Oj! Har såv himla mycket att gör just nu. Skola, häst, teater och sen ska jag försöka hinna med saker som WG och vänner på ett hörn med. Bloggen är inget som jag prioriterar jätte högt just nu, men jag försöker. 
 
Uffe har i alla fall gått jätte bra de senaste dagarna, dock kändes han inte helt ren idag. Förhoppningsvis har han bara sträkt sig eller något, ska kolla honom igen imorgon.
 

Så sugen

Längtar så mycket till våren och att kunna börja använda kjol och klänningar igen. Sitter och surfar runt lite men hittar inget som är sådär wow, men är så sugen på nya grejer! Funderar på att åka och köpa tyg och sy upp några kjolar själv, kanske även någon klänning. Några kjolar borde man ju kunna få till på några timmars arbete, så svårt är det ju inte!
 

Me want!

Man blir ju helt sjuk när man ser alla nyheter på de olika hästaffärena! Här är några wantis från Horze och Tophorse
 

Jätte nöjd

Uffe har börjat gå så bra på ett av sina nya bett. Har ridit honom på det anatomiska tredelade och sen remontgrimman och har är så lätt i handen nu. Han tuggar på bra och håller samma form utan att jag behöver vara på honom hela tiden. 
 
Imorgon blir det troligen ridhuset så ska jag testa att rida honom på denna kombinationen där med. Sen ska jag testa de andra betten med, men man måste ju få njuta lite när det går bra med
 

Sjuk

Hej!
 
Sitter just nu med en värmd vetekudde på magen och försöker lindra kramperna. Jag drog på mig något för en vecka sedan i Egypten och är fortfarande inte bra. Kramperna har blivit värre ju längre det har gått och idag var jag hos läkarn! Några prover skickades till labbet och just nu är det bara att vänta och se...
 
Har inte varit i skolan på hela veckan då magen har varit som värst på morgonen. Men jag har åtmindstonne kunnat rida Uffe en liten stund på eftermiddagen så han har fått röra på sig lite i alla fall. 
 
Så ligger läget till just nu i alla fall, så får vi väl se vad som händer sen
 
 

Längtar till sommaren

Tänk att bara kunna rida i en piké och inte behöva frysa. Slippa alla klumpiga kläder och skor och kunna matcha utrustning som man vill och slippa skrittäcke...
 

Shopping på Hööks

Igår tog jag och ett par kompisar en roadtripp till Borås och Hööks. Det var ett par grejer som Uffe skulle fått för länge sedan som jag nu bestämde mig för att köpa, sen blev det ju såklart lite extra...
 

 

Semester bilder del 1

 1

Hiss och Diss

Bara älskar delar utav Kingslans nya kollektion, spe de blåa kläderna. 

 
Sen är det väl några produkter som de har gjort ett botten napp på, jag menar, sätta fjärilar och blommor på kläder som är menade för vuxna! Nej tack!
 
 

Uffe

Veterinären var ute hos Uffe igår och allt såg bra ut! Bara en snabb update från ett härligt Egypten 

Visste ni detta om mig??

  • Jag hatar lutfisk! Kan inte änns känna lukten utan att må illa
  • Jag har planer på att tatuera mig, troligen så bokas det in en tid när jag kommer hem
  • Jag tycket Alan Rickman är snygg
  • Jag sover oftast med en snarkande hund på axeln
  • Jag skulle göra vad som helst för att få åka i en tidsmaskin och få stanna i tidsperioden under en vecka eller så
 

När ni läser detta...

Sitter jag på planet mot en veckas semester med en underbar vän. Många utflykter och upplevelser står på schemat och självklart massa slappande.
 
Känner att denna veckan inte kunde komma mer perfekt! Jag har mycket tankar i huvudet och behöver samla allt för att kunna komma tillbaka som gamla vanliga Rebecka som är full med energi. Mest av allt ser jag fram emot att bara få vara, ligga på standen och läsa en bra bok samtidigt som man har en god drink i handen.
 
Ha det nu bäst här i kalla Sverige så syns vi om en vecka om jag inte lyckas hitta wifi och kan göra en snabbis uppdatering.

Uffe

Uffe har varit piggare nu i två dagar, men efter att jag har pratat med veterinären så tycker hon att vi ska ta blodprov på Uffe ändå. Har fått order om att låta honom ta det lugnt och tempa honom varje dag. Hade två som skulle rida Uffe nu när jag var borta men det känns ju onördigt att dra dem till stallet när han bara ska ledas och tempas, så det får mina föräldrar fixa.
 
Veterinären kommer toligen på onsdag och kollar honom och jag ska försöka uppdatera bloggen så fort jag vet något.
 
Var uppe nu i kväll och pysslade med honom och skämde bort honom med godis, kommer ju sakna killen 
 

Beslut

Jag och pappa åker ner till veterinärena imorgon och pratar med dem om Uffe, både jag och han är oroliga. Sen om han fortsätter vara trött så får det komma ut en veterinär nästa vecka och ta lite prover.  Åh! Varför måste allt hända när jag ska åka bort !!!
 

Uffe igår

Ungefär såhär såg Uffe ut igår
 

Lite orolig

Uffe har inte varit sig själv de sista dagarna. Han fäller visserligen och ni som har följt bloggen ett tag vet att han kan bli lite konstig, men inte såhär. han har stått och halvsovit i stallgången i flera dagar, vist, inget konsigt med det, men när han höll på att lägga sig ner igår så blev jag lite rädd!
 
Han stod och halvsov och jag stod och värmde bettet, helt plöttsligt började han vingla och fick parera upp sig själv, men sen vek sig bara frambena och han var på väg ner, med sadel och allt. Nu räkte det bara att jag sprang fram till honom så vaknade han och så var det inget mer med det, men det kunde ju gått mycket värre. Sen när jag red så orkade han inte lyfta på benen eller någonting, travade lite för att väcka honom men han fortsatte dra benen efter sig så gav upp. När jag sedan gjorde iordning honom så kom några andra hästar in och han spettsade öronen för att kolla på dem, men en minut senare så sov han igen och så gick det fram och tillbaka. 
 
Han får ju extra b-vitaminer nu när han fäller men igår åkte vi och köpte multivitamin också om det är något sånt han saknar. Hoppas verkligen att det hjälper.