Trotsade regnet, i 5 min!

Japp. Uffe blev riden idag för första gången på jag vet inte hur länge. Det började småregna när jag gjorde iordning honom så la på honom ridregntäcket och gav mig tusan på att vi skulle ut idag! Jag blev klar och ledde ut honom för att sitta upp under ett litet tak där det finns en bänk som jafg bukar använda, då var det som att vädergudarna vände sig mot oss! Det började blåsa och regnet började forsa ner... jaja, vi skulle ut och hade vi kommit såhär långt så skulle vi i alla fall ut en snabbis. 
 
jag och Uffe skrittade i typ 5 min och varken han eller jag tyckte det var speciellt roligt, och när det började hagla så gav vi upp. När vi kom in i stallet så var jag dyblöt och Uffe var sur för han hade sitt hatbett i munnen (tungfels bett). 
 
Allt slutade med att jag blev jätte kall men kämpade mig igenom att putsa av tränset i alla fall, sadeln hade ju täcket på sig så den behövdes inte putsas. Det är sällan jag trottsar vädret och nu fick jag en påminelse om varför!
 

Sökes!

Som säkert många har märkt så har bloggandet varit lite segt på den senaste tiden. Jag har haft för mycket att göra helt enkelt! Så nu så söker jag någon som kan hjälpa mig!
 
Japp, ni läste rätt! Jag söker en bloggpartner. Jag tycker fortfarande bloggandet är skoj men jag har så dåligt samvete när jag inte lägger upp något inlägg på ett par dagar. Jag söker någon att bolla ideer med och få inspiration av. Någon som är driven och har liknade synsätt som jag vad det gäller hästvärlden. 
 
Hittar jag någon är det inte säkert att vi bloggar på budgetryttaren utan att vi skapar någon ny blogg och får en ny start. Budgetryttaren kommer självklart att finnas kvar men jag kommer i huvudsak blogga på den "nya" bloggen och bara slänga in lite tips här ibland.
 
Är du den jag söker? Du får gärna bo i Göteborgs området men det är inget krav, men det vore bra att kunna träffas ibland och disskutera bloggen. Designen kan jag sköta om det skulle vara en önskan. Skriv då till mig på [email protected]
 
 
 

Uffe

Uffe var ju halt för några veckor sen. Vi tror fortfarande att det beror på att han är så ömfotad men vi vet inte till 100%. Nu har han varit ohalt i ca 1,5 vecka men har har fått stått då med. Väderet har inte varit på våran sida och det han känts rätt meningslöst att skritta 4 varv i paddocken eller brodda, betala 75 kr för att skritta 20 min i ridhuset. Han har ju spatt och ska helst inte stå, men han har varit allt annat än stilla så jag tror inte det går någon nöd på honom. Han är ju en sån häst som kan stå en längre period om han bara får mindre havre och får gå i stor hage, han klättrar inte på väggarna för det.
 
Tanken var ju att han skulle få en vila i vinter då han skulle skrittas ut och bara mysridas, men planerna ändrandes så. Förhoppningsvis så försvinner snön ett litet tag så att jag kan börja sätta igång honom, sen efter den 4 januari när Uffe har snösulor så kan den få komma tillbaka. 
 
Det är så det ligger till med Uffe just nu. Han är frisk men får en välbehövlig vinter vila.
 

Julklappar

Jag hade en jätte mysig julafton med massa mat och trevligt sällskap, var visserligen bara mamma, pappa och mormor men det var mysigt ändå. Jag fick det jag hade önskat mig + lite till som jag inte viste att jag behövde.
 

 
Sett från Glen Gordon
 
Väska från Spell
 
Sen blev det
  • Pyamas
  • Smyckeskrin
  • Choklad
  • Sagan om ringen triologi
  • Pengar
  • Te
  • Resekitt
  • Mystofflor
 
Jag tror det var allt. Hur var eran jul ?

God Jul

 
Önskar Rebecka och Uffe

Bloggen

Bloggen får ligga nere ett par dagar nu! Jag hinner och orkar inte då det är mycket i skolan nu sista vecka och sen så har jag gått och blivit sjuk. Uppdateringar kommer komma upp som vanligt igen när jag orkar.
 

16 december

Idag ligger en "vanlig" sida i luckan, nämligen Castaluna!
 
En sida som är anpassad till större personer. Jag vet att jag har några läsare som har frågat mig om ridbyxor och sånt och ville bara tipsa om denna sidan. Snygga kläder i storlekar upp till 64 och till ett vettigt pris!
Hemsidan hittar ni HÄR
 

15 december

Idag (igår) låg ett litet tips i luckan, mänligen en klippmaskin från Hööks!
 
Jag fick denna klippmaskinen när jag fyllde år och den köptes då in begagnad. Den är tyst och klipper faktiskt rätt bra! Jag är väl inte jätte kräsen men för en vanlig hemma klippning så funkar den utmärkt, dvs att jag skulle inte skämmas för att tävla med Uffe när han var klippt av denna. Flera i stallet har lånat den och tyckt att den funkar perfekt. Så stor hiss i dagens lucka till Showmasters klippmaskin för 1799:-
 
Ni hittar den HÄR
 
 

14 december

I luckan idag hittar vi Hedmans häst!
 
En bra affär med vettiga priser. De har dessutom en liten butik som är jätte mysig som ligger i Sollebrunn som absolut är värt ett besök. Hemsidan hittar ni HÄR

13 december

I dagens lucka hittar vi Skara Hästrport!
 
En bra butik och hemsida som har det mesta för häst och ryttare. Hemsidan hittar ni HÄR

(gårdagens) 12 december

Idag ligger Chalies häst och hund i lucka nummer 12!
 
En hemsida och affär med ett bra sortiment för alla typer at ryttare. Hemsidan hittar ni HÄR
 

(gårdagens) 11 december

Idag (igår) låg Ponny prakt i luckan.
 
En hemsida med unika söta grejer för dig som vill sticka ut i mängden. Dessutom så har de utförsäljning just nu så passa på att fynda. Hemsidan hittar ni HÄR
 

Gårdagen

Direkt efter skolan blev det till att hämta Patrik och Ritha. Vi skulle ta en tripp ner till Falkenberg och hälsa på massa folk och se lite sevärdheter. Vi åkte från Nödinge vid 12,40 och jag lämnade dem vid 00,50, heldag i Falkenberg med andra ord. Det blev även en snabbis till Ullared för att inhandla lite saker som missades i torsdags och även några dubbleter som kan vara bra att ha. 
 
 
Bilder från Döda fallet i Falkenberg
 
Jaja, jag behöver inte gå in på allt vi gjorde för det blir bara massa rablande. Vi hade en trevlig tripp och med behöver jag nog inte säga

Skit!

Red ut med Uffe igår och allt kändes bra, tills vi skulle trava... Uffe kändes lite konstig och kort i steget som han alltid gör när han vet att det kan vara hallt, sen kom de stapplande stegen och vi fick sakta av och vända hemåt. 
 
Uffe är alltså fortfarande halt och jag tror fortfarande det beror på att han har trampat på något. han får fortsätta vila i ett par dagar och ledas i paddocken och sen får jag testa honom i ridhuset där det är mjukt. hade det varit barmark hade vi väl åkt till veterinären nu men vägförhållanden gör allt lite mer komplicerat. Vi vill helt enkelt inte ge oss ut när det är snö och hallt på vägarna om vi absolut inte måste. Men om han fortsätter vara halt så kommer vi ju åka till kliniken med honom, men inte än som det ser ut nu.
 
Kort och gott, vi vill inte åka till veterinären och bara få höra att Uffe är lite ömfotad!

Hiss

Blev så glad när jag fick se dessa täckerna från Eskadron. Det händer allt för ofta att man önskar att man hade en shettis att klä i gulliga täcken, men här finns det flera upp till storlek 155 som är jätte sött. Kanske inget för Uffe men någon annan kanske är sugen?
 
Täckena hittar ni HÄR för 735:- 

10 december

Okej, vi bryter mönstret lite. Idag kör vi med julklappstips i 10de luckan. 
 
Ridtäcke i fleece för 299:- ni hittar det HÄR

Mums

 
Och sen blåa ridbyxor och blå jacka, mums säger jag bara...Julkapp??

Jag väntar och väntar

 
 
Kan det inte komma snart?! Tränset ligger i alla fall i Skepplanda och väntar på mig just nu

9 december

I dagens lucka hittar vi Cheval ridsport!
 
De har ett bra sortiment och har de mesta som är "hett" just nu. Hemsidan hittar ni HÄR
 

Uffe

Jag testade att rida Uffe igår. Sist jag red honom var han bara lite halt i traven på böjt spår i vänstervarvet men igår var han helt ren. Travade bara två varv då han hade fått styltor under framskrittningen men ändå! Han blir så försiktig när det är halt och så fort han får styltor så kortar han stegen rejält, så tog en väldigt snabbt ridpass på honom i skritt och trav. 
Tanken var att jag skulle gått ner med honom en sväng till ridhuset idag men jag fick jobba över på jobbet igår och sen åkte jag till en teaterkompis som hade julmys och spelkväll (vårat lag vann, tack vare mina melodifestivalen och naken Janne kusnakper :P NOT) direkt efter och var inte hemma förens halv 1, så fick en sovmorgon nu och Uffe får stå idag. Är tydligen rätt kallt ute idag med så det är inte så roligt att rida, men förhoppningsvis blir det ridhuset imorgon om det inte är någon som ska rida ut på förmiddagen. Så vi får se, det blir inte paddocken i alla fall.
 
Jag är lite i chock efter hur Uffe har utveklats denna veckan. Från att vi trodde att han hade hovbensfraktur--> Hovböld--> Blåmärke. För en vecka sen hoppade han på tre ben och vi trodde att det var slutet, jag förberede mig hela kvällen på att få åka ner till veterinären och ta bort honom, och sen kunde han gå på fyra ben på morgonen och en stor sten bara släppte. Varje dag har varit en förbättring och efter ett par dagar så strök vi möjligheterna till hovböld med. Har funderar fram och tillbaka på om det är något med benet men det finns inget som tyder på det och igår var han ju som sagt ohalt. Han har troligen bara trampat på något hårt och fått som ett blåmärke på sulan, han har ju så tunna sulor och det är inte helt omöjligt att det är så det har gått till. 
Jag blir alltid så rädd för att mista dig!
 

Hiss

Såg dessa schabraken på Ale ridsport när jag var där i tisdags och jag blev kär direkt. De snygga nya schabrak från GG får en stor hiss utav mig då de är snygga, stilrena och till ett vettigt pris. Hade jag inte redan haft ett tävlingsschabrak så hade jag köpt det vita, men de blåa med matchande lindor kanske Uffe vill ha...
 

 
 

8 december

Idag gömmer sig Ta horseware i luckan!
 
De är en av de få nätbutikerna som har allternativ för ryttare i alla storlekar. De har ett bra sortiment och bra priser. Sidan hittar ni HÄR
 

Hiss

Idag hissar jag Perfect sit of swedens nya träns. Tycker hopptränset är jätte snyggt och har bra funktioner. Jag har alltid tyckt om psofsweden då det gör bra produkter och är ett nytt växande företag. Har länge funderat på att beställa lite saker från dem, men jag hoppas att de kommer till Gbg horse show så att man kan ställa frågor och få testa produkterna innan man lägger flera hundra kronor på något.
 
Vet inte om jag bara ska hissa tränsen eller hela psofsweden, ni får avgöra själva
 

7 december

I dagens lucka finner vi Horse me up!
 
De har ett bra sortiment med allternativ för både budget och snobb. Deras hemsida hittar ni HÄR
 
 

6 december

Idag så ligger Xtreme horse makeover i luckan!
 
Detta är en hemsida med fantasktiska träns och pannband. De har sitt eget koncept och mycket produkter som är svåra att få tag på. Mycket smarta produkter och man får en riktigt aha upplevelse om man kolla igenom deras hemsida. Ett besök HÄR är absolut att rekomendera
 

Ullared och begravning

Idag är det begravning för en släkting några mil utanför Ullared och självklart kommer vi passa på att åka dit efter begravningen. Mycket står på inköpslistan nu inför jul och kommer även att passa på att köpa vinterkläder då jag har absolut ingenting! Har ett par vinterskor som jag köpte förra året men trivdes aldrig i dem, och har inte haft en ordentlig vinterjacka på flera år, har altid lagrat på med tjocka tröjor under mina höst jackor men det funkar inte nu då vintern redan är här. Dessutom ska jag kolla på hästavdelningen om de har något tjockt skrittäcke som är vattentätt. 
 
Inköpslista:
  • Vinterskor
  • Vinterjacka
  • Skrittäcke
  • 400-500 g täcke
  • Julklappar!!
  • Borste till bilen (vad vuxen jag känner mig)
  • Koftor
  • Byxor
  • Underställ
  • Ridoveroll
  • Mössa till stallet
  • Tjocka ridvantar
 
Sen hittar man ju alltid massa andra saker, så vi får se hur mycket pengar som spenderas...
 

5 december

Idag finns Millhorse i luckan. 
 
De har massa snygga produkter med en egen stil på allt! En sida för den som vill skapa sin egen stil på tävlingsplatserna
 
HÄR hittar ni sidan
 
 
 
 

Uffes julklapp- check!

Hittade en sak på Ale ridsport igår som jag fastnade för, och idag köptes det. En märkesgrej som skulle kosta 2500:- egentligen men som blev min för enbart 500:-, bra köp kan jag säga. Uffe har redan ett par sånna men dessa var så mysiga och i ett bra material så han ska ha dem när det är bra väder.
Någon som har en aning??
 
 
Hur brukar ni göra, får era djur julkalppar?? 

Är avundsjuk...

På alla de som var på Stockholm horse show. Hade jag inte jobbat hade jag lätt åkt dit. Bara få gå på mässan och få klämma och se all den utrustningen som man så länge har spanat in på nätet. Men så blir det ju inte... Nä, jag var hemma och jobbade. Men vad är väl en bal på slottet? Jag har beställt hem lite saker som troligen inte fanns på mässan istället, så just nu går jag som på nålar och väntar. Skrittäcket är på väg sedan länge så jag tycker att det borde komma i veckan och så klickade jag hem pullartränset för några dagar sedan med så det borde också komma snart. Nu ska bara Uffe bli bra så att vi kan prova allt med
 
Detta i blått är snart mitt
 
Och detta i brunt

4 december

Dagens lucka innehåller sidan Tophorse! 
 
De har ett bra sortiment och snygga produkter, dock något dyrt för mig men det är en snygg och bra planerad hemsida. De är även väldigt villiga med att hjälpa till att beställa produkter och de gör det snabbt. 
 
Hemsidan hittar ni HÄR
 

Dressyrsadel-check!

Japp, nu har Uffe både en fungerande hopp och en dressyrsadel. Det blev den underbara Albion som blev våran. Han har en silikon padd under tills han har musklat upp sig igen och då kommer den ligga jätte bra. Jag sitter så sjukt skönt i den och hade det inte varit för det så hade jag nog inte köpt en sadel som det behövs en padd under, men så blev det nu. Har dock inte fått något pris för den än, men den blir nog inte allt för dyr så skulle den ligga åt h****** om några månader så dör vi nog inte för det utan får kolla runt igen.
 
Nu gäller det bara att få sålt mina 2 andra sadlar, inte någon som är intresserad av en hoppsadel Pessoa Legency 17,5 " MW eller en Frank Baines 18" MW??
 

Funderar på...

Att fixa en typ av julkalender här på bloggen där jag tipsar om olika hemsidor med hästprodukter. Är detta något som låter intressant? Jag klickar ju runt rätt mycket på olika hemsidor i mitt sökande efter saker och har rätt mycket på lager. Jag vet att jag är 3 dagar sen, men vad gör det egentligen?! Äh, vi kör en julkalender från och med imorgon, varesig ni vill eller inte
 

Hårt underlag= Halt häst

Japp, ni läste rätt! Uffe är halt...Red en sväng i ridhuset igår och på vägen dit haltade han till flera gånger så det fanns vassa hårda ojämnheter i marken och vassa stenar, tänkte självklart "att nu får han väl en hovböld också". Han var lite stum i traven när jag red honom men manegen var inte harvad och den var rätt frösen så tänkte att det berode på underlaget, han kändes ju inte halt. Sen fick jag ett telefonsamtal från stallägaren när jag slutade jobbet igår som informerade mig om att jag i princis hade en häst med tre ben. Åkte till stallet och tänkte kolla på honom i stallgången men när han försökte hoppa ut på tre ben så gav jag upp. Jag misstänkte hovböld direkt men så började folk prata om hovbensfraktur och grejer och jag kände bara att jag gav upp. Var förbered på att åka till djurkliniken och ta bort honom idag, för lets face it, en häst med spatt i bakbenet kan inte stå i en sjukhade i 0,5-1 års tid, det skulle bara bli värre.
 
Åkte upp till stallet tidigt imorse för hovslagarn skulle komma och sko några hästar och tänkte att han skulle få klämma på Uffe. Jag kommer upp till stallet och ska ta ut honom i stallgången och tror ni inte hästen går på alla fyra(!!) benen?! En liten markering men från kvällen innan så känns det som ett underverk. Hovis klämde och hittade ingenting men vi misstänker att bölden (??) ligger för högt upp just nu och behöver några dagar för att komma ner. Uffe fick gå ut i hagen och haltade såklart på det ojämna underlaget men han kan inte stå i boxen hela dagen, och vi har ingen mjukare hage än den han går i, så det fick gå.
 
Han gick ute till ca kl 16,00 och sen fick han gå in. Känns inte jätte roligt att ha ute en häst som har ont. Han blev ompysslad och fick lucka nr 3 i sin julkalender (ja, han är bortskämd!) och så fick han på sig ett våtvarmt omslag för att påskynda hovböldens förlopp. 
 
Nu vet ni hur det ligger till för tillfället. Han kommer få på sig ett omslag imorgon också så hoppas jag att jag kan leda honom lite i paddocken imorgon så att magen inte pajar på honom, sen ska jag försöka få hovslagarn att kolla på honom på onsdag och förhoppningsvis så hittar han en böld som är lättåtgärdad, annars blir det att försöka ta sig till kliniken! Men en häst som bara kan balacera på tre ben är nog inte det smartaste att köra iväg med i första taget.
 
Håll tummarna nu!